Home » My happy life oktober 2020
My happy life oktober 2020

My happy life oktober 2020

It’s beginning to look a lot like….Nee, het is nog geen kerst (nog 53 nachtjes slapen) maar ik ben al wel in de kerststemming. Alle Sinterklaasrecepten zijn gemaakt, en met de kerstplanning ben ik al een heel eind. En om in de juiste mood te komen staat de kerstmuziek regelmatig op repeat. Ik hou ervan! Maar eerst kijken we nog even terug naar oktober.

Herfstdecoratie

My happy life oktober 2020

Op de eettafel staat een grote schaal die ik zo’n beetje ieder seizoen ‘decoreer’. Meteen ook handig wanneer ik ‘props’ nodig heb voor de fotografie van een gerecht. Begin december wordt dit een kerstschaal, vanaf januari ‘winter’ en ergens in maart ‘lente/pasen’.

Voorlinden

Nu naar het museum gaan nog één van de weinige ‘uitjes’ is die je redelijk veilig kunt doen (met tijdslot en mondkapje) en we gelukkig een museumkaart hebben, gaan we ieder weekend naar een museum. Nieuwe musea, zoals De Pont in Tilburg (niet echt een aanrader), en oude favorieten zoals automuseum Louwman en Voorlinden.

terras bij Voorlinden

Bij die laatste hadden we het geluk dat het lekker weer was en we de – bij het (afhaal)museumrestaurant gekochte soep en brood – lekker buiten op het landgoed konden opeten. Toch nog een soort van ’terrasje pakken’.

Voor de horeca helaas weer haar deuren moest sluiten ging ik nog twee keer buiten de deur lunchen. Deze gyoza van Jamey Bennett zijn heerlijk! Ik maak ze ook graag zelf.

Met vriendin Mariska deed ik een heuse ‘fotoshoot’ in Madestein. Een opdracht voor Instagram voor schoenenwinkel Van de Assem. Zijn mooi hè, mijn laarsjes!

Louwman museum
Louwman museum

De herfstvakantie werd door Bodhi voornamelijk gebruikt om heel lang uit te slapen. Even bijtanken van toch wel weer vreemde eerste weken op school. Hij zit nu in het eindexamenjaar en ik vraag me echt af of dat allemaal wel goed gaat komen. Zijn onderwijs bestaat voor een groot deel uit praktijkvakken en daar heeft hij afgelopen voorjaar al veel van gemist. Ook dit jaar is het nog maar de vraag hoe lang de praktijkvakken kunnen blijven plaatsvinden. De afgelopen week liep hij in ieder geval wel stage. Bij Slagerij Jeursen, dus uitslapen was er niet meer bij. Hij begon om 07.00 uur!

korte wijncursus van wijnklas

Bloguitjes

Qua bloguitjes was een rustig maandje! Sterker nog, ik deed slechts één activiteit buiten de deur, een geheel coronaproof wijncursus. Was wel een geslaagde avond!

Bodyshop kerstcollectie

Blogpost

Waar het aan bloguitjes tekort kwam, werd dat wel weer goedgemaakt in de brievenbus. Ik kreeg echt zo ontzettend veel pakjes deze maand! Een vreugdesprong maakte ik bij het uitpakken van The Ultimate adventskalender van The Bodyshop. Oh my god! En daar kwam een week later nog een doos van, dit keer met een deel van de nieuwe kerstcollectie! Ik mocht een maaltijd bestellen bij Marleen kookt (aanrader, heb het daarna nog twee keer gedaan!) en kreeg weer nieuwe laarzen (zie de fotoshoot).

foodybox

Van de rijkgevulde foodybox herfst kon ik weer dagen koken en ik genoot van heerlijke schelpdieren (mosselen, tapijtschelpen en scheermesjes) van De Zeeuwse mossel. Die ik kon eten met het prachtige tinnen mosselbestek van Anovi wat ik ook nog eens toegestuurd kreeg.

Pizzarette testen

Succesnummer was ook de pizzarette, een review hiervan komt binnenkort online. En ik ga er eentje verloten tijdens de kerst advents winactie op Instagram! Verder nog koffie, koeken, chocolade van Johnny Doodle en prachtige kerstbonbons van Chocoladebezorgd (ook in de winactie in december)!

Ookworst

En hoe leuk is dit pakket, met ookworst van HEMA!

Corona coaster

My happy life november

Ik heb nog wel een nieuwtje, want vanaf half november heb ik een (tijdelijke) nieuwe baan! Onder het motto ‘if you can’t beat them, join them’ ga ik aan de slag als bron- en contactonderzoek medewerker voor de GGD. Gewoon vanuit huis, voor 24 uur in de week. Daarnaast ben ik natuurlijk druk met de feestdagen, traditiegetrouw komt er in december iedere dag een blog online. En is er dus de advents winactie op Instagram waarvoor ik al hele mooie prijzen aan het regelen ben. Verder heb ik nog één online blogevent staan. Maar vooral hoop ik dat het aantal besmettingen nu echt gaat afnemen en we weer een lichtpuntje aan het eind van de tunnel kunnen zien. Hoop je met me mee?

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

4 Comments

  1. Leuk weer! Gefeliciteerd met je baan, fijn dat je de corona leegte op kunt vangen! Hoop met je mee, dat er nu snel licht aan het einde van de tunnel komt, zodat je je vol op je geplande werk kan storten.

  2. wat leuk toch al die kadootjes en zo maakt het even leuk in deze gekke tijd

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*