Home » Foodbucketlist derde kwartaal 2015

Foodbucketlist derde kwartaal 2015

Het is een cliché maar oh mijn god, wat vliegt de tijd! Het ene moment zet ik vol goede moed mijn foodbucketlist voor de periode juli-augustus-september online en een tel later moet ik tot de conclusie komen dat er van mijn goede voornemens dit keer niet zo heel veel terecht is gekomen.

Zelf limoncello maken

Klein excuus: er zat ook een vakantieperiode in, waarin het bloggen vier weken lang op een lager pitje heeft gestaan en ik in de periode daarvoor flink heb moeten doorwerken om alles voor de vakantie in te kunnen plannen.

Ik maak er verder geen woorden aan vuil, het is wat het is. Van de foodbucketlist maakte ik wel de lavacake en de kaaskroketten. En die laatste mislukte zo grandioos dat ik ze a) niet online ga zetten en b) heus nog wel een keer ga maken maar voorlopig even niet…. Hier een fotootje van het trieste resultaat.
Mislukte kaaskroketten

 

Wat ik niet maakte en dus doorschuif naar het vierde kwartaal zijn de kip in pandanblad, Turks fruit en spaghetti alle vongole. Omdat ik vijf bucketlist gerechten wel genoeg vind voeg ik er hier nog twee aan toe

ananasjam

Zelf jam maken

Nog nooit gedaan, vraag me niet waarom? Misschien omdat ik niet zo’n jam-eter ben? Het wel lekker vind maar alleen maar eet op verse scones? En die eet ik niet zo vaak. Of in ieder geval niet vaak genoeg. Maar ik vind bijvoorbeeld ook een vijgencompote bij een kaasplankje heerlijk. Zoiets wil ik dus gaan maken. Frambozenjam of ananasjam bijvoorbeeld.

Limoncello maken

Nu ik de smaak van het huis-stoken te pakken heb wil ik ook limoncello gaan maken. Eigenlijk heb ik hiervoor pure alcohol nodig, zoals je in Italië gewoon in de supermarkt kunt kopen. En citroenen van Capri. Zo leerde ik het van mijn au-pair moeder in Rome. Maar met wodka kan ook. En met citroenen uit Den Haag!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

6 Comments

 1. Goed dat je de foto van de mislukte kroketten plaatst. Het hoort er nu eenmaal bij, en je hebt me aan het lachen gemaakt (+ ik heb nu zin in kroketten).
  Ben heel benieuwd naar je eigengemaakte limoncello!

 2. Frits Schuster

  Vijgenjam lijkt me erg lekker Anne Marie. Ik heb wel eens een potje gekocht.
  Het was schandalig duur en het smaakte eigenlijk nergens naar.

 3. Wat een leuk lijstje! Ben zelf al tijden aan het broeden op mijn lijstje haha. Er staat een vega-curry op maar verder nog bijna niks. Ga er dus nog maar even op door broeden haha. Leuk lijstje!
  -Marijke-

 4. Haha je moest eens weten hoeveel er mislukt. Maar dat heb je niet van mij…;)

 5. Ik maak er zeker eentje voor julllie dan ❤️

 6. Bij mij is het eerder omgekeerd, heb meer dingen die ik nog wil doen dan tijd om het te realiseren. Maar op deze manier houdt ik het voor mezelf een beetje overzichtelijk en realistisch.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*