Home » Foodbucketlist tweede kwartaal

Foodbucketlist tweede kwartaal

In januari ben ik begonnen met een foodbucketlist. Vier nieuwe uitdagingen per kwartaal, gerechten die ik graag nog eens wil maken of technieken die ik wil leren. Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik natuurlijk wel vaker dan vier keer in een kwartaal iets nieuws klaar maak. Wat op de foodbucketlist staat zijn gerechten die ik al heel lang een keer wil maken maar waar het om een of andere reden nooit van komt. Vanwege te tijdrovend, ogenschijnlijk complex of ‘lukt vast niet’. Mijn eigen culinaire uitdagingen dus. Dit is de foodbucketlist tweede kwartaal 2015.

geschiedenis van beroemde gerechten: mayonaise en ketchup

Het afgelopen kwartaal heb ik mijn bucketlist bijna helemaal kunnen afstrepen en maakte ik boter, kipragout en muntsiroop. Alle drie meer dan geslaagd! Alleen de gnocchi, daar is het helaas niet van gekomen. Die gaan dus mee naar het volgende kwartaal (1 april – 1 juli) waar ik wederom vier nieuwe uitdagingen aan toevoeg:

Wild zwijn ragout met gnocchi

Gnocchi

Die heerlijke gnocchi dus, en als het even meezit maak ik ‘m zowel van gewone als van zoete aardappel. Je kunt het Anne-Marie!

Kaaskroketten

Een bewerkelijk recept, maar ook heel leuk om te doen denk ik. En als je ze eenmaal hebt bereid liggen er toch maar mooi zelfgemaakte kaaskroketjes in de vriezer. Zie je het al voor je, zondagmiddag in het zonnetje op het balkon, glaasje witte wijn, home made kroketje met oude brokkelkaas. Ik wel!

Mayonaise

Misschien moet ik me – als zelf uitgeroepen foodblogger – nu diep gaan schamen maar ik heb nog nooit zelf mayonaise gemaakt. Tot nu toe! Extraatje: mayonaise met limoen en koriander.

Thaise viskoekjes (Thod man pla)

Eén van mijn favoriete voorgerechtjes bij de Thai zijn die heerlijke Thaise viskoekjes. En ik vind de categorie ‘voorgerechten’ op mijn blog zwaar onderbelicht. Ach ja, ik ben een toetjes mens.

Groentechips

Groentechips van de Lidl vind ik heerlijk, van biet en zoete aardappel en pastinaak volgens mij. Lijkt me leuk om zoiets zelf eens klaar te maken.

6 Comments

  1. Leuke lijst en Kaaskroketten hmm.. ik heb me er zelf nog nooit aan gewaagt om helemaal zelf kroketten te maken wel ooit bij de van dobben fabriek geweest en toen ook kroketten gemaakt maar die vulling was al klaar en volgens mij is dat het 'moeilijkste' 😀 Goede lijst, ben heel benieuwd naar je recepten 🙂

  2. Ik heb in een ver verleden eens aardappelkroketjes gemaakt. Ik vond toen al het werk niet opwegen tegen het resultaat. Maar ik heb nog nooit kant en klare kaaskroketjes gevonden dus het proberen waard!

  3. Kim Buining

    Oeh kaaskroketten! Dat lijkt me zo lekker om eens te gaan maken!

  4. Kom af en toe eens langs, in de komende maanden komt het recept zeker online!

  5. Wat een leuk idee! Ik heb wel eens vaker zelf gnocchi gemaakt; tijdens het maken denk ik altijd `pfff wat een werk…´ maar tijdens het eten ben je dat zo weer vergeten! 😀

  6. Ja dat is vaak zo he 🙂 Ik ben benieuwd, je gaat het vast nog wel terug lezen hier!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*