Home » Top 3 boeken van augustus
Top 3 boeken van augustus

Top 3 boeken van augustus

Ik lees ontzettend veel boeken. En ik heb daarbij een uitgesproken voorkeur voor thrillers, vaak van Scandinavische oorsprong. En natuurlijk lees ik graag kookboeken. Wist je dat er jaarlijks zo’n 1000 nieuwe titels verschijnen op het gebied van koken, eten en diëten? Daar zitten wat mij betreft ook een heleboel slechte boeken tussen. Slechte recepten die gewoon niet kloppen of boeken opgehangen aan een BN’er die opeens ook blijkt te kunnen koken. Iedere maand zal ik daarom mijn drie favoriete boeken of soms ook tijdschriften uitlichten. Dit zijn mijn top 3 boeken van augustus.

Top 3 boeken van augustus

Top 3 boeken van augustus

Verdwaald in Tirol – Astrid Habraken

Als fan van het programma ‘Ik vertrek’ en het land Oostenrijk, moest dit wel een boek voor mij zijn! Hoofdfiguur Stéphanie hoeft niet lang na te denken als haar man Lex thuiskomt met het aanbod voor een baan in Oostenrijk. Dit is haar kans om helemaal opnieuw te beginnen. Zonder een idee van hoe ze haar leven in Innsbruck op gaat bouwen, vertrekt Stéphanie naar haar nieuwe woonplaats. Een stad die ze niet kent en een appartement waar ze nog nooit binnen is geweest.
Al snel merkt Stéphanie dat ze haar oude leven niet zo makkelijk van zich afschudt. Haar emigratiedroom verandert langzaam in een boze droom. Terwijl Lex zich in zijn werk verliest en veel weg is, worstelt Stéphanie steeds meer met zichzelf en met vraag: wat doe ik hier? Het boek beschrijft heel goed dat het leven van een expat echt niet altijd over rozen gaat. Ook ik denk wel vaker ‘Oh kon ik hier maar wonen’, maar ergens op vakantie zijn is wel iets anders dan je aanpassen aan het land, de mensen en de taal. Het boek leest vlot en hoort thuis in je vakantiekoffer, maar ik miste hier en daar nog wel wat diepgang en meer uitleg. Misschien tijd voor een deel twee?

Top 3 boeken van augustus

1Q84 – Haruki Murakami

Dit boek werd aangeraden door blogger Cynthia en maakte mij nieuwsgierig. Ik had in eerste instantie niet door dat het een trilogie was, en had voor de vakantie alleen deel 1 meegenomen. Om er na ruim 400 adembenemende pagina’s achter te komen dat het verhaal nog lang niet afgelopen was! Thuis dus meteen deel 2 en deel 3 gedownload (ik lees digitaal)!  De boeken van deze Japanse schrijver worden in meer dan 40 landen uitgegeven en zijn al met meerdere prijzen bekroond. Deze trilogie wordt beschouwd als zijn ‘magnum opus’. Ik vind het heel moeilijk precies uit te leggen wat mij zo pakt in zijn schrijfstijl.
1q84′ is het ijzingwekkend spannende verhaal van Aomame en Tengo. Op het eerste gezicht hebben zij niets met elkaar te maken, maar gaandeweg wordt duidelijk dat hun paden elkaar heel vroeger ooit gekruist moeten hebben, en het zit er even duidelijk in dat dit weer gaat gebeuren. Maar hoe? Met een duizelingwekkende vaart voert Haruki Murakami de lezer mee door parallelle werelden, langs hotelkamers in Tokyo, gewelddadige sekten, nachtclubs en een geheimzinnige jonge vrouw met een wel heel bijzondere afwijking. Bizar, meeslepend en tegelijkertijd hartverwarmend. Probeer het gewoon een keer! Ik ga zeker meer boeken van deze schrijver lezen.

Top 3 boeken van augustus

Heel Holland bakt appeltaart

Bij iedere verjaardag hier in huis bak ik appeltaart. Omdat de visite oprecht teleurgesteld is als ik wat anders gebakken heb. Mijn appeltaart is – hoe eenvoudig ook – mijn ‘signature dish’. Omdat ik ook wel eens wil variëren, kwam dit nieuwe ‘Heel Holland bakt’ kookboek dan ook als geroepen. In Appeltaart vind je de lekkerste bakrecepten voor appel….en peer! Zoals je wellicht gewend bent van deze boekenreeks zijn de recepten opgedeeld in ‘best makkelijk’, ‘goed te doen’ en ‘wow wel moeilijk’. Nooit geweten dat je zoveel variaties kunt bakken met appel en peer. Het ene recept nog lekkerder dan het ander. Plaatjes zijn ook de zogenaamde ‘fancy showstoppers’ waarmee je echt wat bijzonders op tafel zet. Zelfs in de categorie goed te doen! En de moeilijke recepten hebben een duidelijke stap voor stap uitleg in woord en foto. Ik heb in ieder geval al een paar recepten op mijn ’to bake’ lijstje staan, lekker met de appeloogst straks in september! Een boek dat iedeeen eigenlijk wel moet hebben!

Meer kookboeken:

Burgers & BBQ bites
Kleine hartige taartjes
Back!
Recepten uit Wenen
Hollandse Happen Blond Amsterdam
Koken doe je zo!
De grote Hamersma super supermarktwijnen 2020
De wereld thuis
Burgers & BBQ bites
Kleine hartige taartjes
Back!
Recepten uit Wenen
Hollandse Happen Blond Amsterdam
Koken doe je zo!
De grote Hamersma super supermarktwijnen 2020
De wereld thuis
De boeken ‘Verdwaald in Tirol’ en ‘Heel Holland bakt appeltaart’ heb ik gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*