Kerst

geschiedenis van de kerstman

Geschiedenis van de kerstman

Tussen alle geschiedenisartikelen op mijn blog, mag in deze periode van het jaar de geschiedenis van de kerstman natuurlijk niet ontbreken! You better watch out, you better not cry, better not pout i’m telling you why, Santa Claus is coming to town! Geschiedenis van de kerstman De kerstman zoals we […]

zelf gezouten karamelsaus maken

De lekkerste homemade kerstcadeaus

Wat geef je iemand die alles al heeft? Of iemand die je eigenlijk niet goed genoeg kent? Vaak kom je dan uit op een flesje doucheschuim of een mooie kaars. Maar iets geven wat je zelf hebt gebakken of gekookt is eigenlijk vele malen leuker! Je geeft ermee niet alleen […]

Hartige macaron met eendenlevermousse

Al heel lang stond het op mijn ‘to cook’ lijstje: het maken van een hartige macaron. Ik had alleen geen idee hoe? Want hoe vervang je dan de broodnodige poedersuiker in het recept van het koekje? Ik vroeg om advies en ging voor kerst eindelijk aan de slag. Met dit […]

Lapsang mocktail met granaatappe

Lapsang mocktail met granaatappel

Ik dronk voor het eerst lapsang thee tijdens een high tea in het chique hotel Des Indes. Een bijzondere ervaring. De tweede keer was in een hippe mocktail (een alcoholvrije cocktail) bij restaurant Zheng. Zo niet bijzonderder (is dat een woord)? Deze mocktail heb ik geprobeerd na te maken omdat […]

Hoe dek je een tafel

Online inspiratie voor een heerlijk kerstdiner

Naast het doorbladeren van de supermarktbladen en de vele kookboeken uit mijn kast, doe ik inspiratie voor het kerstdiner vooral online op! Bij andere bloggers, culi websites of door middel van handige apps. Ook reuzehandig wanneer je in de supermarkt staat of bij de slager. Om op te zoeken hoeveel […]

ijstaart met chocolade en karamelsaus

IJstaart met chocolade en karamelsaus

Deze ijstaart met chocolade en karamelsaus is het ideale kerstdessert. Makkelijk te maken, goed voor te bereiden, leuk te decoreren en he, wie maak je nu niet blij met ijs, chocolade en karamel? Vienetta Deze taart heeft wel wat weg van de bekende en klassieke vienetta. Ook al zo’n geliefd […]

Vier heerlijke hapjes voor de kerstborrel

Door gastblogger Dieneke – Ondanks dat ik heel lang de kerstdagen niet echt leuk vond – ik vond het vooral dagen van veel moeten met veel te veel eten – ben ik nu helemaal om en geniet ik er volop van. Zeker de periode voor de kerst vind ik al […]

millefeuille met gerookte forelcreme

Millefeuille met gerookte forelcrème

Je zou deze millefeuille met gerookte forelcrème ook ‘hartige tompouce met vis’ kunnen noemen maar millefeuille klinkt net even wat chiquer toch? En dat willen we graag met kerst. Chique voor het oog en oor, maar eenvoudig te maken en heerlijk van smaak! Een ideaal voorgerecht voor jouw kerstdiner.   […]

Eetbare amuselepel met truffelcreme

Eetbare amuselepel met truffelcrème (+WINACTIE)

Toen ik deze schattige uitsteekvorm in de vorm van een lepel in de webshop van Oil & Vinegar tegenkwam wist ik meteen wat ik ermee wilde gaan maken: eetbare amuselepel met truffelcrème voor het kerstdiner! De uitsteekvormpjes waren in de sale, dus voor ze uitverkocht waren kocht ik er meteen […]

toast met truffelboter

Toast met truffelboter

Nu de Sint het land uit is kan ik losgaan met kerstgerechten! Daar staan er natuurlijk al heel wat van op mijn blog, maar ook deze maand zullen er weer een aantal heerlijke – en niet al te moeilijke – feestelijke gerechten voorbijkomen. Amuses, voorgerechten, mocktails, desserts. We trappen af […]