Home » Hondenkoekjes bakken

Hondenkoekjes bakken

Ja, je leest het goed! Vandaag heb ik voor jullie een recept om zelf hondenkoekjes te bakken! Komende zondag (4 oktober) is het weer Dierendag en verdient jouw huisdier natuurlijk een extraatje. En hoe leuk is het om dat zelf te bakken!

Hondenkoekjes

Zelf heb ik twee dwergpapagaaitjes, Coco en Zaza, die ook nog eens heel kieskeurig zijn in wat ze wel en niet eten (lees: bijna niets). Naast het gewone vogelzaad eten ze eigenlijk alleen maar graag een stukje appel of een druif, dus dat is simpel. De hondenkoekjes die ik gebakken heb doe ik cadeau aan de hond van vrienden.

Hondenkoekjes in cadeauverpakking

Ik gebruikte voor de hondenkoekjes een koeksteker in de vorm van een hondenbot (6 cm.) maar je kunt natuurlijk allerlei vormen (hartjes, rondjes) gebruiken. Zet wel even een raam of deur open, je hele keuken ruikt naar…juist, hondenkoekjes!

Hondenkoekjes bakken

Wat heb je nodig (ongeveer 60 koekjes):

  • 1 blikje tonijn in eigen nat/water (maar je kunt ook kiezen voor zalm of makreel)
  • 300 gram volkorenbloem
  • 4 tenen knoflook
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de tonijn met het vocht in de blender. Pel de tenen knoflook en doe in de blender. Maal alles fijn. Voeg de bloem, olijfolie en eieren toe en kneed in de blender tot een samenhangend deeg. Rol het deeg uit tot ca. 1/2 cm dikte (gebruik extra bloem tegen het kleven) en steek er vormpjes uit. Leg de vormpjes op de bakplaat (ik gebruik hier meestal een groot mes voor). Zet in de oven en bak 20 minuutjes. Zet de oven uit en laat de koekjes nog een uurtje of twee uitharden in de oven (met de deur dicht).

Coco en Zaza zijn overigens ook dol op pasta. Dus voor hen schuif ik deze zondag wel een bordje bij!
Coco en Zaza aan de pasta

 

5 Comments

  1. Leuk! Heb ze ook wel eens zelf gemaakt met pindakaas. Vond mn hond erg lekker!

  2. Wat een leuk artikel is het geworden! Denk dat je hier een hond heel erg blij mee gaat maken 🙂

  3. Klinkt ook goed, met pindakaas!

  4. Ze zijn inmiddels getest en goed bevonden door diverse honden! Mijn vriendin Evita heeft een superleuk filmpje op mijn Facebookpagina geplaatst!

  5. Oh, wat leuk, ik heb geen hond maar, als ik er had ging ik dit maken. 🙂

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*