Home » Een laptop kopen of een desktop?
laptop in koffietent

Een laptop kopen of een desktop?

Nu ik deels voor mijzelf werk als zzp’er is een goede computer onontbeerlijk. En omdat mijn oude vertrouwde iMac ook alweer een dagje ouder wordt, overweeg ik nu een nieuwe te kopen. Maar ga ik een laptop kopen of toch weer gewoon een desktop?

imac op de werkplek thuis

Laptop kopen

Voorheen werkte ik natuurlijk deels op kantoor en deels thuis, voor mijn blog. Ik heb een heerlijke werkplek met een groot bureau en dus mijn iMac desktop met groot scherm, toetsenbord en draadloze muis. Maar nu ik niet meer naar kantoor hoef, en dus vaker vanuit huis werk, lijkt het mij ook wel fijn om ook eens elders te kunnen werken. In een hip koffiezaakje, bij een collega blogger thuis, buiten in het park of op een werkplek in een flexkantoor. Een laptop kopen is dan wel zo handig!

laptop kopen

Keuzestress

Maar als ik ga voor een laptop welke moet ik dan kiezen? Een vergelijkingssite zoals Knibble is dan wel heel erg handig! Een eigenwijze kritische blik die je helpt om helder en eenvoudig te kunnen vergelijken. Op prijs, specificaties en reviews. Om op die manier het beste inzicht te krijgen in de elektronicamarkt en dus nooit teveel te betalen. Ook heel leuk vind ik de beknibbelwekker. Die stel je in op een product van je keuze. Zodra er dan een aanbieding is krijg je een berichtje in je mailbox. Handig!

laptop kopen om buiten te kunnen werken

Help!

Pro, Air, processorsnelheid, opslagcapaciteit, werkgeheugen, schermgrootte. Zoveel keuzes, zoveel keuzes. En bij iedere keuze hoort weer een prijskaartje. Ik vind het lastig hoor. Het liefst neem ik het grootste scherm, de snelste processor en het grootste werkgeheugen en opslagcapaciteit. Alleen heb ik niet de grootste portemonnee.

Heb jij ervaring met zowel een Apple desktop als laptop computer? Welke keuze zou jij me aanraden?

Deze blogpost betreft een samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*