Home » Lava cake (of moulleux au chocolat)

Lava cake (of moulleux au chocolat)

Een recept van mijn bucketlist van het derde kwartaal! Lava cake wordt hier in huis graag gegeten door zoon en man. Van de New York pizza that is……. Ik kon daarom niet achterblijven en wilde graag een lava cake bakken die natuurlijk vele malen lekkerder was dan die van de pizza-gigant. Nailed it!

lava cake

Makkelijker dan je denkt!

Een lava cake (of chiquer: een moulleux au chocolat) maken is helemaal niet zo moeilijk, alleen het bakken luistert nogal nauw. Te kort, en je kunt de cakejes niet storten. Te lang, en je hebt gewoon chocolade cake. De cakejes moeten dus precies stevig genoeg zijn om mooi op een bordje gestort te kunnen worden, en dusdanig zacht van binnen dat de warme vloeibare binnenkant er bij het eten uitloopt. Je kunt daarom het beste de laatste paar minuten van de baktijd bij de oven blijven staan!

Je kunt het beslag prima van tevoren klaar maken en tot het moment dat ze de oven ingaan in de koelkast bewaren (gewoon in de muffinvorm zelf). Verwarm de oven tijdens het hoofdgerecht vast voor en schuif ze er tijdens het afruimen in. Nog meer variatie? Probeer dan ook eens deze gingerbread lavacake of Baileys lavacake!

lava cake

Lava cake

Wat heb je nodig (6 cakejes):

 • 4 eieren
 • 150 gram boter
 • 150 gram pure chocolade
 • 60 gram suiker
 • 60 gram bloem
 • Boter en bloem om in te vetten
 • Muffinvorm (het liefst een siliconenvorm)

Klop de eieren met de suiker in een paar minuten luchtig en schuimig. Spatel de bloem door het eiermengsel (eigenlijk moet je de bloem ook eerst nog even zeven, maar daar ben ik meestal te lui voor….). Smelt de boter en de chocolade in een pan met dikke bodem op een heel laag vuur (of als je dat lastig vindt kun je het ook au-bain-marie doen, gaat het zeker goed).Meng de gesmolten boter/choco door de eieren. Vet de vormpjes in en bestuif lichtjes met bloem. Verdeel het beslag over de zes vormpjes. Zet tot gebruik in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de lavacakejes in ca. 15 minuten gaar. Blijf er de laatste paar minuten gewoon even bij staan! Haal uit de oven, laat vijf minuutjes staan en stort de cakejes op een mooi bordje. Decoreer eventueel met poedersuiker, fruit of een bolletje ijs.

Summary
recipe image
Recipe Name
Lava cake
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)

4 Comments

 1. Het lekkerste toetje ever en veeeel te lang geleden dat ik dit heb gemaakt!

 2. Geef mij maar een lekkere chocolademousse hoor! Maar man en zoon maak ik hier heel gelukkig mee!

 3. Juliette Blog

  Ondanks dat ik aan de lijn ben, ga ik dit zeker weten maken! Wat ziet dit er lekker uit!

 4. Gelijk heb je! Laat je weten of het gesmaakt heeft?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*