groente

Geroosterde aubergines met yoghurt

Geroosterde aubergines met yoghurt

Ik schreef al eerder dat ik geen goede groente eter ben. Maar ik doe wel mijn best om zo veel mogelijk recepten met groente uit te proberen. Deze geroosterde aubergines met yoghurt en granaatappelpitjes zijn een blijvertje! Aubergine Aubergines at ik eigenlijk alleen in de moussaka. Maar op deze manier […]

Thaise geroosterde paprika

Wij zijn thuis dol op de Aziatische keuken, en dan met name de Thaise. We eten dan ook regelmatig curries, noodles of nasi. En natuurlijk met allerlei lekkere bijgerechten, zoals deze heerlijke Thaise geroosterde paprika. Bijgerechten Een tafel vol met allerlei lekkere kleine (bij)gerechten. Daar hou ik van. En daarbij […]

Gegratineerde spruitjes

Gegratineerde spruitjes met limoenboter en pecorino

Als kind vond ik spruitjes vies! En dus at ik jarenlang geen spruitjes. Totdat ik een keer een recept tegen kwam van gegratineerde spruitjes. Eenmaal uitgeprobeerd kwam ik er achter dat ik spruitjes dus wel lekker vond! Deze gegratineerde spruitjes met limoenboter en pecorino hebben mij van hater in liefhebber […]

Boerenkoolgratin met kaas

Boerenkoolgratin met kaas

Boerenkool eten wij eigenlijk alleen maar in de stamppot. Lekker met spekjes en jus. Ouderwetse Hollandse kost dus. Maar steeds vaker zie ik bloemkool op andere manieren voorbij komen. Zoals in een salade. Of deze heerlijke boerenkoolgratin met kaas! Gratin Ik ben sowieso dol op ovenschotels, dus toen ik dit […]

eendenborstsalade

Salade met gerookte eendenborst en vijgen

Soms zorgt de manier van opdienen ervoor dat een ‘doodgewone’ salade opeens een ware eyecatcher wordt. Door deze salade met gerookte eendenborst en vijgen op te dienen in een kransvorm, is het een perfect bijgerecht voor je kerstdiner, -buffet of high tea! Truffeldressing Je kunt voor deze salade met gerookte […]

Téte de moine salade met groene asperge

Tête de moine salade met groene asperges

Voor de foodblogswap van april mocht ik koken van de blog The Backing Bucketlist. Docente geschiedenis Saskia is dol op koken en reizen. En de bucketlist voor beide is groot! Ik zocht op haar blog naar een lekkere salade, het mooie weer vraagt immers om een lekker fris gerecht. Mijn […]

Zuurkool maken

Zuurkool maken (fermenteren)

We zijn hier thuis liefhebbers van zuurkool, vooral in een winterse ovenschotel. Maar zelf zuurkool maken, dat had ik nog nooit gedaan. Leren fermenteren, dat bood de kookjuf van Bodhi mij aan, in ruil voor een workshop ‘bloggen’ aan haar leerlingen uit de 3e klas van Wellantcollege Madestein. Goede deal! En […]

Gekarameliseerde wortelen met sinaasappel

Gekarameliseerde wortelen met sinaasappel

Als ik heel eerlijk ben: ik ben geen groot groente eter. Het liefst eet ik groente rauw, zoals sla, wortels, komkommer en radijsjes. Lekker met een bite dus. Gekookt vind ik eigenlijk alleen bonen lekker. Maar ik geef eerlijk toe: door mijn beperkte kennis van het bereiden van groente is […]

Haal het voorjaar in huis met eetbare bloemen

Gastblog door Dieneke – Het is zo heerlijk om na een lange winter het voorjaar weer in te gaan. De temperatuur eindelijk weer boven de 10 graden, de zon….en natuurlijk de vrolijk gekleurde bloemen. Ik word daar altijd heel blij van. Laatst kocht ik bij een Turkse supermarkt een bakje […]