voorgerecht

Hartige macaron met eendenlevermousse

Al heel lang stond het op mijn ‘to cook’ lijstje: het maken van een hartige macaron. Ik had alleen geen idee hoe? Want hoe vervang je dan de broodnodige poedersuiker in het recept van het koekje? Ik vroeg om advies en ging voor kerst eindelijk aan de slag. Met dit […]

millefeuille met gerookte forelcreme

Millefeuille met gerookte forelcrème

Je zou deze millefeuille met gerookte forelcrème ook ‘hartige tompouce met vis’ kunnen noemen maar millefeuille klinkt net even wat chiquer toch? En dat willen we graag met kerst. Chique voor het oog en oor, maar eenvoudig te maken en heerlijk van smaak! Een ideaal voorgerecht voor jouw kerstdiner.   […]

Cypriotische salade met halloumi

Cypriotische salade met halloumi

Tijdens de persreis naar Cyprus kregen we een workshop koken van niemand minder dan dé Cypriotische tv-kok chef Christos Christodoulou. Wie kent ‘m niet 🙂 We maakten onder zijn deskundige begeleiding een heerlijk 4-gangenmenu. Ik was met mijn groepje verantwoordelijk voor de salade. Deze Cypriotische salade met halloumi is echt heerlijk […]

bruschetta met verse vijgen en geitenkaas

Bruschetta met verse vijgen en geitenkaas

Een heerlijk borrelhapje of voorgerecht, deze bruschetta met verse vijgen en geitenkaas. Met wat honing erbij een haast klassieke smaakcombinatie die bijna iedereen wel lekker vindt. De perfecte snack voor het aankomende zomerweekend dus! Verse vijgen Verse vijgen zijn een echte delicatesse. Zo ontzettend lekker en perfect te combineren met […]

Aziatische steak tartare

Aziatische steak tartare

Ik ben dol op steak tartare. Hier in Nederland zie je het niet zo heel vaak op de kaart staan in restaurants. Maar bij Milú in Den Haag at ik eens een heerlijke Aziatische steak tartare. Ik heb geprobeerd ‘m na te maken en dat is volgens mij best goed […]

Coquilles met gember-limoenboter

Dit voorgerechtje – coquilles met gember-limoenboter – is er eentje in de categorie: kleine moeite, groots effect. Want coquilles zijn namelijk helemaal niet moeilijk om klaar te maken. Binnen 5 minuten (okay, het schoonmaken en voorbereiden van de boter niet meegerekend) heb je dit smaakvolle en mooie gerechtje op tafel staan. Hiermee […]

Mosterdsoep

Mosterdsoep met uitgebakken spekjes

Het eerste half jaar begint alweer bijna ten einde te lopen. Time flies when you’re having fun! Van mijn foodbucketlist voor de 1e helft van 2017 maakte ik gelukkig al de puddingbroodjes, churros, aardbeienslof, mosterd en dit recept: mosterdsoep met uitgebakken spekjes. Regelmatig krijg ik door pr-bureaus foodboxen boordevol levensmiddelen toegestuurd. […]

Gevulde portobello met camembert en honing

Gevulde portobello met camembert en honing

Deze gevulde portobello met camembert en honing maakte ik voor de maandelijkse foodblogswap. Ik mocht deze maand koken van de blog Great little kitchen. Geen onbekende voor mij, ik mocht op de blog van Stéphanie al een keer mee doen aan de rubriek ‘Een kijkje in de keuken van…’! Kiezen, […]

Antipasti met groente

Italiaanse antipasti met groente

Heeft jouw kerstdiner een Italiaans tintje? Maak dan eens als voorgerecht deze feestelijke en lekkere Italiaanse antipasti met groente. Een antipasto is een Italiaans aperitiefhapje. Het betekent dan ook letterlijk ‘voor de maaltijd’. Een antipasto kan heel simpel zijn, denk aan een handje olijven en wat plakjes parmaham, of je […]