voorgerecht

coquilles in hazelnootboter

Coquilles in hazelnootboter

Coquilles zijn zo heerlijk en veelzijdig, je kunt er zelfs een niet-vis liefhebber mee verleiden. Bovendien staat het super leuk wanneer je ze serveert in de (al dan niet originele) schelp! Deze coquilles in hazelnootboter met zeekraal maak je in een handomdraai maar levert je vast veel complimenten op bij […]

Camembert uit de oven

Camembert uit de oven met appel

Camembert uit de oven is één van de lekkerste borrelhap/voorgerechtjes die ik ken, en bovendien ook nog eens heel eenvoudig om te maken. Je blijft ervan eten! Heerlijk met brood of nog beter: gekarameliseerde appel! Borrelhap Wanneer je de camembert als borrelhap serveert, reken dan ongeveer op één kaasje per […]

Vitello tonnato

Vitello tonnato

Dit recept is er eentje in de categorie ‘kleine moeite, groot plezier’. Want deze vitello tonnato – een Italiaanse klassieker – staat binnen 10 minuten op tafel en is ontzettend lekker. Het ideale voorgerecht voor jouw (kerst)diner! Perfecte combi van vlees en vis Gebraden kalfsfricandeau met tonijnsaus, that’s it. Maar […]

Kalkoenragout met champignons

Kalkoenragout met champignons

Onlangs mocht ik een kalkoen uit de oven voor maar liefst 10 personen uit proberen. We waren met z’n vijven, dus er was flink wat vlees over. Geen probleem, dat werd de volgende dag vakkundig omgetoverd tot kalkoenragout! Kalkoenragout maken Ragout maken is vrij eenvoudig, maar smaakt zelfgemaakt zoveel lekkerder […]

Zelf ragoutbakjes maken

Ragoutbakjes maken

Voor mij is het echt iets wat bij Kerst hoort: ragoutbakjes met ragout. Vroeger kocht ik ragout in blik, en kant-en-klare bakjes. Best okay hoor. Maar wanneer je zelf ragoutbakjes gaat maken en ook de ragout zelf bereidt, weet je pas echt wat lekker is! Cirkel of stervormige ragoutbakjes maken […]

kip-truffel salade

Kip-truffel salade in slaschuitjes

Deze kip-truffel salade serveer je in slaschuitjes en vormen zo een heerlijk fris en licht voorgerecht. Ideaal wanneer je meerdere kleine gangen wilt serveren of als voorgerecht bij een ‘zwaar’ hoofdgerecht. Little gems Little gems zijn kleine kropjes romaine sla. Het wordt ook wel bindsla genoemd. Een lekkere vitamine bom […]

Gegratineerde mosselen

Gegratineerde mosselen

Gegratineerde mosselen zijn niet moeilijk om te maken, leuk om te serveren en super lekker! Serveer de mosselen als voorgerecht of snack. Mosselen koken Je moet eerst wel even de verse mosselen koken. Dat duurt maar vijf minuutjes waarin je ondertussen meteen even de kruidenboter kunt maken. Zelfgemaakt is namelijk […]

herfst bruschetta

Herfst bruschetta – met paddenstoelen en vijgen

Bruschetta’s zijn heerlijk als borrelhapje of voorgerecht. Traditioneel worden ze vaak gemaakt met tomaat en basilicum. Maar ik had zin in een echte herfst bruschetta, met heerlijke paddenstoelen en vijgen! Bruschetta Het woord bruschetta komt van het Latijnse woord ‘bruscare’ wat op kolen roosteren betekent. Het wordt in Italië geserveerd […]

Coquilles met pistachecrumble

Coquilles zijn zo lekker, je kunt me er ’s nachts voor wakker maken! Het is typisch een gerecht dat altijd een ‘groots’ effect geeft maar eigenlijk heel makkelijk (en snel!) te maken is. Voor dit gerecht probeerde ik diepvries coquilles en ik was niet teleurgesteld. Ik maakte de coquilles met […]

Thaise kip in pandanblad

Thaise kip in pandanblad

Dit heerlijke Thaise voorgerecht stond al lang op mijn ‘to cook’ lijst. Onlangs voegde ik de daad bij het woord, scoorde  bij de toko een zak pandang bladeren, een maakte eindelijk deze heerlijke kip in pandanblad! Voorgerecht Wanneer we Thais gaan eten nemen we vaak de schotel met gemende voorgerechten: […]