Oostenrijkse keuken

Mini apfelstrudel met warme vanillesaus

Mini apfelstrudel met warme vanillesaus

In Italië leerde ik in het Apfelhotel om Italiaanse apfelstrudel te maken. Met warme vanillesaus, zo lekker! Wanneer ik zin heb in apfelstrudel maar niet zoveel tijd heb, maak ik deze eenpersoons mini apfelstrudel met filodeeg. Heerlijk knapperig, en uiteraard wel mét warme vanillesaus. Apfelstrudel In Oostenrijk maken ze de […]

De Oostenrijkse keuken thuis!

Dit jaar zit de wintersport er voor de meeste mensen hoogstwaarschijnlijk niet in. De sneeuw kan ik niet voor je regelen in Nederland, maar de Oostenrijkse keuken thuis laten koken wel! Oostenrijkse keuken De Oostenrijkse keuken is vooral een ‘boeren’ keuken. Eerlijke gerechten, voedzaam voor de boeren die hard en […]

Kaspressknödelsuppe

Oostenrijkse kaspressknödelsuppe

Wie zijn zomer- of wintervakantie graag doorbrengt in Oostenrijk, en dan vooral in Salzburgerland, heeft dit gerecht vast wel eens op de kaart zien staan: kaspressknödelsuppe. En wellicht ook weleens gegeten! Kaspressknödelsuppe De eerste plek die we bezoeken wanneer we weer in Oostenrijk zijn is de Hintersee. En bij de […]

kasnocken

Kasnocken of spätzle met kaas

Er is maar één gerecht waarvoor ik zo in de auto kan stappen en 1000 kilometer naar Oostenrijk kan rijden om het te kunnen eten: Pinzgauer kasnocken. Maar het is me nu eindelijk gelukt het zelf te maken! Kasnocken Pinzgauer kasnocken is een echt regio gerecht (Mittersill, Salzburgerland) dat ook […]

Tiroler Gröstl

Tiroler gröstl

Vandaag zijn we onderweg op vakantie naar mijn geliefde Oostenrijk. Het land van de prachtige natuur, bergen en ook: heel erg lekker eten. Eerlijke, heerlijke stevige kost, zoals deze Tiroler Gröstl. Restjesmaaltijd of stevig ontbijt? Vaak wordt gezegd dat Tiroler Gröstl – zoals duidelijk afkomstig uit Tirol – is ontstaan […]

ijs met warme frambozensaus - heisse liebe

IJs met warme frambozensaus (Heisse liebe)

Ik kies niet vaak voor ijs als toetje. Geef mij maar chocolademousse, panna cotta of creme brulée. Behalve als er ijs met warme frambozensaus op de kaart staat. Want dan bestel ik meteen! Een heerlijke combinatie van warm en ijskoud! Heisse liebe Als ik eerlijk ben heb ik het hier […]

wiener sachertorte

Wiener Sachertorte

Vorig jaar zomer – tijdens mijn vakantie in Oostenrijk – plaatste ik een aantal typisch Oostenrijkse recepten zoals Wiener Schnitzel en  Kaiserschmarrn . Ik kwam er achter dat één van de beroemdste Oostenrijkse gerechten, de Wiener sachertorte, daar nog niet tussen stond. Bij deze dus het recept voor deze klassieke chocoladetaart! De […]

Oostenrijk Culinair: de perfecte Wiener schnitzel

Tijdens mijn vakantie kwam er een aantal Oostenrijkse recepten op mijn blog die er goed gelezen werden. Niet zo gek wellicht als je bedenkt dat ook dit jaar Oostenrijk door de Nederlander weer verkozen is tot beste vakantieland (bron: Zoover). Omdat ik die mening alleen maar kan delen ga ik […]

Vergeten groente: rettich in een frisse salade

Ik ben niet zo’n hele grote groente eter. Ik verwerk best wel vaak allerlei groente in gerechten maar groenten eet ik zelden zo ‘los’. Wel ben ik dol op salades en rauwkost. En zijn groente vaak niet gezonder als je ze rauw eet? Tijdens de vakantie in Oostenrijk at ik […]