Home ยป voorgerecht

voorgerecht

Mini hartige tarte tatin

Mini hartige tarte tatin

Je kent vast wel de tarte tatin, de beroemde Franse ‘omgekeerde’ taart met gekarameliseerde appeltjes. Ik maakte een mini hartige tarte tatin, met tomaatjes, balsamico en mozzarella. Een heerlijk voorgerechtje! Tarte tatin Ik vind het altijd leuk om te schrijven over de geschiedenis van beroemde gerechten of producten. Over de […]

Bruschetta uit de airfryer

Bruschetta uit de airfryer

Of je het nu serveert bij de borrel met een lekkere Aperol Spritz of als voorgerecht van een Italiaans dinertje, een bruschetta is altijd lekker! En deze bruschetta uit de airfryer maak je ook nog eens razendsnel klaar. Als je de topping al eerder voorbereid, staat deze snack in minder […]

Vijgen met burrata en ham

Vijgen met burrata en ham

Een eenvoudig maar oh zo smakelijke voorgerechtje (of borrelsnack). Deze vijgen met burrata en ham staan in een handomdraai op tafel. Burrata Wordt alles in het leven niet lekkerder met burrata? Deze Italiaanse kaas is een mozzarella gevuld met room. Echt zo lekker! Haal ‘m wel ca. een half uur […]

Voorgerechten voor kerst

12 x voorgerechten voor kerst

Ik bespeurde laatst een tendens in mijn kookrepertoire: ik ben echt wel groot fan van voorgerechten! Inmiddels staan er al heel veel lekkere – en toch eenvoudig te maken – voorgerechten voor kerst online. Ik zette de 10 lekkerste voor je op een rij! Voorgerechten voor kerst – vis Zalmbonbon […]

hartige panna cotta met garnalen

Hartige panna cotta met garnalen en zeekraal

Ik maakte eerder ravioli met een vulling van garnalen en die was zo lekker, daar wilde ik meer mee doen! En dit is het resultaat: een heerlijke hartige panna cotta met garnalen en zeekraal. Een mooie amuse of voorgerecht voor jouw (kerst)diner! Panna cotta Panna cotta betekent letterlijk gekookte room. […]

gorgonzola mousse met perenchips

Gorgonzola mousse met perenchips

Een smaakvolle amuse, deze gorgonzola mousse met perenchips. Wel een beetje voor de liefhebber misschien, dat wel. Maar de combi van zout en zoet is  heerlijk in deze zachte mousse van blauwe kaas. Een smaakvolle opening van jouw kerstdiner! Perenchips De perenchips kun je prima voorbereiden. Maak je ze in […]

Ravioli met garnalen

Ravioli met garnalen en zeekraal

Het is even een klusje maar dan heb je wel wat: verse ravioli met garnalen (in kerstboomvorm!) en zeekraal. Een mooi voorgerecht voor kerst! Zelf verse ravioli maken De verhoudingen van de pasta (meel/water) hieronder zijn voor de volautomatische pastamachine van Philips. Een ideaal apparaat dat ik iedere pastaliefhebber kan […]

Zalmbonbon met gefrituurde kappertjes

Zalmbonbon met gefrituurde kappertjes

Het fijne van dit (kerst) voorgerecht? Dat je het prima een dag eerder kunt voorbereiden! Daarnaast zijn de combi van smaken in deze zalmbonbon met gefrituurde kappertjes subliem. Zacht, zilt, zoet, fris en knapperig, allemaal tegelijk. Een eenvoudig gerecht waar je indruk mee maakt! Zalmbonbon Ik vulde de zalmbonbon met […]

champignonragout

Champignonragout (vega of vegan)

Pasteibakjes (of ragoutbakjes) met champignonragout zijn toch wel een echte Hollandse klassieker. En vrijwel iedereen vindt het lekker. Het is een goedkoop en vegetarisch gerecht dat eenvoudig ook vegan te maken is. Het ideale voorgerecht dat je ook nog eens prima kunt voorbereiden. Ragoutbakjes Wil je het helemaal goed doen, […]

taartje van doperwten en oesterzwammen

Taartje van doperwten en oesterzwam

Dit taartje van doperwten en oesterzwam is een heerlijk en fris zomers voor- of lunchgerecht. Het is vegetarisch en als je de roomkaas vervangt door vegan roomkaas en plantaardige boter om in te bakken gebruikt, is het gerecht ook vegan. Bovendien heb je dit gerecht in 10 minuutjes op tafel […]