Home ยป My happy life juni 2018
Roots Hilton Rotterdam

My happy life juni 2018

Het is eindelijk zomer en de vakantie nadert met rasse schreden! Heerlijk, ik heb echt zin in een paar weken vrij. En om ook echt vrij te zijn komt er dan ook een zomerrooster op My happy kitchen, daarover later meer. Maar nu neem ik je even mee terug naar de maand juni. Een drukke maand weer, maar ook een hele leuke! Dit was my happy life juni 2018!

restaurant Phuket

My happy life juni 2018

De maand begon goed met een etentje in de haven van Scheveningen bij Thais restaurant Phuket. Wat kun je daar toch fantastisch eten. Ze hebben een shared dining kaart en oh wat hou ik toch van zo’n tafel vol met lekker eten! Een absolute aanrader dit restaurant. Met mooi weer zit je heerlijk buiten op het terras.

Blogger by nature

Nadat ik vrijdag de hele dag in de keuken had gestaan ter voorbereiding op de hightea had ik zaterdag een dagje workshops volgen voor mijn blog bij het Blogger by Nature event. Een hele leerzame dag, met o.a. SEO, Pinterest en Google Analytics. Mijn hoofd tolde van alle info en huiswerk voor mijn blog. Maar de eerste resultaten zijn al te merken, er waren nog nooit zoveel bezoekers op mijn blog als afgelopen maand!

high tea organiseren

Zondag was het weer vroeg opstaan om de laatste voorbereidingen te treffen voor de high tea! Het was een super geslaagde middag, en hoewel het mega veel werk was had ik het niet anders gewild!

Taartjes museum Voorlinden

Events

Het zijn hoogtij dagen wat events betreft. Vaak zeg ik nee, maar deze maand ook vaak ja op te leuke uitnodigingen. Ik deed de laatste avond van mijn wijncursus en ontving een heus certificaat. Ik ben nog lang geen ‘wijnblogger’ maar weet nu meer dan alleen maar over wijn dan ‘lekker of niet lekker’!

Weber backyard hero zoete pizza

Met Weber en Coolblue ging ik een dag op BBQ cursus in de prachtige tuinen van Kasteel Hooge Vuursche. En ik at taartjes bij de nieuwe tentoonstelling van schilder Wayne Thiebaud in Museum Voorlinden. Mijn lievelingsmuseum!

Roots Hilton Rotterdam

Ik mocht aanschuiven in restaurant Roots in het Hilton Rotterdam. Daar werd het nieuwe zomermenu gepresenteerd. Met o.a. fruits de mer (maak me gek!) en Oosterschelde kreeft. Zo leuk: in het Hilton proberen ze zo veel mogelijk lokale producten te gebruiken. En dus dronken we cider, bier en koffie van Rotterdamse producenten!

Bloggers on board

De volgende dag weer naar Rotterdam voor een gezellige middag op het water. In een mooie roze sloep kregen we tijdens ‘Bloggers on board’ allerlei noviteiten gepresenteerd van o.a. Exota, Dudok, Chapter gin en Vinada alcoholvrije wijn.

vissch

Als voorproefje op het VISSCH festival in Scheveningen mocht ik een hele schol fileren en maakten we risotto met bouillon van garnaaltjes en als ‘karbonade’ geserveerde schol met een heerlijke salsa. Zo leuk om te doen, vis fileren!

Grand bloggersdinner Amstel hotel

Als klap op de vuurpijl was ik ook dit jaar weer uitgenodigd voor het magnifieke The Grand Bloggersdiner (voorgaande jaren o.a. aan de Naardense plassen in het Conservatorium hotel), dit jaar in het Amstel hotel! Helemaal in stijl, in cocktailjurk, aanschuiven voor een subliem diner. Me like a lot! We waren met een hele groep mooie dames afgereisd naar Den Haag. Super gezellig! En zag er iedereen er niet fantastisch uit?

Bloemen Bodhi

Bodhi

Het waren ook de laatste drukke weken voor Bodhi. Met gelukkig nog een blok ‘bloemschikken’, zodat ik weer iedere week werd voorzien van zijn mooiste creaties. Blije mama!

