Home » Feestdagen » Kerst » Pagina 5

Kerst

Kaas koektaartjes

Kaas koektaartjes

Een koektaart of kleine koektaartjes vind ik enig om te maken. Maar eigenlijk ben ik meer fan van hartig dan van zoet. Tijdens een boswandeling (mijn hoofd raakt dan zo lekker leeg!) kwam het opeens bij me op: waarom maak ik geen kaas koektaartjes? Het resultaat is echt super geslaagd. […]

kerstcadeau labels maken

Kerst cadeaulabels maken

Natuurlijk kun je rond de feestdagen de mooiste cadeauverpakkingen en cadeaulabels kopen. Maar hoe leuk is het om, op een regenachtige zondagmiddag, zelf aan de slag te gaan? Kerst cadeaulabels maken is leuk om te doen, ook samen met de kinderen. Ik geef je wat ideetjes ter inspiratie! Kerst cadeaulabels […]

Kerstkoekjes bakken

Kerstkoekjes bakken

Door gastblogger Nermina van Perfect Pastry – Winterdagen hebben iets bijzonders. De kou brengt altijd herinneringen naar boven mij bij. Ik ben opgegroeid in een land waar wij een duidelijk verschil hebben tussen de vier seizoenen. In het voorjaar ging de koude winter in Bosnië & Hercegovina langzaam over in een […]

Candy cane mousse

Candy cane mousse

Voor de feestdagen bedacht ik deze candy cane mousse, in de stijl van de vrolijke typisch Amerikaanse rood wit gestreepte zuurstokken. Een heerlijk zoet toetje! Witte chocolademousse De originele candy canes smaken naar pepermunt, dat leek mij niet echt een lekkere smaak voor een dessert. Maar geïnspireerd door de rood-witte […]

Inspiratie voor het kerstdiner op school

Kerstdiner op school – inspiratie en recepten!

Bodhi zit inmiddels allang niet meer op de basisschool, maar ik herinner mij nog goed die keren dat ik gerechtjes heb gemaakt voor het kerstdiner op school. Met wisselend succes moet ik wel zeggen. Want soms sloof ik me gigantisch uit om vervolgens na afloop de schaal nog zo goed […]

Bisque van rivierkreeftjes

Bisque van rivierkreeftjes

Bisque is een chique (of eigenlijk gewoon Frans) woord voor soep van schaaldieren. Je kunt bijvoorbeeld bisque maken van kreeft, garnalen of krab. Ik maakte een bisque van rivierkreeftjes. Een heerlijke en mooie amuse of voorgerecht voor het kerstdiner! Wat is een bisque Een bisque wordt nog wel eens verward […]

Linzer Augen

Jamkoekjes uit Linz – Linzer Augen

Linzer Augen zijn heerlijke jamkoekjes, dé traditionele kerstkoekjes uit Oostenrijk. Maar ze worden het hele jaar verkocht en gebakken hoor, want ze zijn veel te lekker om alleen in december te eten! Jamkoekjes uit Linz Linz is een stad in Oostenrijk, ook wel bekend van de Linzer torte. En van […]

Hoe dek je een tafel

Een klassiek kerstdiner

Als je de andere 364 dagen van het jaar kunt dromen over dat ene kerstdiner, dan weet je dat het diner goed was. Met verrukkelijke hapjes, ongelofelijke hoofdgerechten en fijne bijgerechten op tafel is de herinnering van zo’n goed klassiek kerstdiner iets wat we allemaal willen bereiken. Maar hoe doe […]

Kerstdiner met Vinifiy

Zorgeloos aan het kerstdiner met Vinify

Hoewel ik zelf natuurlijk dol op koken ben, en nu al uitkijk naar wat ik allemaal ga maken voor het kerstdiner, weet ik ook dat niet iedereen hier zo over denkt. Het zou alleen jammer zijn om hoofdbrekens over het kerstmenu het plezier in de decembermaand te laten verknallen. Gelukkig […]

Kerstdiner

Feest op tafel met gevulde kalkoen

Altijd al eens zo’n prachtige gevulde kalkoen als centerpiece van je kersttafel willen maken? Grijp deze kerstmis je kans! Traditionele gevulde kalkoen Ik bestelde mijn gevulde kalkoen eenvoudig online bij Grutto. De kalkoen is traditioneel gevuld met tutti-frutti (pruimen, abrikozen, peren en appel) en kalkoengehakt. Omdat de kalkoen al is […]