Home » De voordelen van een museumkaart
Hermitage

De voordelen van een museumkaart

Als je vaker mijn blog leest weet je: we gaan graag naar een museum of tentoonstelling. Geen leukere manier om je kennis te verbreden, vermaakt te worden of nieuwe dingen te ontdekken. Er zijn in ons land dan ook honderden musea over even zoveel onderwerpen. En de meeste ervan bezoek je gratis met een Museumkaart. Ik vertel je alles over de voordelen van een Museumkaart!

museum beelden aan zee

Gratis toegankelijk

Voor €64,90 (volwassenen) of €32,45 (jongeren t/m 18) koop je een Museumkaart en kun je een jaar lang meer dan 400 Nederlandse musea gratis bezoeken. Musea waar je graag komt. Maar ook musea die je nog nooit eerder hebt bezocht. De drempel om even een museum in te gaan – puur uit nieuwsgierigheid – is nu eenmaal lager wanneer je er niet voor hoeft te betalen. Zo hebben wij al heel veel leuke ontdekkingen gedaan. En soms stonden we gewoon na 5 minuten weer buiten.

museum voorlinden - couple under umbrella

Tentoonstellingen

Je kunt die 400 musea desgewenst meerdere keren bezoeken. Handig wanneer bijvoorbeeld een museum regelmatig wisselende tentoonstellingen heeft. Zo bezoeken wij meerdere keren per jaar De Kunsthal in Rotterdam of het Museon in Den haag. Of wanneer het automuseum Louwman in Den Haag een tijdelijke tentoonstelling heeft van b.v. oude Ferrari’s, dan bezoeken we alleen de tentoonstelling en laten de rest van het museum achterwege.

voordelen van een museumkaart

Voordelen van een museumkaart – de cijfers

Ruim 1,35 miljoen mensen in Nederland hebben een museumkaart (Bron: jaarverslag 2017). De kaart werd dat jaar 8,7 miljoen keer gebruikt. Gemiddeld bezoekt een kaarthouder per jaar 6,6 keer een museum. Wij komen wel ruim boven dat gemiddelde uit! De toegangsprijzen voor musea verschillen behoorlijk. Ik vind het dan ook lastig een gemiddelde prijs en daarmee een besparing te berekenen. Maar ga je bijvoorbeeld in een jaar naar:

  1. Spoorwegmuseum in Utrecht (€17,50)
  2. Museon in Den Haag (€13,00)
  3. Kunsthal in Rotterdam (€14,00)
  4. Openluchtmuseum in Arnhem (€19,50)
  5. Scheepvaartmuseum in Amsterdam (€16,50)
  6. Aviodrome in Lelystad (€17,95)

Dan bespaar je met een bezoek aan zes musea €33,55 (€98,50 minus de aanschafprijs van €64,90). En je hebt daarnaast de vrijheid er nog veel meer te bezoeken!

My happy life oktober 2018

MuseumkaartMatch

Op museumkaart.nl vind je het aanbod van de musea. Maar ook welke tentoonstellingen waar en wanneer zijn. Wil je niet in je eentje naar een museum of tentoonstelling? Maak dan gebruik van de MuseumkaartMatch. Deze online dienst brengt gelijkgestemde museumliefhebbers samen!

Je kunt je ook aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief met museumtips en aanbiedingen voor de museumkaarthouder.voordelen van een museumkaart

Een museumkaart is voor iedereen

Het vooroordeel dat musea saai zijn en niet geschikt voor kinderen haal ik graag onderuit. Van chocola tot onderzeeboot en van mummy tot geld: over zoveel leuke onderwerpen zijn er musea en worden er tentoonstellingen georganiseerd. En de musea van nu zijn meer dan ooit ingericht op een bezoek van gezinnen met kinderen. Ik schreef eerder een blog over de leukste musea om te bezoeken met kinderen. Ook tip ik in de rubriek Saturday Six regelmatig over leuke tentoonstellingen. En natuurlijk kan een overzicht met musea over eten en drinken op mijn blog niet ontbreken!

Wellicht een leuk idee als cadeau voor de feestdagen? Heb je het hele jaar plezier van!

NB: ik word op geen enkele manier gesponsord door de Museumkaart, ik ben gewoon al jaren fan.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*