Home » Favorieten van oktober
Anovi mosselbestek

Favorieten van oktober

De favorieten van…is een maandelijkse rubriek waarin ik – surprise surprise – mijn favorieten van de afgelopen maand bespreek. Wat was mijn favoriete boek, restaurant, uitstapje, chocolade enz? Dit zijn mijn favorieten van oktober.

Museum Voorlinden

Favoriete uitstapje

Hoewel we door de gedeeltelijke lockdown meer aan huis gebonden zijn, proberen we er in het weekend nog wel op uit te gaan. Voor een autotochtje, een boswandeling of een museumbezoek. Daar reserveer je een tijdslot voor en er zijn looproutes e.d., allemaal heel goed geregeld. We brachten een bezoek aan mijn favoriete museum voor moderne kunst, museum Voorlinden in Wassenaar. Er waren weer twee tentoonstellingen die we nog niet gezien hadden. Erg mooi weer, ik blijf genieten van dit prachtige museum, het gebouw, de ligging, de tuin! In de tuin genoten we nog van een mild najaarszonnetje en een afhaal erwtensoep en broodje. Een fijne middag!

Quesadilla met avocado en kaas

Favoriete gerecht

Ik herontdekte een beetje de quesadillas als makkelijke en lekkere lunch. Deze wortel tortilla van No Fairy Tales is gevuld met kaas en avocado en super lekker.

Borjlind

Favoriete boek

Ik las deze loeispannende thriller van de Zweedse Cilla & Rolf Börjlind en ik was verkocht. En helemaal blij toen ik er achter kwam dat dit boek deel 5 bleek te zijn uit de serie met de hoofdrolspelers Tom Stilton en Olivia Rönning en er inmiddels een deel 6 is verschenen! Ik ben ze dus nu allemaal aan het lezen vanaf deel 1 (Springvloed). Heerlijk, vooral in de herfst lekker onder een dekentje op de bank.

BK Royal Dutch Oven

Favoriete kookgadget

Tja hier kan ik deze maand serieus even niet kiezen. Ik kocht en ik kreeg twee zulke gave dingen, dus daarom twee favoriete kookgadgets deze maand. Ik had al heel lang mijn oog op deze porseleinen cocottes van BK maar vond ze toch nog iets te prijzig (€ 49,95 voor twee stuks). Toen ik onlangs op Instagram zag dat ze in de aanbieding waren voor € 29,95 kon ik me niet meer beheersen en heb ze besteld. En ze zijn in het echt net zo mooi als ik me had voorgesteld! Je gaat deze cocottes (ovenschaaltjes) nog zeker terugzien in receptfotografie!

Anovi mosselbestek

Het Nederlandse (Zeeuwse!) merk Anovi stuurde mij dit prachtige mosselbestek. Waar ik dus ook al heel lang een oogje op had! Het zijn twee zuiver tinnen gegoten mosselschelpen, die door het speciale veertje hetzelfde werken als een echte mosselschelp. Zijn ze niet prachtig?! Anovi heeft ook o.a. hele mooie amuseschelpen en tapasprikkers. Je koopt de mosselschelpen bij de betere kookwinkels (zie de verkoopadressen op de site) of online bij bijvoorbeeld Kookpunt.

The Bodyshop adventskalender

Favoriete beautyproduct

Alhoewel je misschien zal denken dat het went, al die pakjes die ik opgestuurd krijg, toch doe ik nog regelmatig een vreugdedansje door de woonkamer. Dat deed ik helemaal toen ik deze prachtige adventskalender van The Bodyshop opgestuurd kreeg. Wil iemand me even knijpen? Hier ga ik zo van genieten in december. Kan haast niet wachten….. Het hele artikel over deze en de twee andere adventskalenders staat al online.

Een aantal van de genoemde producten heb ik toegestuurd gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*