Home » Nutteloze pakjes en zakjes # 7

Nutteloze pakjes en zakjes # 7

Het is één van de meest gelezen rubrieken op mijn blog, de meest nutteloze pakjes en zakjes uit de supermarkt. Ik beleef er ook veel plezier aan op zoek te gaan naar nog meer en gekker. En iedere keer wanneer je denkt dat je alles al een keer gezien hebt, kom je weer een product tegen waarbij je opnieuw van de ene verbazing in de andere valt.

Yowk

 

Maar ook alledaagse producten kunnen je verrassen wanneer je de moeite neemt de ingrediëntenlijst even te lezen. Door wat er allemaal in zit of wat vooral ook vrijwel niet. Vandaag heb ik weer vijf leuke producten voor jullie uitgezocht. Verbaas je je met me mee?

Yowk, het perfecte zachtgekookt ei

Niet alleen mijn mond viel open van verbazing bij dit product. De Engelse krant ‘The Guardian’ heeft dit product onlangs uitgeroepen tot het meest zinloze product ooit. De plastic verpakking bevat 1 ei waaraan je kokend water moet toevoegen. Vijf minuten wachten en je hebt een perfect gekookt zacht ei. Why god, why???!!!

Glitterpillen

Glitterpoep

Okay, technisch gezien is het geen voedsel. Maar ik vond het te leuk om het in deze serie niet te noemen. Op Etsy zijn er pillen te koop waarmee je je dagelijkse grote boodschap kunt opleuken met glitters…Hoewel de pillen oorspronkelijk niet voor consumptie bedoeld
zijn maar gepresenteerd worden als bijvoorbeeld fairy- of unicorn poo schijnen veel mensen ze wel – ehhh oraal dus – te gebruiken. Feestje voor één op het toilet?

Candwich

De candwich

Only in America…. dat is tenminste wat ik denk ik als een dergelijk product zie. Een sandwich met pindakaas en jam in een blikje? Je lacht je ook suf om de reclameteksten op de website. “The ideal healthier alternative”. Sinsd wanneer is bijna 500 calorieën voor een heleboel kunstmatige toevoegingen healthy?. En “has a long shelf life that is perfect for emergency food storage needs in the event of a natural disaster”. Okay, alleen in het geval dat ik drie dagen in mijn huis opgesloten zit vanwege een natuurramp en om kom van de honger, echt alleen dan, zal ik zo’n candwich proberen.

Ola Festini perenijs

Ola Festini peren ijsjes

Ola kreeg er in 2013 al een nominatie van het ‘Gouden windei’ voor, de prijs van Foodwatch voor het meest misleidende product. Dat heeft ze er blijkbaar niet van weerhouden de receptuur noch de slogan te veranderen. Die luidt namelijk nog altijd ‘zoveel fruit zuig je er niet zomaar uit’. Nu moet je wel heel hard zuigen op dat ijsje wil je er sowieso fruit uit weten te halen. Omgerekend zit er in een ijslolly namelijk maar 10 gram peer, zeg maar 1/15 stuk fruit. Jaja, zo kom je wel aan je dagelijkse portie fruit!

Aldi verse pasta met eekhoorntjesbrood en truffel

Tot slot wilde ik jullie deze pasta met truffel niet onthouden. Genomineerd voor het Gouden windei 2015! Waarom? Zoals het jurycommentaar al zegt: “een goed getraind truffelvarken zou het waarschijnlijk niet terugvinden. Zo klein is het speldenknopje truffel in de hooiberg van Aldi’s pasta met truffel.” Zo brutaal kwam foodwatch ze nog niet eerder tegen. De vulling van de pasta bevat namelijk slechts 0,0006% truffel!

Doe mee, en breng je stem uit op het product dat in 2015 het Gouden Windei verdient!

16 Comments

 1. Het verbaast mij ook elke keer weer dat in al die Coolbest pakken voornamelijk appelsap zit. En dat wordt dan als een soort verse sappen verkocht… Leuk lijstje weer.

 2. kimberley van Beek

  Je hebt nu ook zo'n flesje met alleen maar ei wit… die overigens net zo duur is als twee pakken eieren van 12 stuks volgens mij. Vind ik persoonlijk ook heel apart. Gemaakt voor de luie mens denk ik 😛

 3. pittoreske.com

  Haha dat perfecte zachtgekookt ei vind ik wel heel leuk!

 4. Oh bah, dat broodje in een blikje lijkt me echt gigantisch vies.

 5. wow xd ik ben serieus geschokt door dat ei .

 6. Haha, dat ei! Ik vind het gewoon lachwekkend. En die pasta is ook wel heel erg… :/

 7. Inderdaad, bijna alle 'smaakjes' sap bestaat voor het grootste deel uit appelsap!

 8. Het nodigt wel uit om een keer te proberen hè 🙂

 9. Ik heb al eerder eens van die voorverpakte eiwitten in deze rubriek gehad. Toch zijn ze populair bij veel mensen, eieren scheiden is blijkbaar toch een vak apart!

 10. Gelukkig velen met jou! Je wint ook niets voor niets de titel van meest zinloos product 🙂

 11. Ga maar eens wat etiketten checken in de supermarkt, je zult je verbazen over wat er allemaal (niet) in zit!

 12. Geweldig artikel weer! Die Yowk is echt erg. Ben stiekem ook wel benieuwd wat ze nou qua verkoopprijs vragen voor zo'n eitje. Zal vast net zo belachelijk zijn als het product zelf 😉

 13. Ik heb het ff voor je nagezocht: 1,79 pond, ongeveer 2,50 euro!

 14. Bij de AH zag ik laatst een flesje met ei-wit erin. Ik vind dat echt super nutteloos! -x-

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*