voorgerecht

Aziatische steak tartare

Aziatische steak tartare

Ik ben dol op steak tartare. Hier in Nederland zie je het niet zo heel vaak op de kaart staan in restaurants. Maar bij Milú in Den Haag at ik eens een heerlijke Aziatische steak tartare. Ik heb geprobeerd ‘m na te maken en dat is volgens mij best goed […]

Coquilles met gember-limoenboter

Dit voorgerechtje – coquilles met gember-limoenboter – is er eentje in de categorie: kleine moeite, groots effect. Want coquilles zijn namelijk helemaal niet moeilijk om klaar te maken. Binnen 5 minuten (okay, het schoonmaken en voorbereiden van de boter niet meegerekend) heb je dit smaakvolle en mooie gerechtje op tafel staan. Hiermee […]

Mosterdsoep

Mosterdsoep met uitgebakken spekjes

Het eerste half jaar begint alweer bijna ten einde te lopen. Time flies when you’re having fun! Van mijn foodbucketlist voor de 1e helft van 2017 maakte ik gelukkig al de puddingbroodjes, churros, aardbeienslof, mosterd en dit recept: mosterdsoep met uitgebakken spekjes. Regelmatig krijg ik door pr-bureaus foodboxen boordevol levensmiddelen toegestuurd. […]

Gevulde portobello met camembert en honing

Gevulde portobello met camembert en honing

Deze gevulde portobello met camembert en honing maakte ik voor de maandelijkse foodblogswap. Ik mocht deze maand koken van de blog Great little kitchen. Geen onbekende voor mij, ik mocht op de blog van Stéphanie al een keer mee doen aan de rubriek ‘Een kijkje in de keuken van…’! Kiezen, […]

Antipasti met groente

Italiaanse antipasti met groente

Heeft jouw kerstdiner een Italiaans tintje? Maak dan eens als voorgerecht deze feestelijke en lekkere Italiaanse antipasti met groente. Een antipasto is een Italiaans aperitiefhapje. Het betekent dan ook letterlijk ‘voor de maaltijd’. Een antipasto kan heel simpel zijn, denk aan een handje olijven en wat plakjes parmaham, of je […]

mini steak tartare

Mini steak tartare

Steak tartare is bij uitstek een gerecht voor het kerstdiner. Het is bijzonder, lekker en het kost niet veel tijd om te maken. Ik maakte een mini steak tartare, om te serveren als voorgerecht. Je kunt – om de steak tartare mooi op het bord te krijgen – een serveerring […]

Amuse-soepje met zelfgebakken soepstengel

Ik serveer niet zo vaak soep als voorgerecht. Eigenlijk vooral omdat ik van zo’n bord soep al behoorlijk vol raak en dan minder trek heb in de volgende gerechten. Soep geserveerd als een amuse – in een klein glaasje dus – vind ik wel helemaal het einde. Ik serveer de soep […]

Kaaskoekjes met rode ui port chutney

Een lekker amusehapje of voorgerechtje, dat je ook nog eens heel goed kunt voorbereiden. En heb je nog rode ui port chutney over? Doe het in een klein weckpotje, plak er een mooi etiket of label op en je maakt iedere lekkerbek blij deze kerst. De kaaskoekjes bak je volgens […]

Ravioli met vijg, pecan en parmaham

Bij Jumbo kocht ik laatst deze verse ravioli gevuld met geitenkaas en gekarameliseerde ui. Dat klinkt lekker! En ik kreeg ook meteen inspiratie voor wat ik er mee wilde gaan maken. Ravioli met vijg, pecan en parmaham. Herfstsmaken dus! Met zo’n pak verse ravioli uit de supermarkt maak je dit heerlijke […]