Home » Feestdagen » Kerst » Pagina 4

Kerst

Gebrande amandelen

Gebrande amandelen (zoals van de Duitse kerstmarkt)

Ieder jaar ga ik met mijn moeder naar de kerstmarkt in Duitsland. En daar komen je de heerlijkste geuren tegemoet. Van glühwein natuurlijk, en versgebakken reibekuchen. Maar de lekkerste geur is die van ‘gebrannte Mandeln’ ofwel gebrande amandelen. De geur van karamel en kaneel komt je al van ver tegemoet. […]

Wanneer zijn de kerstmarkten in Duitsland?

Zoals ieder jaar ga ik ook dit keer weer gezellig twee dagen naar de kerstmarkt in Duitsland. Samen met mijn moeder bezoek ik ieder jaar een Duitse stad. Onze voorkeur gaat uit naar Essen, maar we zijn ook al onder andere in Keulen, Düsseldorf, Aken en Munster geweest. Ik verzamelde […]

Culinaire adventskalenders: kaas

25+ x de leukste adventskalenders

Adventskalenders zijn de laatste jaren echt booming in Nederland. In Duitsland, waar ik van jongs af aan vaak kom, zijn ze al jaren een hit. Waar je vroeger in Nederland alleen adventskalenders met chocolaatjes kon kopen, is er vandaag de dag een oneindige hoeveelheid kalenders verkrijgbaar.  Ik zet de leukste […]

Hot Aperol

Hot Aperol

Move over glühwein, hot Aperol is het winterdrankje van 2021! Kerstmarkt Toen ik in november op de kerstmarkt in Essen was zag ik opeens overal kraampjes met hot Aperol! Aperol ken je vast wel van het zomerse drankje Aperol Spritz. Eén van mijn favoriete drankje op een zomers terras. Het […]

Baileys lavacake

Baileys lavacake

Lavacake aten wij voor het eerst in een restaurant in Kijkduin dat helaas niet meer bestaat, the Fishclub. Ons favoriet dessert daar was ‘Death bij chocolate’ en omvatte o.a. chocolademousse, chocolade-ijs en dus een warme chocolade lavacake met vloeibare kern. Heerlijk! Sindsdien maak ik het regelmatig thuis, het is namelijk […]

Vitello tonnato

Vitello tonnato

Dit recept is er eentje in de categorie ‘kleine moeite, groot plezier’. Want deze vitello tonnato – een Italiaanse klassieker – staat binnen 10 minuten op tafel en is ontzettend lekker. Het ideale voorgerecht voor jouw (kerst)diner! Perfecte combi van vlees en vis Gebraden kalfsfricandeau met tonijnsaus, that’s it. Maar […]

Rösti koekjes met truffel

Rösti koekjes met truffel en kaas

Ik hou van rösti. En zelfgemaakt is dit bijgerecht echt veel lekkerder dan de diepvries versie uit de supermarkt. Voor Kerst maakte ik dit recept, een luxe versie van de rösti koekjes met truffel en Parmezaanse kaas. Rösti koekjes Rösti is een nationaal gerecht uit (Duitstalig) Zwitserland en werd oorspronkelijk […]

Kalkoenragout met champignons

Kalkoenragout met champignons

Onlangs mocht ik een kalkoen uit de oven voor maar liefst 10 personen uit proberen. We waren met z’n vijven, dus er was flink wat vlees over. Geen probleem, dat werd de volgende dag vakkundig omgetoverd tot kalkoenragout! Kalkoenragout maken Ragout maken is vrij eenvoudig, maar smaakt zelfgemaakt zoveel lekkerder […]

Zelf ragoutbakjes maken

Ragoutbakjes maken

Voor mij is het echt iets wat bij Kerst hoort: ragoutbakjes met ragout. Vroeger kocht ik ragout in blik, en kant-en-klare bakjes. Best okay hoor. Maar wanneer je zelf ragoutbakjes maken gaat en ook de ragout zelf bereidt, weet je pas echt wat lekker is! Cirkel of stervormige ragoutbakjes maken […]

Eton mess met stoofperen

Eton mess met stoofperen

Eton mess is een heerlijk zomers toetje met verse aardbeien, meringue en slagroom. Een winterse versie maak je met stoofperen! En het leuke van deze Eton mess met stoofperen is dat je het jezelf zo makkelijk of moeilijk kunt maken als je wilt! Meringue Bak je meringue zelf of koop […]