Home » Walnut brittle
Walnut brittle

Walnut brittle

Walnut brittle is nou typisch zo’n recept dat ik niet te vaak moet maken. Waarom? Ik eet het gewoonweg allemaal achter elkaar op! Die combinatie van mijn favoriete noten, karamel en zeezout is onweerstaanbaar lekker!

Walnut brittle

Brittle

Het oorspronkelijke recept is volgens mij met pinda’s. Je ziet het veel in Engeland, de vertaling van ‘brittle’ is ‘bros’. En inderdaad is door de toevoeging van baking soda de karamel bros van structuur. Het heeft eigenlijk best veel weg van honeycomb (ook al zo’n gevaarlijk lekker recept).

Walnut brittle

Suikerthermometer

Ik heb al zo vaak karamel gemaakt dat ik op het oog en door de geur precies weet wanneer de suiker de juiste temperatuur heeft bereikt. Het is vooral een kwestie van er continue bij blijven, het verschil tussen perfect en verbrand is best klein…..Wil je zeker weten dat het goed gaat, gebruik dan een zogenaamde suikerthermometer.

roomboter kerstkransjes

Walnut brittle als lekker kerstcadeau!

Ik maak in december altijd allerlei lekkere eetbare cadeautjes voor vrienden en familie. Roomboter kerstkransjes, meringue en potjes salted caramel of lemoncurd. En deze walnut brittle hoort natuurlijk ook in het rijtje! Doe ze in een mooi zakje of koop bijvoorbeeld bij de Action een leuke voorraadpot of blik.

Walnut brittle

Baking soda & zeezout vlokken

Gebruik echt baking soda (baksoda) en geen bakpoeder! Baking soda zorgt voor de chemische reactie die luchtbelletjes in de karamel brengt. Ik koop altijd van die zakjes baksoda van Oetker, dat is precies 1 theelepel. Voor de zeezoutvlokken gebruik ik Cornish sea salt (verkrijgbaar bij AH). Hele mooie fijne vlokken met super veel smaak!

Walnut brittle

Walnut brittle

Walnut brittle

Walnut brittle

Een heerlijk snoepje van brosse karamel met walnoten en zeezout
Afdrukken Pin
Gang: Snoep
Keuken: Brits
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 1 stuk

Ingrediënten

Aan de slag!

  • Hak de walnoten grof of verbrokkel met je handen.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de fijne kristalsuiker, ahornsiroop, vanillesuiker en roomboter in een pan en voeg hier 40 ml water aan toe.
  • Breng op een gemiddeld vuur aan de kook. Het gaat flink bubbelen. Wacht tot de suiker gaat karameliseren of de thermometer 150 graden aangeeft.
  • Haal van het vuur en roer er de baking soda en vervolgens de walnoten door.
  • Werk snel en doe het mengsel over op de bakplaat met bakpapier. Spreid zoveel mogelijk uit met de spatel en bestrooi met zeezoutvlokken.
  • Laat geheel afkoelen en breek daarna in stukken. Bewaar in een afsloten blik of pot.
Delen op Facebook

 

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*