Home » Foodbucketlist derde kwartaal 2015

Foodbucketlist derde kwartaal 2015

Time flies when you’re having fun. Een waarheid als een koe! Ik kook en bak wat af, en toch lijkt mijn verlanglijst van gerechten die ik nog een keer wil maken alleen maar te groeien! Tijd dus voor de foodbucketlist derde kwartaal!

Spaghetti alle vongole
Van de foodbucketlist van het tweede kwartaal heb ik bijna alles gemaakt: de gnocchi, de groentechips, de mayonaise en de Thaise viskoekjes. Alleen de kaaskroketten zijn er helaas niet van gekomen, die schuiven dus mee naar het derde kwartaal. Er daar voeg ik de volgende vier gerechten aan toe:
lavacake new york pizza

 

Lavacake

Favoriet bij man en zoon, deze warme chocoladecakejes met een vloeibaar hart van warme gesmolten chocolade. Tot nu toe alleen nog maar gegeten via New York Pizza. Say what?! Dat moet ik toch zelf ook kunnen maken. Ja toch?

Kip in pandanblad

Ik wil zeker doorgaan met het uitbreiden van mijn Thaise ‘repertoire’, dus het volgende gerechtje wordt de kip in pandanblad. Wij eten dit bij de Thai vaak als onderdeel van een voorgerecht met allemaal kleine hapjes, waaronder viskoekjes, saté en kleine loempiaatjes. Ik heb alvast ontdekt dat pandanblad wordt verkocht bij de toko hier in de buurt.

turks fruit uit Atelier Confiserie

Turks fruit met rozenwater en pistache

Uit het prachtige kookboek ‘Atelier Confiserie’ wil ik nog een heleboel lekkere dingen maken. Maar de pistache en rozenwater heb ik al in huis, dus de Turks fruit wordt nummer 1!

Spaghetti alle vongole

Als er al ergens spaghetti alle vongole op de kaart staat (in Nederland niet vaak, en Italië gelukkig wel) dan bestel ik dit gerecht alijd! Een typisch voorbeeld van hoe een eenvoudig gerecht zo ontzettend lekker kan zijn. Op zoek dus naar vongole (venusschelpen) en deze ‘klassieker’ snel toevoegen aan mijn blog!

Heb jij nog gerechten die je echt in een keer wil gaan maken binnenkort?

4 Comments

  1. Sandra Nota

    Leuk om te lezen, mijn lijstje met 'nog te maken' is ellenlang. Oa een citroentaart staat hoog op mijn lijst, dat komt er steeds maar niet van.

  2. Leuke bucket lijst weer! Lava cake staat toevallig ook op mijn foodbucketlist maar ben er nog niet uit of ik chocolade of caramel vulling wil, of allebei haha 😉 Ben onwijs benieuwd naar je Turks fruit en hoe dat je zelf zou maken. Hmm wat een fijn lijstje bomvol heerlijke gerechten!

  3. Voor mij zijn deze artikelen ook een fijne stok achter de deur om sommige dingen gewoon nu eens te gaan maken!

  4. Oeh, caramelvulling. Dat klinkt ook goed!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*