Home » Hartige panna cotta met garnalen en zeekraal
hartige panna cotta met garnalen

Hartige panna cotta met garnalen en zeekraal

Ik maakte eerder ravioli met een vulling van garnalen en die was zo lekker, daar wilde ik meer mee doen! En dit is het resultaat: een heerlijke hartige panna cotta met garnalen en zeekraal. Een mooie amuse of voorgerecht voor jouw (kerst)diner!

hartige panna cotta met garnalen

Panna cotta

Panna cotta betekent letterlijk gekookte room. Dit van oorsprong Italiaans dessert is dus een soort van roompudding. Die je met gelatine laat opstijven. Bekend zijn de zoete versies, zoals bijvoorbeeld deze pina colada pannacotta Maar je kunt natuurlijk ook een hartige versie maken voor het voorgerecht! De amuse glaasjes zijn van Action, de schoteltjes kocht ik jaren geleden in Duitsland. De lepeltjes zijn van Ali Express.

hartige panna cotta met garnalen

Garnalen

Garnalen zijn zo veelzijdig, ik heb al heel veel recepten met garnalen op mijn blog staan. Ik heb dan ook standaard een grote zak gepelde en ontdarmde grote garnalen in mijn vriezer liggen. Zeekraal koop je tegenwoordig vrijwel in iedere supermarkt (in het visschap). Een lekkere zilte toevoeging aan dit gerecht!

hartige panna cotta met garnalen

Hartige panna cotta met garnalen en zeekraal

Wat heb je nodig (amuse of voorgerecht voor vier personen):

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom (ongezoet, ongeklopt)
  • 2 blaadjes gelatine
  • 100 gram grote garnalen (ontdooid) + 8 extra voor decoratie
  • rasp van een citroen
  • 1 eetlepel mascarpone
  • peper en zout
  • 25 gram zeekraal
  • klontje boter

Extra nodig: amuseglaasjes, blender of keukenmachine, rasp, 4 tapasprikkers of spiesjes

Week de gelatineblaadjes 5 minuten in een schaaltje met koud water.

Bak de 100 gram grote garnalen in een koekenpan in een klontje boter in een paar minuten roze en gaar. Maak fijn in de keukenmachine of blender. Roer er de geraspte citroenschil en de mascarpone door en breng op smaak met zout en flink wat versgemalen zwarte peper. Laat iets afkoelen.

Breng de slagroom in een pannetje net tegen de kook aan. Haal van het vuur en roer er één voor één de uitgeknepen blaadjes gelatine door. Laat afkoelen tot lauwwarm. Roer er de gemalen garnalen door en verdeel over vier amuse glaasjes. Laat in de koelkast in ca. 2 uur opstijven.

Roerbak vlak voor serveren de zeekraal twee minuten in wat boter en bak ook de resterende 8 garnalen. Doe op ieder spiesje 2 garnalen. Verdeel de zeekraal over de glaasjes en leg er het garnalenspiesje op.

Summary
recipe image
Recipe Name
Hartige panna cotta met garnalen
Author Name
Published On
Preparation Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*