Home » Vakantie op de boerderij in Oostenrijk
loschenbrandhof

Vakantie op de boerderij in Oostenrijk

‘Ferien am bauernhof’, ofwel vakantie op de boerderij in Oostenrijk, is wat mij betreft de ideale gezinsvakantie. Als kind bracht er ik mijn mooiste vakanties door, en ook nu reis ik regelmatig naar Oostenrijk met mijn eigen kind. Eind volgende maand staat weer een weekje gepland, ik kan niet wachten om weer te gaan!

vakantie vieren op de boerderij

Vakantie op de boerderij

Het grootste voordeel van vakantie vieren op de boerderij: de rust en de ruimte! Als stadskinderen was voor ons de vrijheid van bewegen en de enorme ruimte waarin dat kon al paradijs. Bonus waren natuurlijk de dieren: geiten, koeien, paarden, kippen, jonge katjes. En wat dacht je van kersen plukken uit de boom of helpen met hooien of melken? Uren konden we (veilig) buiten spelen en genieten van de frisse berglucht. En wat dacht je van het spectaculaire uitzicht vanaf je balkon?

uitzicht vanaf de boerderij

Löschenbrandhof

Eigenlijk geef ik dit adresje liever niet weg. Het is immers ‘ons’ paradijs. Maar goed, komt ie: wij brachten al onze zomervakanties door op de boerderij Löschenbrandhof van de familie Scharler. In de boerderij bevinden zich een aantal vakantieappartementen. Wellicht niet heel luxe, maar wel van alle gemakken voorzien. De meeste mensen laten een zak met verse broodjes aan de deurknop hangen, maar wij – levensgenieters – kiezen altijd voor een geserveerd ‘frühstück’. Een heerlijk ontbijtje van verse kaiserbrötchen, een eitje (van de eigen kippen natuurlijk) en allerlei beleg. Een vers glas melk en een koffie en de dag kan beginnen!

Kleine bodhi te paard
Bodhi (2) mag paard rijden op de boerderij

Mittersill

De boerderij ligt in het plaatsje Mittersill in Salzburgerland. Een leuk plaatsje waar meer dan genoeg lekkere restaurants te vinden zijn en gezellige winkeltjes. Mittersill is de perfecte uitvalsbasis voor de leukste uitstapjes in Salzburgerland en Tirol. Ik schreef er meerdere blogs over:

vakantie op de boerderij

Urlaub am Bauernhof

Een vakantie op de boerderij kan ik dus van harte aanbevelen. Net als een vakantie in Salzburgerland Oostenrijk. Mijn hart ligt bij de Löschenbrandhof (home away from home) maar op deze sites vindt je nog meer leuke vakantieadressen op de boerderijen in Salzburgerland:

Urlaubambauerhof.at
Salzburgerland.com
Landreise.de

Meer Oostenrijk:

Marco Polo Oostenrijk
Michelin Oostenrijk
Trotter Oostenrijk
Capitool Oostenrijk
ANWB gids
Marco Polo Oostenrijk
Michelin Oostenrijk
Trotter Oostenrijk
Capitool Oostenrijk
ANWB gids
Marco Polo Oostenrijk
Michelin Oostenrijk
Trotter Oostenrijk
Capitool Oostenrijk
ANWB gids

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

4 Comments

  1. Wini schuster

    Heerlijk Anne Marie je vader en moeder hebben er ook zo’n zin in nog een paar weekjes en dan is het zover.??☕️???⛰⛰

  2. Leuk! ? Mijn favoriete vakantiebestemming is ook de Alpen, maar in Oostenrijk ben ik nog nooit verbleven. Het was steeds Zwitserland, Zuid-Frankrijk of Noord-Italië. Ook deze Boerderijvakantie spreekt me wel aan! ? Alleen heb ik schrik dat er veel muizen/ratten rondlopen.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*