Home » Naturalis bezoeken met kinderen
Naturalis - T-rex Trix

Naturalis bezoeken met kinderen

Wie in het verleden weleens naar Naturalis is geweest en dat – net als ik eerlijk gezegd – maar een beetje stoffig en saai museum vond, ik heb nieuws voor je! Want het nieuwe Naturalis is sinds september 2019 een prachtig, dynamisch en interessant museum geworden, waar je eigenlijk aan één dag niet genoeg hebt! Naturalis bezoeken met kinderen is een feest voor jong en oud.

Naturalis

Het gebouw

Het negen verdiepingen tellende gebouw alleen al is een bezoek waard! Het ontwerp van Neutelings Riedijk Architecten is een imposant en licht atrium. Een plek waar alle bouwdelen samenkomen, met grote brede trappen die de bezoekers leiden naar de verschillende verdiepingen en museumzalen. De architect liet zich voor het ontwerp van de opengewerkte glaskroon inspireren door vormen uit de natuur. Ook in materiaalkeuze (natuursteen, beton, eikenhout) stond duurzaamheid en de natuur centraal. 

Naturalis bezoeken met kinderen

Naturalis

Naturalis is het nationaal onderzoeksinstituut op het gebied van biodiversiteit. Een deel van de enorme wetenschappelijke verzameling (42 miljoen objecten!) is terug te vinden in het museum. De collectie is verdeeld over zeven zalen: het leven, de dood, de verleiding, de ijstijd, de aarde, de vroege mens en dinotijd. 

Naturalis bezoeken met kinderen

Museumzalen

De zalen zijn allemaal verschillend van opzet. Zo is de zaal ‘het leven’ een indrukwekkende opstelling van opgezette dieren die start diep in de zee en al lopend omhoog eindigt bovenop een bergtop. Onderweg ontmoet je allerlei planten en dieren, van een vlinder tot een Afrikaanse olifant.

De zaal ‘de dood’ gaat logischerwijs over de dood, of eigenlijk ’the circle of life’. De één zijn dood is immers de ander zijn brood, vooral in de natuur. Ook hier wordt dit weer indrukwekkend weergegeven, onder andere in een 360 graden projectie.

In de zaal dinotijd vind je enorme dino skeletten, en wordt op scherm geprojecteerd hoe deze dieren er toen uitzagen in hun natuurlijke omgeving. En natuurlijk is er Trix, het beroemde T-rex skelet waar wij ooit ook aan mee hebben betaald tijdens de ‘Tientje voor T-rex’ actie. Zijn niet alle kinderen gek van dino’s? 

Naturalis - T-rex Trix

Rexperience

Echte dinofans bezoeken voor € 2,00 extra (ter plekke aan te schaffen of vooraf te reserveren) ook de Rexperience. Een interactieve belevenis waarbij je in een tijdscapsule terugreist in de tijd en oog in oog komt te staan met een T-rex. Een aanrader! De adviesleeftijd voor deze experience is vanaf 8 jaar.

Naturalis bezoeken met kinderen 

Reserveer online je ticket met starttijd. Een ticket voor de Rexperience kun je eventueel gelijk meebestellen. Een ticket kost € 16,00 (vanaf 4 jaar). De toegang is gratis voor kinderen t/m 3 jaar, museumkaart houders en met Vriendenloterij VIP kaart.

Meer tips voor musea die geschikt zijn voor kinderen zien?

Tags

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*