Home » Mijn favoriete museum Voorlinden
museum voorlinden

Mijn favoriete museum Voorlinden

Wij bezoeken in onze vrije tijd graag een museum of tentoonstelling. We maken dan ook goed gebruik van de museumkaart. Helaas kan ik daarmee niet mijn favoriete museum bezoeken. Desalniettemin komen we er een aantal keer per jaar: museum Voorlinden in Wassenaar.

museum voorlinden

Moderne kunst

Museum Voorlinden is nog vrij jong, geopend in 2016. Het is een museum voor moderne en hedendaagse kunst. Alleen het gebouw en de ligging ervan zijn al een lust voor het oog. Modern, met veel ramen en prachtig licht. Op het landgoed Voorlinden – een gebied van 40 hectare aan de rand van de Wassenaarse duinen – kun je heerlijk wandelen. De tuin rondom het museum is ontworpen door tuinarchitect Piet Oudolf.

museum voorlinden

Collectie

Het museum biedt een aantal permantente kunstwerken, wisselende presentaties uit eigen collectie en tijdelijke tentoonstellingen. De permante kunstwerken zijn zo mooi en uniek, alleen daarom al moet je het museum een keer gezien hebben. Maar ook de wisselende presentaties en tentoonstellingen zijn steeds weer de moeite waard. Hieronder laat ik een aantal van mijn favoriete permanente kunstwerken zien.

Skyspace

Een ruimte ontworpen speciaal voor dit museum, door kunstenaar James Turell. De vierkante opening in het dak biedt steeds weer een wisselend perspectief en is adembenemend mooi. Lastig te fotograferen dus ik heb geprobeerd het in een filmpje weer te geven.

museum voorlinden - open ended

Open ended

Ik heb al veel van de cortenstalen sculpturen van Richard Serra gezien (o.a. in het Guggenheim) maar deze is veruit de mooiste. Een kunstwerk van 216 ton dat zowel loodzwaar als elegant oogt. Wandel erdoor en verbaas je over de enorme omvang ervan! Vergeet ook niet even met de trap omhoog te gaan en dit kunstwerk van bovenaf te bekijken.

museum voorlinden - zwembad

Zwembad

De meeste bezoekers gaan hier op de foto: een kunstwerk dat er uit ziet als een echt zwembad waar je in kunt zonder nat te worden.

museum voorlinden - couple under umbrella

Couple under an umbrella

Kunstenaar Ron Mueck maakt hyperrealistische mensfiguren, maar dan twee keer zo groot. Je blijft je verbazen over de kleinste details, zo ontzettend knap gemaakt.

Museum Voorlinden

Museum Voorlinden is elke dag geopend van 11.00 – 17.00 uur. Entree voor volwassenen is € 17,50, kinderen (13 t/m 18) € 8,50. Kinderen t/m 12 jaar betalen niets.

Op het terrein vind je ook een monumentaal landhuis waarin een restaurant is gevestigd. Onze ideale zondagmiddag bestaat dan ook uit een rondje museum, een wandeling door de tuin en wijn met bitterballen op het terras!

Ben jij weleens in museum Voorlinden geweest? En wat is jouw favoriete museum?

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*