Home ┬╗ Hondensnoepjes met kippenbouillon
Hondensnoepjes met kippenbouillon voor de hond

Hondensnoepjes met kippenbouillon

Sinds ik een puppy heb vind ik het leuk om ook voor hem in de keuken aan de slag te gaan. Eerder maakte ik al hondenkoekjes en pupcakes, en dit keer ging ik aan de slag met hondensnoepjes met kippenbouillon!

Hondensnoepjes met kippenbouillon voor de hond

Hondensnoepjes met kippenbouillon

Zelfgetrokken kippenbouillon (zonder zout!) is voor je hond een super gezonde snack! 

1. Verbetert de gezondheid van het immuunsysteem. Het bevat gezonde mineralen en aminozuren, waaronder calcium, gelatine, silicium, magnesium en fosfor. 
2. De glycine in kippenbouillon ondersteunt een gezonde darmfunctie door het spijsverteringsstelsel te ondersteunen. Omdat kippenbouillon ook ontgiftend is, kalmeert het maagklachten en verlicht het de symptomen die gepaard gaan met constipatie en diarree.
3. Ondersteunt de gezondheid van gewrichten: Kippenbouillon bevat collageen, een essentieel eiwit voor de gezondheid van bindweefsel. 

Hondensnoepjes met kippenbouillon voor de hond

Siliconenvorm

De grappige siliconen vorm met hondenpootjes en botjes kocht ik via Temu. Je kunt natuurlijk allerlei vormen gebruiken, zoals bijvoorbeeld een ijsklontjesvorm. Door gebruik te maken van een siliconen vorm krijg je de snoepjes makkelijk uit de vorm.

Kippenbouillon

Door zelf kippenbouillon te trekken weet je zeker dat deze geen zout bevat. Ik gebruikte alleen kip, maar je kunt eventueel ook groente toevoegen, maar geen ui, prei of knoflook! Wortel is bijvoorbeeld prima, of bleekselderij.

Je gebruikt voor de snoepjes maar een klein beetje van het kippenvlees. Maak van de rest bijvoorbeeld een heerlijke kip-truffelsalade!

Houdbaarheid van de hondensnoepjes met kippenbouillon

Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast, ze zijn dan ca. vier dagen houdbaar.

Hondensnoepjes met kippenbouillon voor de hond

Hondensnoepjes met kippenbouillon

Gelatine snoepjes met kippenbouillon voor de hond

Hondensnoepjes met kippenbouillon voor de hond

Gezonde snoepjes voor de hond, gemaakt van zelfgetrokken kippenbouillon
Afdrukken Pin
Gang: snack
Keuken: Hond
Trefwoord: Dieren, hond
Voorbereidingstijd: 3 uur
Bereidingstijd: 3 uur 10 minuten
Afkoelen: 12 uur
Porties: 20 stuks

Wat heb je nodig:

Ingredi├źnten

  • 2 Scharrel kippenbouten ca. 550 gram
  • 1,5 liter water
  • 3 blaadjes gelatine

Aan de slag!

  • Doe de kippenbouten met het water in een ruime pan en breng aan de kook. Als het water kookt zet je het vuur laag en laat je de kip tenminste 3 uur trekken. Schep met een schuimspaan af en toe wat schuim van de bouillon af.
  • Haal de kippenbouten uit de bouillon. Verwijder het vel en gooi weg. Haal het mooie witte kippenvlees van de botjes en trek uit elkaar. Laat afkoelen.
  • Kook de kippenbouillon in tot ca. 250 ml. Laat de bouillon vervolgens volledig afkoelen in de koelkast voor ca. 12 uur. Je kunt van de afgekoelde bouillon gemakkelijk het vet verwijderen.
  • Neem een beetje van het kippenvlees, maak heel fijn en verdeel over de vormpjes. Tip: zet je siliconenvorm op een stevige verplaatsbare ondergrond (bv een dienblad) zodat je deze veilig en eenvoudig in de koelkast kunt zetten.
  • Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water. Breng de bouillon net tegen de kook aan, neem van het vuur en roer hier een voor een de uitgeknepen blaadjes gelatine door tot alles opgelost is. Verdeel de bouillon over de vormpjes.
  • Zet in de koelkast en laat ca. 3 uur opstijven.
Delen op Facebook

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*