Home » Feestdagen » Kerst » Pagina 2

Kerst

champignonragout

Champignonragout (vega of vegan)

Pasteibakjes (of ragoutbakjes) met champignonragout zijn toch wel een echte Hollandse klassieker. En vrijwel iedereen vindt het lekker. Het is een goedkoop en vegetarisch gerecht dat eenvoudig ook vegan te maken is. Het ideale voorgerecht dat je ook nog eens prima kunt voorbereiden. Ragoutbakjes Wil je het helemaal goed doen, […]

Kerstcadeau inspiratie

Kerstcadeau inspiratie

Ik vind het altijd leuk om met veel liefde en aandacht mijn kerstcadeaus te kopen. Echt iets te zoeken wat bij de ontvanger past. En het daarna heel mooi in te pakken. Ik heb al weer heel wat online afgezocht, en deel vandaag mijn kerstcadeau inspiratie met jullie! Kerstcadeau inspiratie […]

mochi ijskrans

Mochi ijskrans

Mochi-ijs is een dessert gebaseerd op het traditionele Japans gerecht mochi. Ze zijn verkrijgbaar in de lekkerste smaken. Ik maakte er voor de feestdagen deze mochi ijskrans mee. Wat is mochi ijs? Japanse mochi zijn kleine kleverige bolletjes kleefrijst in allerlei kleren en smaken. Ze worden vooral gegeten met nieuwjaar, […]

Hoe dek je een tafel

Vier stappenplan kerstdiner

Ik kan mij al weken verheugen op het maken van het kerstdiner, maar ik weet dat dat niet voor iedereen geldt. Daarom maakte ik een eenvoudig vier stappenplan voor een ontspannen kerstdiner: oefen, kies, plan en geniet!  Stappenplan kerstdiner Stap 1: Oefen! Ga met kerst niet een gerecht maken dat […]

Gebrande amandelen

Gebrande amandelen (zoals van de Duitse kerstmarkt)

Ieder jaar ga ik met mijn moeder naar de kerstmarkt in Duitsland. En daar komen je de heerlijkste geuren tegemoet. Van glühwein natuurlijk, en versgebakken reibekuchen. Maar de lekkerste geur is die van ‘gebrannte Mandeln’ ofwel gebrande amandelen. De geur van karamel en kaneel komt je al van ver tegemoet. […]

Wanneer zijn de kerstmarkten in Duitsland?

Zoals ieder jaar ga ik ook dit keer weer gezellig twee dagen naar de kerstmarkt in Duitsland. Samen met mijn moeder bezoek ik ieder jaar een Duitse stad. Onze voorkeur gaat uit naar Essen, maar we zijn ook al onder andere in Keulen, Düsseldorf, Aken en Munster geweest. Ik verzamelde […]

Culinaire adventskalenders: kaas

25+ x de leukste adventskalenders

Adventskalenders zijn de laatste jaren echt booming in Nederland. In Duitsland, waar ik van jongs af aan vaak kom, zijn ze al jaren een hit. Waar je vroeger in Nederland alleen adventskalenders met chocolaatjes kon kopen, is er vandaag de dag een oneindige hoeveelheid kalenders verkrijgbaar.  Ik zet de leukste […]

Hot Aperol

Hot Aperol

Move over glühwein, hot Aperol is het winterdrankje van 2021! Kerstmarkt Toen ik in november op de kerstmarkt in Essen was zag ik opeens overal kraampjes met hot Aperol! Aperol ken je vast wel van het zomerse drankje Aperol Spritz. Eén van mijn favoriete drankje op een zomers terras. Het […]

Baileys lavacake

Baileys lavacake

Lavacake aten wij voor het eerst in een restaurant in Kijkduin dat helaas niet meer bestaat, the Fishclub. Ons favoriet dessert daar was ‘Death bij chocolate’ en omvatte o.a. chocolademousse, chocolade-ijs en dus een warme chocolade lavacake met vloeibare kern. Heerlijk! Sindsdien maak ik het regelmatig thuis, het is namelijk […]

Vitello tonnato

Vitello tonnato

Dit recept is er eentje in de categorie ‘kleine moeite, groot plezier’. Want deze vitello tonnato – een Italiaanse klassieker – staat binnen 10 minuten op tafel en is ontzettend lekker. Het ideale voorgerecht voor jouw (kerst)diner! Perfecte combi van vlees en vis Gebraden kalfsfricandeau met tonijnsaus, that’s it. Maar […]