Home » (Sinterklaas) Ontbijttaartje met mandarijn en speculaas
Ontbijttaartje met mandarijn en speculaas

(Sinterklaas) Ontbijttaartje met mandarijn en speculaas

Om alvast in de stemming te komen, eet ik in november regelmatig dit lekkere ontbijttaartje met mandarijn en speculaas. Want niets brengt je zo in de Sinterklaasstemming als deze smaken! Bovendien is een warm ontbijt in deze taart van het jaar lang niet verkeerd!

Ontbijttaartje met mandarijn en speculaas

Baked oats

Dit gerechtje vind je ook wel terug onder de naam ‘baked oats’ ofwel gebakken havermout. Ik vind dit – vooral in de winter – lekkerder dan overnight oates, omdat die wel erg koud zijn om te eten ’s morgen. Overigens kun je dit ontbijtje wel al de avond tevoren klaarmaken, en in de ochtend in de oven doen, terwijl jij nog even onder de douche stapt! Bovendien is het heerlijk vullend, en heb je zeker tot de lunch geen honger meer.

Ontbijttaartje met mandarijn en speculaas

Speculaaskruiden

Speculaaskruiden – ook wel koekkruiden genoemd – koop ik meestal kant-en-klaar. Maar als je het leuk vind kun je ook je eigen speculaaskruiden mixen. Hiervoor heb je het volgende nodig:

  • 8 theelepels kaneelpoeder
  • 2 theelepels gemalen kruidnagel
  • 2 theelepels gemalen nootmuskaat
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel gemalen anijszaad
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel gemalen kardemompeulen

Bewaar je eigen speculaaskruidenmix in een leuk (weck)potje.

Ontbijttaartje met mandarijn en speculaas

Ontbijttaartje met mandarijn en speculaas

Ontbijttaartje met mandarijn en speculaas

Ontbijttaartje met mandarijn en speculaas

Met dit warme ontbijttaartje ben gelijk in Sinterklaas stemming!
Afdrukken Pin
Gang: Ontbijt
Keuken: Westers
Trefwoord: oven
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 1 persoon

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 65 gram havermoutvlokken
  • 120 ml alpro kokos of gewone melk
  • 1 eetlepel honing
  • 1 mandarijn
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • Griekse yoghurt

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor  op 190 graden.
  • Meng de havermout met de melk, honing, speculaaskruiden en de geraspte schil van een halve mandarijn. Doe in een ovenvast schaaltje en bak 30 minuten gaar in de oven.
  • Serveer met een dot Griekse yoghurt en nog wat rasp van mandarijnschil.

Notities

Het leuke plankje is van Boska, het schaaltje heb ik gekregen maar gelijkwaardige vind je o.a. bij Xenos.
Delen op Facebook

Bewaar het recept voor ontbijttaartje met mandarijn en speculaas op Pinterest:

Summary
recipe image
Recipe Name
Ontbijttaartje met mandarijn en speculaas
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*