Chocolade sinaasappel slof

In mijn optiek is de smaakcombinatie van (pure) chocolade en sinaasappel altijd goed. Helemaal in deze chocolade sinaasappel slof met heerlijke gedroogde sinaasappelschijfjes met siroop.

Gedroogde sinaasappelschijfjes

Sinaasappelschijfjes met siroop

Deze gedroogde sinaasappelschijfjes met siroop zijn een ware delicatesse! Een heerlijke intense sinaasappelsmaak die het perfect doet op deze slof. Ik koop deze sinaasappelschijfjes op de website van Droog Fruit, de winkel met het grootste assortiment gedroogde en gevriesdroogde vruchten. Eerder maakte ik ook al een heerlijke Sinterklaas granola met gedroogde mandarijnen.

Chocolade sinaasappel slof

Ganache

Voor de vulling van de slof maakte ik een ganache van pure chocolade. Helemaal niet moeilijk om te maken. Versier de slof met leuke kerstdecoratie (ik gebruikte kaartdecoratie sterretjes en een gingerbread mannetje van marsepein) en jouw kerstgebak is klaar!

Chocolade sinaasappel slof

Chocolade sinaasappel slof

Wat heb je nodig (een slof voor ca. 6 personen):

Ingrediënten

Extra nodig: sloffenvorm (27 cm), bakpapier, spuitzak, boter om in te vetten, kaartdecoratie

Verwarm de room in een pannetje, net tegen de kook aan. Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een hittebestendige kom. Giet er de hete room over en roer met een houten lepel totdat alle chocolade is opgelost. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna in de koelkast.

Kluts een eitje. De helft hiervan gebruik je voor het deeg van de bodem, de andere helft om de banketbakkersspijs soepel te roeren.

Meng boter, suiker, de helft van het ei, zout en citroenrasp door elkaar tot een romig geheel. Voeg bloem en bakpoeder toe en kneed tot een soepel deeg. Maak er een plak van en leg deze, verpakt in keukenfolie, minstens een uur in de koelkast.

Rol de plak deeg uit op een vel bakpapier. Leg het vel met deeg op de bakplaat en steek met de sloffenring de bodem uit. Haal het overtollige deeg weg en vet de sloffenring in. Zet deze weer om het deeg heen.

Kneed de andere helft van het ei door de spijs. Verdeel over de bodem met een lepel of een spuitzak. Zorg dat je de buitenste rand van ongeveer 1 centimeter vrij laat.

Bak de slof 25 minuten op 180 graden. Na het bakken verwijder je direct de sloffenring en laat je de sloffenbodem helemaal afkoelen.

Klop de chocoladeroom nog even op met de mixer en doe in een spuitzak. Spuit de ganache op de sloffenbodem en decoreer met de gedroogde sinaasappelschijfjes en eventueel taartdecoratie.

Bewaar het recept voor chocolade sinaasappel slof op Pinterest:

Deze blogpost betreft een samenwerking met Droog Fruit. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Summary
recipe image
Recipe Name
Chocolade sinaasappel slof
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*