Foodlingo kende ik al van het geweldige blog van Marjan Ippel, talkinfood.nlΒ Hier bespreekt zij op grappige wijze de trends in food en food terminologie. Van 1-euro-ontbijtje tot Mason jar.Β Een verzameling van deze foodlingo is nu gebundeld in Foodlingo bijbel, het culinaire trendwoordenboek.
Wat is het?
βElk scene kent zijn eigen lingo, een verzameling termen waarmee de aanhanger van de bewuste groep zich onderscheidt van de rest. De niet-ingewijden. Ook food kent een eigen lingo waarmee de foodie zijn/haar kennis omtrent de nieuwe eettrends en hypes tentoon stelt.β
Ha, in deze covertekst herken ik wel wat! Als je veel foodblogs leest dan vliegen de termen je inderdaad om de oren. Ik vind mijzelf geen volbloed foodie, want ik moet nog regelmatig googlen wat termen betekenen! En daarvoor biedt dit boek naar eigen zeggen de oplossing. Het verklaart foodlingo βopdat je nooit meer met je mond vol tanden staat als iemand vraagt of je zijn Josper wilt zienβ. Huh?
En, is het wat?
Ah, die Josper, dat is dus zoβn bolvormig gesloten barbecue op houtskool zoals the big green egg. Die zag je ineens overal! Het boekje behandelt, op alfabetische volgorde, foodlingo van affogato (βverdronkenβ ijs in koffie) tot zelfworster (ambachtelijk thuis worsten maken). De korte verhaaltjes worden geillustreerd met zwart wit tekeningen. Na het lezen voel je je bijna een volleerd foodieβ¦. Tot er weer nieuwe termen bijkomen. Hou daarom vooral ook haar blogΒ talkinfood.nl in de gaten!
Foodlingo bijbel, hardcover 234 blz, kost 15 euro. Meteen bestellen?