Home » Lemon meringue croissants
Lemon meringue croissants

Lemon meringue croissants

Mijn favoriete taartsmaak is lemon meringue. De combi van het frisse van citroen en het zoete van de meringueschuim is goddelijk! Voor het kerstontbijt en alle ontbijtjes daarna bedacht ik daarom deze lemon meringue croissants!

Lemon meringue croissants

Lemon meringue Italiaans schuim

De meringue is eigenlijk Italiaans schuim. Het eiwit wordt namelijk niet afgebakken in de oven maar ‘gegaard’ door het toevoegen van suikersiroop van 118 graden. Lijkt heel ingewikkeld, is het echt niet. Een suikerthermometer is alleen wel een must. Maar die is sowieso handig om te hebben als je graag zoet bakt (denk aan karamel of noga!)

Fiordifrutta

Fiordifrutta

Ik gebruikte voor deze lemon meringue croissants de citroen confituur Fiordifrutta van Rigoni di Asiago Dit Italiaanse familiebedrijf streeft ernaar de smaken van het verleden te behouden, de natuur te respecteren en een sterke relatie te onderhouden met de lokale regio en tradities. En dat al honderd jaar.  Met Fiordifrutta maken zij een fruitbeleg, gemaakt van 100% bio-fruit en zonder conserveermiddelen, kleurstoffen of toegevoegde suiker. De jams zijn gezoet met appelsap en bereid op kamertemperatuur (dus niet gekookt), waardoor de smaak, kwaliteit en voedingswaarde van het fruit bewaard blijven. Heerlijk bij kaas, op brood, door de yoghurt of als taartvulling. Of in deze heerlijke lemon meringue croissants!

Lemon meringue croissants

Croissants

Ik gebruikte voor dit recept mini-croissants uit een blikje. Maar je kunt natuurlijk ook gewone croissants kopen of bakken. Benieuwd naar de geschiedenis van de croissant? Je kunt deze croissantjes ook serveren bij bijvoorbeeld een kerst high tea!

Lemon meringue croissants

Lemon meringue croissants

Wat heb je nodig:

  • Blik party croissants Danerole
  • Fior di frutta citroen confituur (te koop bij natuurvoedingswinkels)
  • 125 gram suiker
  • 2 eiwitten
  • 30 gram water
  • Poedersuiker om te bestrooien

Bak de croissants volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Maak nu het Italiaans schuim. Doe het water en de suiker in een pannetje en breng aan de kook. Niet roeren! Gebruik een suikerthermometer en verwarm het suikerwater tot een siroop van 118 graden. Klop ondertussen in een staande mixer 2 eiwitten tot een luchtig schuim. Voeg hieraan voorzichtig – terwijl je blijft kloppen – de suikersiroop aan toe. Laat al kloppend afkoelen (zo’n 8-10 minuten).

Snij de croissants open en beleg royaal met de citroen confituur. Doe het Italiaans schuim in een spuitzak en vul de opening met schuim. Brand – desgewenst – lichtjes af met een crème brulee brander. Bestrooi met poedersuiker.

Ook handig!

Meelzeef
taartrooster
Spatel
bakkwast
Spuitzak
Creme brûlée brander
Suikerthermometer
Meelzeef
taartrooster
Spatel
bakkwast
Spuitzak
Creme brûlée brander
Suikerthermometer

Bewaar het recept voor lemon meringue croissants op Pinterest:

Deze blogpost bevat affiliated links en een gekregen product. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Summary
recipe image
Recipe Name
Lemon meringue croissants
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*