voorgerecht

Bruschetta met tuinbonen tapenade

Bruschetta met tuinbonen tapenade en ricotta

Een bruschetta is heerlijk om te serveren als amuse of licht voorgerecht. Ook is het een ideaal bijgerechtje bij de bbq, omdat je de sneetjes brood snel en makkelijk op de barbecue kunt roosteren. Even beleggen en je bruschetta met tuinbonen tapenade en ricotta is klaar! Bruschetta Bruschetta (spreek uit: […]

Koude komkommersoep met kokos en feta

Koude komkommersoep met kokos en feta

Soep in de zomer? Dan wel graag een koud soepje! Heerlijk hartig en verfrissend tegelijk. Zoals deze koude komkommersoep met kokos en feta. Koude soep Soep eet ik meestal warm, maar op een zomerse dag is deze koude soep echt super lekker. De bekendste koude soep is natuurlijk de Spaanse […]

spinaziesalade met burrata en ingelegde rode ui

Spinaziesalade met burrata en ingelegde rode ui

Gastblog door Anne-Marie Blok – Met Pasen in aantocht zit heel Nederland alweer een maand in de zogenaamde intelligente lockdown. Geheel terecht, verstandig en nodig en ik houd me er heel goed aan. Maar eerlijk is eerlijk: soms is het gewoon niet leuk. Ik kan mijn dierbaren namelijk even niet zien. […]

garnalencocktail met whiskysaus

Garnalencocktail met whiskysaus

Op deze tweede kerstdag gooi ik ‘m er toch maar even in: de klassieke garnalencocktail met whiskysaus. Uit onderzoek van Allerhande is gebleken dat het gros van de Nederlanders met kerst gaat voor klassiekers. En dan mag de garnalencocktail, met uiteraard zelfgemaakte whiskysaus, wat mij betreft niet ontbreken. Whiskysaus of […]

Carpaccio bonbon met truffelcrème

Carpaccio bonbon met truffelcrème

Carpaccio doet het altijd goed als lekker en luxe voorgerecht tijdens de feestdagen. Maar het is ook leuk – en niet te beschrijven zo lekker – om er eens een carpaccio bonbon met truffelcrème van te maken. Deze combi is echt goddelijk en ziet er ook nog eens feestelijk  uit! […]

Eetbare amuselepel met gorgonzolacrème

Eetbare amuselepel met gorgonzolacrème

Vorig jaar was de eetbare amuselepel met truffelcrème een groot succes. Vooral in combi met de winactie van de leuke lepelvormpjes. Dat gaan we dus dit jaar maar eens overdoen! Deze keer maak ik een eetbare amuselepel met gorgonzolacrème. En in de My happy kitchen adventskalender op Facebook en Instagram […]

Tartelettes met gekarameliseerde ui en pijnboompitjes

Sinds ik tartelettes heb ontdekt bak ik me drie slagen in de rondte. Tot nu toe wel altijd zoet, zoals deze favoriete lemon meringue tartelettes. Maar omdat mijn voorkeur meestal toch uit gaat naar hartig, probeerde ik onlangs eens hartige tartelettes te maken. Eenvoudig met kant-en-klaar bladerdeeg. Het resultaat was […]

Hartige macaron met eendenlevermousse

Al heel lang stond het op mijn ‘to cook’ lijstje: het maken van een hartige macaron. Ik had alleen geen idee hoe? Want hoe vervang je dan de broodnodige poedersuiker in het recept van het koekje? Ik vroeg om advies en ging voor kerst eindelijk aan de slag. Met dit […]

millefeuille met gerookte forelcreme

Millefeuille met gerookte forelcrème

Je zou deze millefeuille met gerookte forelcrème ook ‘hartige tompouce met vis’ kunnen noemen maar millefeuille klinkt net even wat chiquer toch? En dat willen we graag met kerst. Chique voor het oog en oor, maar eenvoudig te maken en heerlijk van smaak! Een ideaal voorgerecht voor jouw kerstdiner of […]

Cypriotische salade met halloumi

Cypriotische salade met halloumi

Tijdens de persreis naar Cyprus kregen we een workshop koken van niemand minder dan dé Cypriotische tv-kok chef Christos Christodoulou. Wie kent ‘m niet 🙂 We maakten onder zijn deskundige begeleiding een heerlijk 4-gangenmenu. Ik was met mijn groepje verantwoordelijk voor de salade. Deze Cypriotische salade met halloumi is echt heerlijk […]