Home » Foodbucketlist 2e helft 2017
cannoli

Foodbucketlist 2e helft 2017

In januari van dit jaar maakte ik weer eens een foodbucketlist. Een lijst met gerechten die ik graag nog eens zou willen maken, maar waar het op de één of andere manier niet van komt. Vandaag blik ik met je terug op het afgelopen half jaar. Heb ik alles van mijn lijst kunnen maken? En welke gerechten staan er op de planning voor de foodbucketlist 2e helft 2017?

puddingbroodjes

Foodbucketlist 1e helft 2017

Maar liefst acht recepten stonden er op de lijst. Iets meer dan één per maand. Voor alle duidelijkheid: ik kook iedere week wel een nieuw gerecht, maar de gerechten op de lijst zijn net even anders. Omdat ze wat ingewikkelder zijn (of ik denk dat ze dat zijn) of waarbij om één of andere reden het er gewoon niet van komt ze te maken. Helaas heb ik van de lijst niet alles kunnen maken. Wel maakte ik heerlijke puddingbroodjes, mosterdsoep, mosterd, churros en een aardbeienslof. Vijf van de acht dus. Door naar de 2e helft 2017 gaan dus de bokkepootjes, negerzoenen en de lemper.

cannoli - foodbucketlist 2e helft 2017

Foodbucketlist 2e helft 2017

Natuurlijk komen daar nog wat nieuwe gerechten bij. In mijn fifty before fifty lijstje zag je er al twee voorbij komen: Siciliaanse cannoli en macarons. Voor de cannoli heb ik zelfs de vormpjes al aangeschaft (lang leve Ali express). De macarons stel ik steeds maar uit vanwege de vermeende moeilijkheid….maar oefening baart kunst dus ik moet er echt een keer aan beginnen.

Ik scheur regelmatig recepten uit de Allerhande. Een van die recepten is voor een espresso-meringuerol met hazelnootroom. Dat ziet er zo fantastisch uit! En de combi van smaken lijkt me heerlijk.

kaastengels

Ook wil ik graag proberen om zelf Kaastengels te maken, van die snacks met oude kaas en een filodeegjasje. Ze waren de favoriete snack van mijn overleden collega Sandy en ik vind het wel een mooi eerbetoon om deze na te maken. Sandy’s kaasrolletjes noem ik ze dan!

Zeven gerechten dus, voor de foodbucketlist 2e helft 2017. Laten we er weer een heerlijk half jaar van gaan maken!

Heb jij nog gerechten op de lijstje staan? Of zijn er misschien gerechten die je graag een keer op mijn blog terug wilt zien? Laat het me vooral weten in de reacties.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

13 Comments

  1. Mooie lijst! Mijn eigen foodbucketlist schiet nog niet zo op dit jaar, maar wilde ook deze maand een update doen dus misschien moet ik maar eens aan de slag 😉 Ben vooral heel benieuwd naar hoe je lemper maakt!

  2. Mocht je nog iemand nodig hebben die samen met jou wil proeven bied ik me wel aan hoor hahaha

  3. Wat een leuke lijst! Cannoli’s zijn echt heerlijk hè. Heb zelf ook de vormpjes, maar maak ze nauwelijks, ga ze binnenkort weer eens maken! Macarons heb ik al een paar keer geprobeerd, maar tot nu toe altijd mislukt haha.

  4. Een leuke en lekkere foodbucketlist. De roombroodjes staan ook op de mijne, tijden alweer 😉

    Ook een kwarkbol staat al tijden op mijn lijstje, die had ik vandaag bijna gemaakt. Weer niet van gekomen. Morgen weer een dag 🙂

  5. Oh lekker puddingbroodjes!!

  6. Leuk om te lezen! Ik heb die van mij ook weer eens bijgewerkt. Maar tot m’n schaamte nog maar zeer weinig gedaan! :O Dus het komende half jaar hard aan de bak. 🙂

  7. Wat leuk dat je zo veel nieuwe recepten hebt uitgeprobeerd. Vooral zelf mosterd aken lijkt mij leuk. Succes met de tweede helft van dit jaar.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*