Home » voorgerecht

voorgerecht

Coquilles met truffel

Coquilles met truffel

Als je een keer wilt uitpakken tijdens een etentje maar niet uren in de keuken wilt staan, maak dan eens als voorgerecht deze coquilles met truffel. Een showstopper, die ook nog eens binnen een paar minuten op tafel staat. Coquilles Coquilles worden ook wel Sint Jacobsschelpen, coquille Saint Jacques of […]

Gegratineerde mosselen uit de oven

Gegratineerde mosselen uit de oven

Ik eet graag mosselen. Maar aangezien mijn man geen liefhebber van vis is, zijn twee kilo mosselen (de meest gangbare hoeveelheid) vaak teveel voor een maaltijd voor mij. Geen probleem, de gekookte mosselen eet ik met liefde de volgende dag weer, maar dan gegratineerde mosselen uit de oven! Mosselen Vroeger […]

Funghi al gorgonzola

Funghi al gorgonzola

Deze paddenstoelen met gorgonzola – funghi al gorgonzola op zijn Italiaans – vind je op de menukaart vaak terug bij de warme voorgerechten. Ik eet het echter graag als lunch, lekker met een paar plakjes ciabatta om de laatste restjes saus mee op te scheppen! Paddenstoelen De meest gegeten paddenstoelen […]

Ceviche van coquilles

ceviche van coquilles met mango en passievrucht

Bij restaurant ByAmi at ik laatst een heerlijke ceviche van zeebaars met mango. Zo’n gerechtje blijft dan in mijn hoofd spelen en dus besloot ik mijn eigen variant te maken. Niet met zeebaars maar met coquilles. En met passievrucht! Deze ceviche van coquilles met mango en passievrucht is een heerlijk, […]

Caesarsalade op een stokje

Caesarsalade op een stokje

Alle ingrediënten van de authentieke caesarsalade, maar dan op een stokje! Als dat geen leuke amuse of onderdeel van een voorgerecht voor Kerst is! Je kunt alle onderdelen van deze caesarsalade op een stokje prima een dag van tevoren voorbereiden, wel zo handig! Caesarsalade Romaine sla, croutons, ei en gebakken […]

Mini hartige tarte tatin

Mini hartige tarte tatin

Je kent vast wel de tarte tatin, de beroemde Franse ‘omgekeerde’ taart met gekarameliseerde appeltjes. Ik maakte een mini hartige tarte tatin, met tomaatjes, balsamico en mozzarella. Een heerlijk voorgerechtje! Tarte tatin Ik vind het altijd leuk om te schrijven over de geschiedenis van beroemde gerechten of producten. Over de […]

Bruschetta uit de airfryer

Bruschetta uit de airfryer

Of je het nu serveert bij de borrel met een lekkere Aperol Spritz of als voorgerecht van een Italiaans dinertje, een bruschetta is altijd lekker! En deze bruschetta uit de airfryer maak je ook nog eens razendsnel klaar. Als je de topping al eerder voorbereid, staat deze snack in minder […]

Vijgen met burrata en ham

Vijgen met burrata en ham

Een eenvoudig maar oh zo smakelijke voorgerechtje (of borrelsnack). Deze vijgen met burrata en ham staan in een handomdraai op tafel. Burrata Wordt alles in het leven niet lekkerder met burrata? Deze Italiaanse kaas is een mozzarella gevuld met room. Echt zo lekker! Haal ‘m wel ca. een half uur […]

Voorgerechten voor kerst

12 x voorgerechten voor kerst

Ik bespeurde laatst een tendens in mijn kookrepertoire: ik ben echt wel groot fan van voorgerechten! Inmiddels staan er al heel veel lekkere – en toch eenvoudig te maken – voorgerechten voor kerst online. Ik zette de 10 lekkerste voor je op een rij! Voorgerechten voor kerst – vis Zalmbonbon […]

hartige panna cotta met garnalen

Hartige panna cotta met garnalen en zeekraal

Ik maakte eerder ravioli met een vulling van garnalen en die was zo lekker, daar wilde ik meer mee doen! En dit is het resultaat: een heerlijke hartige panna cotta met garnalen en zeekraal. Een mooie amuse of voorgerecht voor jouw (kerst)diner! Panna cotta Panna cotta betekent letterlijk gekookte room. […]