voorgerecht

Cypriotische salade met halloumi
voorgerecht

Cypriotische salade met halloumi

Tijdens de persreis naar Cyprus kregen we een workshop koken van niemand minder dan dé Cypriotische tv-kok chef Christos Christodoulou. Wie kent ‘m niet 🙂 We maakten onder zijn deskundige begeleiding een heerlijk 4-gangenmenu. Ik was met mijn groepje verantwoordelijk voor de salade. Deze Cypriotische salade met halloumi is echt heerlijk […]

Bruschetta met verse vijgen en geitenkaas
Snack, voorgerecht

Bruschetta met verse vijgen en geitenkaas

Een heerlijk borrelhapje of voorgerecht, deze bruschetta met verse vijgen en geitenkaas. Met wat honing erbij een haast klassieke smaakcombinatie die bijna iedereen wel lekker vindt. De perfecte snack voor het aankomende zomerweekend dus! Verse vijgen Verse vijgen zijn een echte delicatesse. Zo ontzettend lekker en perfect te combineren met […]

Coquilles met gember-limoenboter
vis, voorgerecht

Coquilles met gember-limoenboter

Dit voorgerechtje – coquilles met gember-limoenboter – is er eentje in de categorie: kleine moeite, groots effect. Want coquilles zijn namelijk helemaal niet moeilijk om klaar te maken. Binnen 5 minuten (okay, het schoonmaken en voorbereiden van de boter niet meegerekend) heb je dit smaakvolle en mooie gerechtje op tafel staan. Hiermee […]

Mosterdsoep met uitgebakken spekjes
soep, voorgerecht

Mosterdsoep met uitgebakken spekjes

Het eerste half jaar begint alweer bijna ten einde te lopen. Time flies when you’re having fun! Van mijn foodbucketlist voor de 1e helft van 2017 maakte ik gelukkig al de puddingbroodjes, churros, aardbeienslof, mosterd en dit recept: mosterdsoep met uitgebakken spekjes. Regelmatig krijg ik door pr-bureaus foodboxen boordevol levensmiddelen toegestuurd. […]

Italiaanse antipasti met groente
voorgerecht

Italiaanse antipasti met groente

Heeft jouw kerstdiner een Italiaans tintje? Maak dan eens als voorgerecht deze feestelijke en lekkere Italiaanse antipasti met groente. Een antipasto is een Italiaans aperitiefhapje. Het betekent dan ook letterlijk ‘voor de maaltijd’. Een antipasto kan heel simpel zijn, denk aan een handje olijven en wat plakjes parmaham, of je […]