Bloemen Bodhi

Er was nog een dag Blijdorp, toetsweek, surf workshop, schoolfeest en tussen de bedrijven door deed mijnheer ook nog even de Vegan challenge. Knap hoor! Hij moet officieel nog wel naar school tot 13 juli, maar die dagen bestaan vooral uit sporten, workshops, rapport ophalen, boeken inleveren en al heel veel vrij. Ik ga er in principe vanuit dat hij over is naar de tweede klas (hij staat overal voldoende voor!).

Lunch club vers

Uitstapjes

Zie je die foto hierboven? Dat was van een heerlijke lunch bij Club Vers samen met collega Sheila. Die heerlijke polenta frietjes met limoenmayonaise heb ik thuis nagemaakt, het recept komt komende maand online!

Uitstapjes maken deden we deze maand niet of nauwelijks helaas. En dat kwam vooral door de schijnbaar never ending pech met onze auto. Wat er uiteindelijk toe heeft geleid dat we ‘m hebben ingeruild en weer een andere hebben gekocht. Hopelijk zijn we nu even voor lange tijd van autopech verlost!

Eindelijk konden we dan ook plannen gaan maken voor de vakantie. Dat durfde ik eerder gewoon niet met een onbetrouwbare auto. Zie je ons al staan midden in Spanje? Maar nu we een nieuwe auto hebben (Ford Mondeo Titanium, voor wie het wat zegt…) hebben we in ieder geval een overnachting in Nantes en drie nachten in Bilbao geboekt! Voor de rest gaan we op de bonnefooi reizen door Noord-Spanje naar Portugal (Porto). Zin in!!!!

Er kwam dan ook niets van mijn voornemens van vorige maand: niet fietsen op de Veluwe en geen mosselen eten in Antwerpen. En dat zomerklaas maken van mijn voeten moet ook nog gebeuren…..Wie weet nog voor de vakantie.

Bruiloft Jochem

Met de bedrijfsbus vol apparatuur (dj-set en licht) reden we naar Klijndijk (Drenthe) voor de bruiloft van neef Jochem met zijn Marianne. Helaas kon Bodhi niet mee (toetsweek). We overnachtten in een hotel in Exloo, maar gingen de volgende ochtend vroeg weer terug in verband met werk.

Concours d'Elegance

Gelukkig waren we weer in het bezit van een auto voor het Concours d’Elegance in de tuinen van Paleis het Loo. Het was een schitterende dag, super leuk om daar rond te wandelen tussen de prachtige klassieke auto’s en foodtrucks!

Foodpost

Ook de postbode wist mijn huis weer vaak te vinden. Voor leuke boeken (Prosecco made me do it)!, chilisaus met minder suiker, muesli en deze prachtige en handige meeneembeker, Radler kwarktaart (lekkerder dan je zou denken) en een prachtige pedaalemmer van Brabantia! Ook mocht ik aan de slag met pizzadeeg van Tante Fanny en de nieuwe paneerkaas van Appetina. Daarover binnenkort meer! En van Douwe Egberts ontving ik een doos vol koffiebonen als bedankje voor mijn artikel over de geschiedenis van dit merk. Sympathiek toch?

vakantiegevoel vasthouden

Zomerrooster

Ook mijn blog heeft in de maanden juli en augustus ‘vakantie’. Concreet betekent dit dat er van 16 juli t/m 19 augustus drie artikelen per week online komen (in plaats van vijf). Op maandag, woensdag en vrijdag verschijnt er dan een nieuwe blogpost. De zaterdagse Saturday Six rubriek is er weer vanaf zaterdag 25 augustus. Ook zal ik misschien wat minder vlot reageren op reacties of e-mail. Even wat tijd voor gezin, zon en rust! De My happy life juli wordt samengevoegd met die van augustus, hopelijk boordevol zonnige vakantieverhalen. Adios!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Wat een heerlijke food foto’s! Je hebt een mooie maand gehad zeg! Fijne vakantie!

  2. Jeetje, wat een drukke maand, maar oh zo leuk! Wat heb je toch een mooie dingen mogen doen. Minpuntje misschien de auto, maar dat is dan gelukkig ook opgelost en kun je met een gerust hart aan je welverdiende vakantie beginnen. Mooie vooruitzicht!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*