Home » Nutteloze pakjes en zakjes uit de supermarkt #17
nutteloze pakjes en zakjes

Nutteloze pakjes en zakjes uit de supermarkt #17

De laatste aflevering van deze oh zo populaire serie (dank daarvoor!) is alweer een half jaar geleden. Word ik minder alert of is er gewoon minder ‘nutteloosheid’ in de supermarkt te vinden? Gelukkig heb ik weer een aantal bijzondere nutteloze pakjes en zakjes voor jullie kunnen verzamelen. Lees en lach of huiver!

Nutteloze pakjes en zakjes

nutteloze pakjes en zakjes

Mispaksel

Greenpeace besteedt met hun ‘mispaksel’ verkiezing aandacht aan nutteloze en tenenkrommende verpakkingen. Het bedrijf acher het mispaksel met de meeste stemmen krijgt de mispakseltrofee. De winnaar van vorig jaar?  Red Band suikervrije winegums. Per stuk verpakt in een plastic zakje! De genomineerden van dit jaar zijn o.a. de fairtrade bananen in plastic en de couscous-falafel salade van AH (met heel veel verschillende bakjes en zakjes).

nutteloze pakjes en zakjes

AH kids water

Ik vind het prima dat kinderen vaker water drinken. Omdat het gezonder is dan al die zoete sapjes en frisdranken. Maar om dan flesjes kids water voor ze te kopen?? Je betaalt € 2,22 voor zes flesje van 33 cl. Terwijl er in Nederland fantastisch lekker water uit de kraan komt! En dan heb ik het nog geeneens over al dat plastic. Koop voor je ‘kid’ gewoon een coole dopper of andere drinkfles en vul die met water uit de kraan!

nutteloze pakjes en zakjes

Gastronomisch zeewater

Water is voor bedrijven sowieso wel een goede bron van inkomsten denk ik zo. Je kunt zelfs gastronomisch zeewater uit de Oosterschelde kopen! Om bijvoorbeeld je mosselen in te koken of als smaakmaker in de soep….Voor ‘maar’ € 19,95 heb je 20 liter puur en echt zeewater in huis. Ik zeg maar niks verder.

nutteloze pakjes en zakjes

Granoolala speculaas spices

Mijn hersenen raken serieus pijnlijk van slag van verpakkingen zoals deze. Speculaas spices…want speculaaskruiden is niet hip genoeg? Breakfast with benefits met haver en zaden. Schockingly gorgeous granola zonder suiker. Ook achterop wordt gesproken over batches (porties?) en nog meer benefits….Make up your mind of maak een keuze! Maar deze dunglish madness maakt me gek!

nutteloze pakjes en zakjes

Rookworstkroket

Je moet het de Lidl nageven: origineel zijn ze wel! Al heb ik bij heel veel producten zo mijn vraagtekens. Want een rookworstkroket of een vulling van snert? Ik moet er niet aan denken. Gelukkig valt er over smaak niet te twisten! Herinner je je nog de Lidl Hollandse kaas met hutspotsmaak uit aflevering 12?

Loempidel

Datzelfde geldt ook voor de loempidel – de Vietnamese frikandel – verkrijgbaar bij uw plaatselijke snackbar. Wie heeft bedacht dat een combi van een loempia en een frikandel lekker zou zijn? Of dat daar iemand op zit te wachten? Wie weet hele volksstammen! Wie bedenkt er nog zo’n gekke combi? Laat het vooral weten in de reacties! En kom je zelf nutteloze pakjes of zakjes tegen in de supermarkt, tip mij dan even.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

4 Comments

  1. Die rookworstkroket zou nog best eens lekker kunnen zijn ben ik bang. Maar dan wel zelfgemaakt natuurlijk. Ik voel een experimentje aankomen. Het kinderwater en het zeewater heb ik me ook al uitgebreid over verbaasd. Hoe verzinnen ze het…

  2. Ik vind dit echt een geweldige rubriek! ???

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*