Regenboogwortels met honing en noten

Een mooi en makkelijk bijgerecht voor het kerstdiner zijn deze regenboogwortels uit de oven. Een lekkere bite en een zoet/zout smaakcombinatie door de honing en gezouten macadamia-nootjes.
regenboogwortels

Regenboog

Wortels zijn er in allerlei kleuren, zoals wit, geel, oranje, rood en paars. De meeste wortels die wij eten zijn oranje. Dat is ook de meest geteelde wortel in Nederland, mede omdat deze zo lekker zoet zijn. De andere kleuren wortels behoren tot de zogenaamde vergeten groenten. Heel oorspronkelijk dus en puur natuur deze regenboogwortels!

Het oog wil ook wat en aan de kersttafel ziet zo’n schaal met gekleurde regenboogwortels er toch super mooi uit?

Regenboogwortels

Wat heb je nodig (bijgerecht voor 4 personen):

  • 600 gram regenboogwortels mix (markt of AH)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • Grof zeezout
  • Handje macadamianootjes (gezouten), fijngehakt

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schraap de worteltjes of schil met een dunschiller. Halveer te dikke wortels in de lengte, dan worden ze wat sneller en gelijkmatiger gaar. Meng in een kommetje de olijfolie met de honing en smeer de wortels in met het mengsel (boven de ovenschaal met een lepel besprenkelen en verdelen).

Leg de wortels in de schaal en verdeel de rest van het olie/honingmengsel erover. Bestrooi met wat grof zeezout. Zet 30-40 minuten in de oven tot dat de wortels gaar zijn. Strooi er voor het serveren de fijngehakte macadamianootjes over.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*