groente

Zuurkool maken

Zuurkool maken (fermenteren)

We zijn hier thuis liefhebbers van zuurkool, vooral in een winterse ovenschotel. Maar zelf zuurkool maken, dat had ik nog nooit gedaan. Leren fermenteren, dat bood de kookjuf van Bodhi mij aan, in ruil voor een workshop ‘bloggen’ aan haar leerlingen uit de 3e klas van Wellantcollege Madestein. Goede deal! En […]

Gekarameliseerde wortelen met sinaasappel

Gekarameliseerde wortelen met sinaasappel

Als ik heel eerlijk ben: ik ben geen groot groente eter. Het liefst eet ik groente rauw, zoals sla, wortels, komkommer en radijsjes. Lekker met een bite dus. Gekookt vind ik eigenlijk alleen bonen lekker. Maar ik geef eerlijk toe: door mijn beperkte kennis van het bereiden van groente is […]

Haal het voorjaar in huis met eetbare bloemen

Gastblog door Dieneke – Het is zo heerlijk om na een lange winter het voorjaar weer in te gaan. De temperatuur eindelijk weer boven de 10 graden, de zon….en natuurlijk de vrolijk gekleurde bloemen. Ik word daar altijd heel blij van. Laatst kocht ik bij een Turkse supermarkt een bakje […]

salade met avocado, spek en peultje

Salade met avocado, spek en peultjes

Voor de foodblogswap van de maand april mocht ik koken van de blog Goodfoodgoodpeoplegoodtimes. Een mond vol! Op deze blog van de Belgische Evelien vind je haar passie voor eten en voor taal zeker goed terug. En wat een heerlijke taal is dat Vlaams toch. En lastig soms ook, want wat […]

Kikkererwtensalade met feta en avocado

Kikkererwtensalade met feta en avocado

De verenigde naties hebben 2016 uitgeroepen tot het jaar van de boon. En dat werd ook wel eens tijd! In 2014 schreef ik al een ‘ode aan de boon’. Trendsettertje hè 😉 Deze lang onderschatte groente is niet alleen lekker maar ook nog eens een superfood in vermomming. Bonen zijn lekker, […]

Regenboogwortels met honing en noten

Een mooi en makkelijk bijgerecht voor het kerstdiner zijn deze regenboogwortels uit de oven. Een lekkere bite en een zoet/zout smaakcombinatie door de honing en gezouten macadamia-nootjes. Regenboog Wortels zijn er in allerlei kleuren, zoals wit, geel, oranje, rood en paars. De meeste wortels die wij eten zijn oranje. Dat […]

Vergeten groente: rettich in een frisse salade

Ik ben niet zo’n hele grote groente eter. Ik verwerk best wel vaak allerlei groente in gerechten maar groenten eet ik zelden zo ‘los’. Wel ben ik dol op salades en rauwkost. En zijn groente vaak niet gezonder als je ze rauw eet? Tijdens de vakantie in Oostenrijk at ik […]

Creatief met Enjoya paprika #2

Vandaag het tweede deel van de ‘collegiale creaties’ met de heerlijke Enjoya paprika (kijk hier voor de andere Enjoya recepten). Het was ook echt leuk om te zien dat iedereen er iets anders mee gemaakt had. Wel opvallend vaak gevuld, maar dat is ook niet zo gek als je met […]