Jan kruidnotendeeg

Nutteloze pakjes en zakjes uit de supermarkt #14

De feestdagen komen er weer aan, en dat levert altijd weer een verrassend aanbod aan nieuwe producten op. Van halffabrikaten (hallo cupcakemix) tot producten met wonderlijke smaken (Mona kruidnotenpudding anyone?). Vandaag een aflevering nutteloze pakjes en zakjes met producten waarvan ik zeker weet dat ze nog goed verkocht gaan worden ook. Maar waar ik zo af en toe wel mijn vraagtekens bij zet. Voor ieder wat wils gelukkig, en zoals altijd: smaken verschillen!
blueband cupcakemix
Blue Band cupcakemix kant & klaar

Even los van het feit dat cupcakes toch wel behoorlijk passé zijn bak je cake te allen tijde met boter. Roomboter dus. En niet met margarine. Tuurlijk, zo’n zak kant- en klaar deeg is reuze makkelijk. Maar dat is het maken van een beslagje ook. 125 gram boter, 125 gram suiker, 125 gram zelfrijzend bakmeel en 2 eieren. Beter toch dan:

suiker, palm, gepasteuriseerd ei (18 %), TARWE zetmeel, TARWE bloem, stabilisator (glycerol (E422), Xanthaangom (E415)), water, rijsmiddelen (difosfaat (E450), natriumcarbonaat (E500)), zout, conserveermiddelen (kaliumsorbaat (E202), emulgator (zonnebloemlecithine (E322)).

Maar ik kan me ook heel goed voorstellen dat je met 1, 2, 3 schreeuwende peuters om je heen, liever een zak openknipt!

oetker pizza dolce

Oetker pizza dolce al cioccolato

Laat ik maar in het midden houden of een pizza met chocolade nutteloos is. Zoveel mensen zoveel smaken dus. Maar dat het mijn vriezer niet in gaat komen is zeker.

Ik heb nog nergens een ingrediëntenlijst kunnen vinden. Volgens Oetker krijg je een ‘zoete pizza met een smeuïge chocoladesaus en 3 verschillende chocoladetoppings, op een krokante dunne bodem met subtiele chocoladesmaak’. Ga jij ‘m proberen? Of heb je ‘m al geprobeerd? Overigens verkochten ze in 1988 – toen ik in Rome woonde – al punten pizza met nutella op straat. Vond ik toen ook al raar….

Jan kruidnotendeeg

Jan kruidnotendeeg

Hiervoor geldt eigenlijk hetzelfde als bij de cupcakemix. Kruidnotendeeg maken is een werkje van niets! In dit kant- en klare deeg van Jan, goed voor 80 kruidnootjes (250 gram) zitten de volgende ingredienten:

Tarwebloem, bruine basterdsuiker, water, palmolie, raapzaadolie, boter (melk), specerijen (kaneel, kruidnagel, korianderzaad, foelie, nootmuskaat, piment, gember, witte peper), rijsmiddelen (E450, E500), emulgator (E471), citroensapconcentraat, zout.

Valt wel mee op zich hè. Alhoewel koekdeeg pas echt lekker smaakt gemaakt met boter. En zelf maken is goedkoper. Voor een pak betaal je bij AH € 1,99. Zelf maken komt op minder dan de helft. Er is ook kruidnotendeeg van Jumbo, voor maar liefst € 3,70. Je krijgt dan wel 500 gram, dus dan kun je lekker doorbakken!

pepernotendrink

Jumbo feestelijke pepernotendrink

Halfvolle melk met pepernotensmaak van Jumbo (€ 1,29 voor een liter). Er staan in ieder geval wel echte pepernoten op de verpakking. In de praktijk vaak verward met kruidnoten. Al gok ik dat de smaak meer die van kruidnoten zal zijn, als je naar de specerijenlijst kijkt. Melk met suiker en een schepje speculaaskruiden levert waarschijnlijk net zo’n lekker (?) drankje op!

krotelletjes

Beckers krodelletjes

Vaak loop ik door de supermarkt of blader ik door de Allerhande of Jumbo magazine en denk ik ‘waarom’? Waarom wil je een kroket eten met vulling van frikandellenragout? Eet dan gewoon een frikandel? Of ligt dat nou aan mij. En dan die naam: krodelletjes. Daar hebben ze vast ook geen reclamebureau voor ingehuurd 🙂

Wellicht dat er de komende weken voor Kerst nog wel meer verrassingen opduiken in de supermarkt! Dan volgt er in december vast nog wel een deel 15 van de nutteloze pakjes en zakjes. En spot je iets in de supermarkt wat zeker in deze rubriek thuishoort? Dan hoor ik dat graag van je!

12 Comments

  1. Dit blijft mijn favoriete blogserie van je hoor!!! Brr, die chocopizza lijkt me echt heel erg vies en die krodelletjes, hoe verzin je het!
    Sandra recently posted…Weekmenu 9: halloumi, paprikasoep en nachosMy Profile

  2. Die chocopizza stonden ze laatst uit te delen in onze Appie. Of ik wilde proeven … als blikken konden doden….
    Esther recently posted…Recept | Pasta met gorgonzola, peer en walnotenMy Profile

  3. Haha, wat een heerlijke rubriek weer. Van de meeste dingen die je noemt kan ik alleen maar gruwelen – ik hou niet van vreemde smaken. Ik lust wel veel, maar pizza met chocolade lijkt me echt niet lekker. En dat alles nu met kruidnotensmaak moet….brrr!
    Ik vind dubbelvla zo’n vreemd product. Dan koop je toch gewoon een pak vanillevla en een pak chocoladevla?

  4. Bij Happy Italy heb je ook pizza met Nutella, als ik in Arnhem ben neem ik hem altijd mee als toetje. Zijn er hier dol op. Die uit de vriezer was geen succes

  5. De chocolade pizza nu al een aantal keren gehad, vond hem erg lekker maar niet als avondeten. Meer als toetje of tussendoortje. En deze dan delen met zn 3en og 4en.

  6. De chocoladepizza lijkt mij nog best lekker, maar krokedelletjes, bah bah zeg! 🙂
    Lianne recently posted…Bladerdeeg donuts met hagelpastaMy Profile

  7. oooh die choco pizza….het idee… ga ik al over mijn nek als ik het zo mag zeggen :|. de mixen…tja mijn meiden gebruiken dat wel maar leren nu op school from the scratch te bakken dus er komen steeds minder pakjes en zakjes in huis
    Rachel recently posted…#VLOG…tijd voor de kapper!!My Profile

  8. Whahahahahaha “…daar hebben ze vast ook geen reclamebureau voor ingehuurd”, hahahaha! Heerlijk! Ik HOU van deze rubriek! Pepernotendrink yak! En die pizza hoef ik ook niet!
    Amina recently posted…De leukste kerstcadeau(s) voor haar!My Profile

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge