Home » Groentechips

Groentechips

In de Food we love box van april zaten Violet queen perupas aardappelen. En aangezien ik dit kwartaal nog de groentechips op mijn food bucketlist had staan leek het me leuk om deze prachtige paarse aardappeltjes hiervoor te gebruiken. Ik kocht ook nog een grote winterwortel en een zoete aardappel. Een mooie, kleurrijke combinatie!

Groentechips

De zoete en paarse aardappels werden wel redelijk knapperig, de wortel echter niet. Het smaakte wel heerlijk maar ik miste wel die bite. Misschien waren de plakjes te dik? Of moet je toch echt frituren om knapperige chips te krijgen? In ieder geval was het een heerlijke, gezonde snack, die er ook nog eens heel vrolijk uit zag!

Groentechips

Wat kun je gebruiken:

 • Grote winterwortel
 • (Zoete) aardappel
 • Pastinaak
 • Biet
 • Olijfolie (spray)
 • Zeezout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Schil de groente en snijd met een kaasschaaf of scherp mes in zo dun mogelijke plakjes. Verdeel deze over de bakplaat en bespray de groente met olijfolie (ik heb zo’n sprayfles van Bertolli, reuzehandig hiervoor). Je kunt ook de olijfolie voorzichtig over de groente sprenkelen. Bestrooi met zeezout. Bak zo’n 20 – 25 minuten in het midden van de oven, of langer indien nodig, totdat de groenten knapperig zijn.

6 Comments

 1. Jammer dat ze niet zo knapperig zijn geworden maar ze zien er wel erg lekker & kleurrijk uit 🙂 Is de smaak van de paarse aardappel trouwens heel anders is dan een gewone aardappel of ziet het er gewoon waanzinnig mooi uit?

 2. Nee echt anders smaken doen ze niet, maar ze zien er idd wel heel mooi uit!

 3. sunny mama

  Lekker ideetje en veel gevarieerder qua voedingsstoffen dan een zak chips opentrekken…

  Ik denk het ook hoor, dat je (groente)chips eigenlijk moet frituren wil je ze echt knapperig hebben. Maar, ik denk dat het zo uit de oven ook heel lekker is, al heb je dan niet die bite zoals bij chips.

 4. Dat ziet er heerlijk uit! Ik gaf mijn dochtertje altijd zoete aardappel. Al moet ik zeggen dat ik zelf vond dat er niet zo heel veel smaak aan zat. Ik heb trek dus ik ben wel heel erg geïnspireerd 🙂

 5. Ook zonder die bite smaakt het gelukkig heerlijk!

 6. Je kunt ook nog lekker losgaan met kruiden natuurlijk!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*