Home » Op vakantie naar de Provence

Op vakantie naar de Provence

Hoewel een vakantie er voorlopig even niet inzit, kan het nooit kwaad om te dromen en alvast vooruit te denken over betere tijden. Een streek die ik altijd nog een keer heb willen bezoeken is de Provence in Frankrijk. Omdat ik dan altijd denk aan uitgestrekte lavendelvelden en picknicken met wijn en croissants!

vakantie naar de provence

Vakantie naar de Provence

Wijnbouw

De Provence staat bekend als de grootste roséwijn producent ter wereld. Laten wij daar nu net dol op zijn! De wijnen worden met name gebotteld in de drie appellations: coteaux-d’aix-en-provence, coteaux-varois-en-provence en côtes-de-provence. Wist je dat de eerste roséwijn uit de Provence komt, aangeplant door de Grieken rond 600 jaar voor Christus in de regio rond Marseille? Nu komen de beste roséwijnen uit Aix-en-Provence, zoals de AIX Rosé. Een wijnproeverij staat dus ook hoog op mijn verlanglijstje!

Verblijf in de Provence

Op de vier sterren familiecamping Frankrijk Le Garrigon in Grillon (departement Vaucluse) huur je comfortabele stacaravans met eigen sanitair. Mij krijg je niet een tent, maar een kleinschalige camping met verwarmd zwembad is wel zo gezellig voor Bodhi. Ook heeft de caravan airconditioning en een schaduwrijk terras met tafel en buitenstoelen. Comfort waar ik goed mee kan leven, onder het genot van een koel glas rosé. Ik droom nog even verder…

Deze blogpost betreft een samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*