Het is vandaag dierendag, dus mag een recept voor mijn pup niet ontbreken! Ik bakte voor hem deze heerlijke pupcakes, cupcakes voor je pup! Met alleen maar gezonde ingrediënten. Natuurlijk blijft zo’n pupcake een extraatje, maar dat mag toch wel op een dag als vandaag?
Gezonde ingrediënten
Hoewel de pupcakes bedoeld zijn voor je puppy of hond, zou je ze ook prima zelf kunnen eten. Want alle ingrediënten (behalve de decoratie) zijn ook prima eetbaar voor het baasje!
Buster
Ik ben sinds 6 weken het trotse baasje van Buster, een witte Zwitserse herder. Die tussen de dag dat hij bij ons kwam en nu al in omvang verdubbelt lijkt! Hij wordt dan ook heel groot, maar heeft tegelijkertijd nog zo’n heerlijk lief puppy kopje. En ondeugend puppy gedrag! We zijn erg blij met hem, een verrijking van ons leven.
Decoratie voor de pupcakes
Decoreer de pupcakes met een lekker hondensnoepje, -koekje of botje. Ik gebruikte deze leuke mini botjes van Boxby (calcium bones). De smaak te pakken? Op mijn blog vind je ook een recept voor hondenkoekjes.
Zorg ervoor dat de pindakaas die je geeft aan je hond altijd pindakaas is die voor 100% uit pinda’s bestaat. Zonder toegevoegde suikers, zout of palmvet dus. Je koopt het in dierenspeciaalzaken maar ook gewoon in de supermarkt vind je 100% natuurlijke pindakaas. Die een stuk goedkoper is!
Cuisinart draadloze mixer
Het beslag maakte ik met mijn Cuisinart draadloze mixer. Geen gezoek meer naar een stopcontact, geen snoeren meer die in de weg hangen. Opgeladen kan deze krachtige draadloze mixer (5 standen) 20 minuten non-stop mixen. Het staande ontwerp is niet alleen een plaatje om te zien maar neemt zo ook minder ruimte in beslag en is makkelijk op te bergen. Ik ben fan! In de draadloze collectie van Cuisinart vind je ook nog een staafmixer, een on the go blender, een wijnopener en een mini hakmolen.
Pupcakes
Wat heb je nodig:
- 6 Cupcake vormpjes
- muffinvorm optioneel
- Mixer
Ingrediënten
Voor de pupcakes
- 1 ei
- 1 banaan rijp
- 75 gram pindakaas
- 1 eetlepel honing
- 90 gram zelfrijzend bakmeel
- 40 ml water
Voor de topping
- 100 gram roomkaas
- 50 gram pindakaas
- 6 hondensnoepjes of -koekjes
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Prak de banaan helemaal fijn. Meng er de pindakaas, ei, water en de honing door.
- Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix tot een luchtig geheel.
- Vul de cupcake vormpjes (al dan niet in een muffinvorm of los op een bakblik) tot de helft met het beslag.
- Bak de pupcakes in ca. 15 minuten goudbruin. Laat volledig afkoelen.
- Meng voor de topping de roomkaas met de pindakaas. Doe in een spuitzak en spuit mooie toeven op de cupcakes. Decoreer met een hondensnoepje of -koekje.