eendenborstsalade

Salade met gerookte eendenborst en vijgen

Soms zorgt de manier van opdienen ervoor dat een ‘doodgewone’ salade opeens een ware eyecatcher wordt. Door deze salade met gerookte eendenborst en vijgen op te dienen in een kransvorm, is het een perfect bijgerecht voor je kerstdiner, -buffet of high tea!

Salade met gerookte eendenborst en vijgen

Truffeldressing

Je kunt voor deze salade met gerookte eendenborst iedere dressing gebruiken die je lekker vindt. Zelfgemaakt of zelfgezocht. Bijvoorbeeld deze honing-mosterd dressing. Ik vind zelf een truffeldressing wel erg feestelijk. En alles met truffels is sowieso lekker! Je kunt truffeldressing kopen of zelf maken op basis van truffelmayo en witte wijnazijn of door truffeltapenade te mengen met een basis dressing.

salade met gerookte eendenborst en vijgen

Vega variant

Natuurlijk kun je op deze salade prima variëren. Vervang de gerookte eendenborst door vis (garnalen, stukjes paling) of door gebakken paddenstoelen indien er ook geen vis gegeten wordt. En je kunt variëren in de soorten sla en noten, de geitenkaas vervangen door blauwe kaas en de vijgen door peren. Leef je uit zou ik zeggen!

Salade met gerookte eendenborst en vijgen

Wat heb je nodig (2 personen)

Rangschik eerst de rucola op een groot bord langs de buitenrand (of twee kleinere borden). Verdeel hierover de plakjes eendenborst, vijgen in partjes, de geitenkaasbolletjes en de pecannoten. Plaats toefjes dressing langs de rand.

Summary
recipe image
Recipe Name
Salade met gerookte eendenborst en vijgen
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*