Home » Vier keer lekker, snel en makkelijk met avocado

Vier keer lekker, snel en makkelijk met avocado

Ben jij ook zo’n fan van avocado? Heerlijk in plakjes op brood met een beetje zout en peper, meer heb je eigenlijk niet nodig. Maar je kunt nog veel meer lekkere gerechtjes maken met een avocado. Snel en makkelijk als ontbijt (met ei!), tussendoortje, voorgerecht of snack.

avocado met ei

Avocado met ei

Een heerlijk en voedzaam gerechtje. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de avocado en verwijder de pit. Maak met een eetlepel het holletje iets groter. Leg de helften op een bakplaat met bakpapier. Tik een eitje open en giet het voorzichtig in het kuiltje. Plaats voorzichtig in de oven voor 15 minuten. Serveer met vers gemalen peper en zout.

Avocado met garnalen

Avocado met garnalen

Een klassieker, dit voorgerecht. Op zijn makkelijkst gaat het als volgt: halveren, pit eruit, garnalen erin, cocktailsaus eroverheen. Met ieder hapje garnaal/saus neem je dan ook een hapje van de avocado mee. Ook snel en lekker: vullen met de knoflook-garnalen salade van AH.

Voor de lekkerste variant verwijder je de pit, lepel je het vruchtvlees uit de schil maar houdt deze mooi heel. Snijd het vlees in blokjes en meng met een bakje Hollandse garnalen (100 gram). Maak een frisse saus van een eetlepel crème fraiche met een eetlepel cocktailsaus en meng dit door de blokjes/garnalen. Doe het mengsel terug in de schil en serveer met wat vers geraspte peper.

Avocadosmoothie

Een gezond en lekker tussendoortje of ontbijt. Pureer (voor twee porties) het vruchtvlees van een avocado met het vruchtvlees van een sinaasappel en een banaan. Voeg 200 ml melk en 100 ml yoghurt toe en pureer alles glad. Voeg eventueel naar smaak nog wat honing toe. Verdeel over twee glazen.

guacamole

Guacamole

Heerlijk met tortillachips of als bijgerecht bij een taco of burrito of nachoschotel. Snijd het vruchtvlees van twee avocado’s en prak grof met een vork. Halveer een limoen en pers het sap boven het vruchtvlees uit. Pers een teentje knoflook uit en voeg toe. Snijd een tomaatje en een uitje fijn en voeg toe. Snijd of knip een handje verse koriander fijn en roer door de guacamole. Breng op smaak met zout en peper.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*