Home » Top 3 boeken van mei
Literaire plekken

Top 3 boeken van mei

Ik lees ontzettend veel boeken. En ik heb daarbij een uitgesproken voorkeur voor thrillers, vaak van Scandinavische oorsprong. En natuurlijk lees ik graag kookboeken. Wist je dat er jaarlijks zo’n 1000 nieuwe titels verschijnen op het gebied van koken, eten en diëten? Daar zitten wat mij betreft ook een heleboel slechte boeken tussen. Slechte recepten die gewoon niet kloppen of boeken opgehangen aan een BN’er die opeens ook blijkt te kunnen koken. Iedere maand zal ik daarom mijn drie favoriete boeken of soms ook tijdschriften uitlichten. Dit zijn mijn top 3 boeken van mei.

Top 3 boeken van mei

Boeken van mei

De Grote Hamersma- Super supermarktwijnen 2020

Een must have voor iedereen die – net als 90% van de Nederlanders – graag een wijntje drinkt maar die gewoon wel bij de supermarkt koopt. Alleen welke moet je nu precies hebben? Laat dat maar aan Harold Hamersma en Esmee Langereis over. Zij hebben alle wijnen van de Nederlandse supermarkten geproefd (iemand moet het doen…) en geven je – per supermarkt, land, wit/rood/rosé – alle wijnen die een 7 scoren of hoger. Naast de supermarkten vind je ook de wijnen uit het assortiment van HEMA, Gall & Gall en Mitra terug. Zo ontdek je vrij gemakkelijk welke wijn je uit het schap moet pakken en wanneer je echt waar voor je geld krijgt!

Ik ga in ieder geval vandaag even de Portugese witte Adega de Pegoes scoren bij Aldi. Deze wijn – die slechts € 3,69 kost – scoorde een mooie 8!

240 blz, softcover, € 19,99

boeken van mei

Literaire plekken – Sarah Baxter

Onder het motto ‘droom nu, reis later’ neemt dit prachtige boek je mee op reis. Literaire plekken is er eentje uit de serie ‘Inspirerende verhalen’ van de Britse reisjournalist Sarah Baxter. Sarah brengt de plekken tot leven aan de hand van beeldende verhalen en prachtige, dromerige illustraties die de essentie van elke bestemming weten te vangen.

In literaire plekken reis je naar de vlaktes van La Mancha met Don Quichot of dwaal je over de wilde hei van Yorkshire met Cathy en Heathcliff uit Wuthering Heights. Plekken die de inspiratie hebben gevormd voor klassieke romans. Denk aan de straten en riolen in het Parijs van Victor Hugo.

Ik kan niet wachten om weer mooie reizen te gaan maken, maar tot die tijd geniet ik – als fan van literatuur én reizen – van dit prachtige boek. Andere boeken uit de serie zijn ‘Spirituele plekken’ en ‘Verborgen plekken’.

Hardcover, 336 blz., € 20,00

Balkon – groen, sfeervol en duurzaam – Lotte Coers

Toepasselijker kan een boek voor mij momenteel niet zijn. En wellicht wel voor veel mensen. Want in deze tijd van thuisquarantaine is mijn balkon belangrijker dan ooit geworden. In ‘Balkon’ geeft Lotte tips hoe je je balkon zo optimaal mogelijk kunt inrichten. Qua groen, maar bijvoorbeeld ook qua meubels, verlichting, schilderwerk en vloerbedekking. Daarbij houdt ze steeds oog op duurzaamheid, zowel wat betreft materialen als het inzetten van meer inheemse plantsoorten en het zorgen voor biodiversiteit. Met bijenhotels, vogelbadjes en vogelhuisjes bijvoorbeeld. En bloemen waar bijen dol op zijn. In het boek worden zelfs de recepten voor borrelhapjes en -drankjes niet vergeten. Wist je trouwens dat er in Amsterdam zelfs een speciale winkel is met alles om je balkon op te leuken? Ik heb in ieder geval weer genoeg inspiratie opgedaan!

Softcover, 112 blz., € 20,00

Meer lezen?

Burgers & BBQ bites
Kleine hartige taartjes
Back!
Recepten uit Wenen
Hollandse Happen Blond Amsterdam
Koken doe je zo!
De grote Hamersma super supermarktwijnen 2020
De wereld thuis
Burgers & BBQ bites
Kleine hartige taartjes
Back!
Recepten uit Wenen
Hollandse Happen Blond Amsterdam
Koken doe je zo!
De grote Hamersma super supermarktwijnen 2020
De wereld thuis
Deze blogpost bevat affiliated links. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

 

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*