Home » Review restaurant Phuket Scheveningen
restaurant phuket scheveningen

Review restaurant Phuket Scheveningen

Omdat Peter en ik elkaar in Thailand hebben leren kennen, moesten we op onze bruiloft natuurlijk Thais gaan eten met alle gasten. Dat deden we toentertijd bij restaurant Phuket Scheveningen, mooi gelegen in de haven. We trouwden immers in het Kurhaus hotel, dus lekker dichtbij. Onlangs is de kaart van Phuket geheel vernieuwd. En aangezien wij ons 25-jarig jubileum vierde, hoog tijd voor weer een bezoekje!

restaurant phuket scheveningen

Restaurant Phuket Scheveningen

Phuket was in 1998 één van de eerste Thaise restaurants in Den Haag. Al die jaren stond de authentieke Thaise keuken voorop, en dat leverde al heel wat prijzen en vermeldingen op in de Gault Millau gids. Sinds 2016 is de kaart veranderd en brengt Phuket een nieuw shared dining concept met gerechten uit de Aziatische keuken. Mét gelukkig nog steeds de meest favoriete Thaise gerechten van de oude kaart.

restaurant phuket scheveningen

Shared dining

Ik ben dol op shared dining. De uitkomst voor iemand zoals ik die gewoonweg niet kan kiezen van de menukaart. Kleine bekentenis: ik check de dag voor ik uit eten ga vaak al de menukaart online, zodat ik dit tijdrovende keuzeproces alvast thuis kan doen….

Bij Phuket staat de kaart vol met kleine gerechten om te delen. Koude gerechten, warme gerechten en soepen voor € 7,50 per gerecht (soms met een kleine meerprijs. En vlees- (€ 10,00), groente- (€ 9,00) en visgerechten (€ 12,50).

restaurant phuket scheveningen

We bestelden met z’n drietjes acht verschillende gerechten, en dat was ruim voldoende. De serveerster raadde zo’n zes gerechten aan, maar met twee grote mannen weet ik dat we het daarmee niet gaan halen.

We kozen o.a. voor heerlijke rijstvelrollen met garnalen, kip in pandanblad, massaman curry, king prawn tempura en flensjes met krokante eend. Ieder gerecht was om je vingers bij op te eten zo lekker!

restaurant phuket scheveningen

Uitzicht op de binnenhaven

Het was die avond prachtig weer dus konden we heerlijk op het terrasbalkon genieten van de zon en het gezellige uitzicht op de binnenhaven van Scheveningen. Heerlijk eten, Singha biertje erbij: life is good! En nadat het eten was gezakt bleek er ook nog wel ruimte voor een ijsje!

Een echte aanrader, wij zullen hier deze zomer zeker nog vaker te vinden zijn! En ook niet onbelangrijk: je kunt er gratis parkeren voor de deur!

Restaurant Phuket
Schokkerweg 35
Den Haag
0703063888

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

3 Comments

  1. De flensjes met krokante eend klinken wel heel lekker 🙂

  2. Mmmm… lekker! Ik ben er denk ik nog nooit geweest, maar ziet er echt top uit! Shared dining vind ik ook altijd zo leuk! Gefeliciteerd met jullie 25 jarig jubileum!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*