Home » 44 miljoen moestuintjes…..dat zijn een heleboel radijsjes (+ receptje tzatziki radijs)

44 miljoen moestuintjes…..dat zijn een heleboel radijsjes (+ receptje tzatziki radijs)

Tijdens de afgelopen actie heeft Albert Heijn maar liefst 44 miljoen (!) moestuintjes weggegeven. Vier-en-veertig miljoen! Dat zijn een heleboel radijsjes, worteltjes, bosaardbeien en basilicumplantjes! Er even vanuit gaande dat die miljoenen tuintjes ook allemaal zijn uitgepakt, bewaterd en bezaaid. En daarna nog meer water hebben gehad. Vervolgens zijn omgepot toen ze 3 cm. hoog waren. En daarna nog meer water hebben gehad.

 Tzatziki van radijs

Hier in huis hebben niet alle (lees weinig) plantjes de kiemperiode overleefd. Maar een aantal doet het gelukkig wel heel goed. Zo hebben we al een aantal blaadjes spinazie, krulpeterselie, rucola en veldsla. En radijsjes dus. Want radijsjes, dat leerde ik vroeger al van mijn 25 x 25 cm. schooltuintje: die groeien altijd wel. Dus ga ik er vanuit dat de meeste aspirant moestuiniers hun eerste radijsjes geoogst hebben. Of binnenkort gaan oogsten.

Radijsjes

Heerlijk zo uit het handje, met een beetje zout. Of maak er deze lekkere tzatziki van en eet het bij geroosterd vlees van de bbq of bij gebakken aardappeltjes.

Tzatziki radijs

  • Ca. 10 radijsjes
  • Vier blaadjes verse munt
  • Klein bakje (150 gram) Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 eetlepel goede olijfolie
  • Peper en zout

Snijd de radijsjes in vieren en snijd die kwartjes weer door de helft. Doe ze in een schaal. Snijd de muntblaadjes in fijne reepjes (kijk even in de blogpost over verse kruiden hoe je dat het handigst doet) . Meng de yoghurt, knoflook en muntreepjes met de radijsjes. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de olie erover.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*