Home » Top 3 boeken van september
It's a wrap

Top 3 boeken van september

Ik lees ontzettend veel boeken. En ik heb daarbij een uitgesproken voorkeur voor thrillers, vaak van Scandinavische oorsprong. En natuurlijk lees ik graag kookboeken. Wist je dat er jaarlijks zo’n 1000 nieuwe titels verschijnen op het gebied van koken, eten en diëten? Daar zitten wat mij betreft ook een heleboel slechte boeken tussen. Slechte recepten die gewoon niet kloppen of boeken opgehangen aan een BN’er die opeens ook blijkt te kunnen koken. Iedere maand zal ik daarom mijn drie favoriete boeken of soms ook tijdschriften uitlichten. Dit zijn mijn top 3 boeken van september. Deze keer allemaal (hele leuke!) kookboeken.

Delicious Pink

Delicious Pink – Blond Amsterdam

‘Live is sweet when your food is pink’ staat er te lezen op de vrolijke – natuurlijk roze – cover van het nieuwe kookboek van Blond Amsterdam, ‘Delicious Pink’. Een boek met meer dan 50 recepten in de lievelingskleur van Blond Amsterdam. En de variëteit is enorm! Van roze drankjes (Pinka Colada anyone?) tot roze baksels (de blushing brownies komen binnenkort op mijn blog)! Maar ook roze surimi poke bowls, roze hummus, schattige roze gevulde eitjes en nog veel meer lekkers voor iedereen met een hart voor roze! De recepten zijn verdeeld over zes hoofdstukken: Liquid pink, pink uit de oven, frozen pink, pink morning, pink and salty en pink party. Super leuk om cadeau te doen (ook gewoon aan jezelf!).

Hardcover, 144 blz, € 22,50

Dishoom

Dishoom ‘Lekkers uit Bombay’

Geen kookboek, maar een reiskookboek. Zo zou je deze dikke pil wel kunnen noemen. Dishoom is een succesvolle Indiase restaurantketen uit de UK, geïnspireerd op de oude, Iraanse cafécultuur van Bombay. Hun gelijknamige kookboek is een bestseller in Engeland en nu ook vertaald naar het Nederlands. De gerechten die er in de restaurants worden gekookt vind je terug in dit boek, vol verhalen over Zuid-Bombay. Je zou zo je koffers willen pakken! De recepten uit het oude Bombay zijn vertaald naar de moderne Indiase keuken van nu, en dat levert de lekkerste gerechten op. Van akuri voor het ontbijt (een klassiek Iraans ontbijt wat wel op een beetje op roerei lijkt) tot phaldari-köfte, groenteballetjes met paneer, cashewnoten en gedroogde vruchten die voor de feestdag Divali worden gemaakt. Een heerlijk boek waar ik nog vaak uit zal koken!

Hardcover, 400 blz., €34,99

It's a wrap

It’s a wrap! – No Fairytales

Ik was al fan van de heerlijke groentetortilla’s van No Fairytales. En nu ik weet hoeveel meer lekkere recepten ik er mee kan maken zal ik ze nog wel vaker gaan kopen! Maakte ik vooral lekkere borrelhapjes met deze tortilla’s (carpaccio wrap anyone?), in het boek staan ook heerlijke recepten voor ontbijt, lunch en diner. Bodhi en ik aten laatst breakfast tortilla bij Chiapas Taco Cartel, en ook deze vind je terug in het boek! En wist je dat je de tortilla ook kunt gebruiken als flammkuchenbodem of er een tortizza (pizza) van kan maken? Een heerlijk boek vol inspiratie!

Hardcover, 121 blz., € 15,00

Ook leuk:

Burgers & BBQ bites
Kleine hartige taartjes
Back!
Recepten uit Wenen
Hollandse Happen Blond Amsterdam
Koken doe je zo!
De grote Hamersma super supermarktwijnen 2020
De wereld thuis
Burgers & BBQ bites
Kleine hartige taartjes
Back!
Recepten uit Wenen
Hollandse Happen Blond Amsterdam
Koken doe je zo!
De grote Hamersma super supermarktwijnen 2020
De wereld thuis
De boeken in deze blogpost heb ik gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*