Home » Nutteloze pakjes en zakjes uit de supermarkt #15
nutteloze pakjes en zakjes - mojitokruiden

Nutteloze pakjes en zakjes uit de supermarkt #15

De laatste aflevering van nutteloze pakjes en zakjes is alweer een half jaar geleden!! De tijd vliegt. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik ook niet zo heel vaak meer echt hele rare dingen voorbij zie komen. Ze zijn er nog wel, maar in 14 afleveringen heb ik er natuurlijk ook al veel besproken. Toch heb ik weer voldoende nutteloze en grappige pakjes en zakjes kunnen verzamelen voor een nieuwe aflevering van deze populaire rubriek!

Nutteloze pakjes en zakjes

nutteloze pakjes en zakjes

Duur potje zout

Zout was vroeger duur. Heel duur. Ons woord salaris komt ook van het woord ‘sale’ uit het Latijn. Maar ook vandaag de dag kan je flink wat geld voor zout neertellen. Als je tenminste kiest voor het (overigens zeer mooie) potje Jonnie Boer zeezout. Lijkt nieteens zo duur, € 3,89. Maar dat is voor 55 gram. Omgerekend kost dit zout je dus € 70,73 de kilo. Ter vergelijking: een kilo Jozo zeezout kost € 2,58. Ik geloof dat er best kwaliteitsverschil is, maar om daar nu 68 euro meer voor te betalen?

 

nutteloze pakjes en zakjes - mojitokruiden

Mojito kruiden bij Intratuin

Hoe breng je een ordinair muntplantje aan de man/vrouw? Door het te verkopen als mojito kruiden natuurlijk! Want wie wordt er nou niet blij van een glaasje rum, bruine suiker en verse munt? Zo belachelijk dat het bijna leuk wordt.

lavables

Shampoo en conditioner voor je wasgoed

Sinds wanneer moet ik mijn wasgoed behandelen als mijn haar? Nou, sinds er shampoo, conditioner en ‘treatment’ voor je was is van Lovables. Shampoo en wasverzachter die je kleding ‘verzorgt’. Alsof schoonmaken alleen niet genoeg is. En die ‘treatment’? Dat zijn dus vlek en pluisverwijderaars onder de naam ‘SOS Rescue wipes’ en ‘Intensive Anti-Pilling repair”. Sterk staaltje marketing als je het mij vraagt!

 

aspergekaas

Kaas met asperges

Nu houd ik niet van asperges, dus als het aspergetijd is loop ik alles met asperge meestal snel voorbij. Nu weet ik wel dat ik één van de weinige ben. Maar om nu asperges in kaas te gaan stoppen? Dat gaat zelfs een kaasliefhebber als ik echt te ver.

 

kinderthee

Kinderthee

Bodhi drinkt graag thee. En dat vind ik fijn, want een welkome afwisseling van de frisdranken die hij ook graag drinkt. Hij is een man van tradities, dus hij houdt het bij gewone English Breakfast. Geen gekke fruitsmaakjes voor hem. En al helemaal geen kinderthee. Kinderthee? Kinderthee ja. Want zonder cafeïne. Maar wel met zoethout, wat ik dus eigenlijk kwalijker vind.

Ben jij onlangs nog een leuk nutteloos pakje of zakje tegengekomen? Laat het me weten, dan neem ik ’t mee in de volgende aflevering!

Meer afleveringen over nutteloze pakjes en zakjes lezen?

 

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

11 Comments

  1. Heerlijk artikel weer! Die mojitoplant is wel knappe marketing haha, en aspergekaas…. Brrrr!

  2. Heel grappig! Dat zout is echt erg zeg!

  3. Hahaha, die muntaanprijzing is echt bespottelijk! Als ik een kopje muntthee met suiker drink, drink ik dan eigenlijk een Virgin mojito? Hip hoor!

    Kinderthee vind ik ook grote onzin (net als vele andere kind-producten), maar in Engeland ligt cafeïne-vrije thee gewoon in de schappen, en in de avond vind ik dat wel lekker.

  4. Geweldig, wat een vondsten! hahaha

  5. Geweldig artikel weer ! Al moet ik wel toegeven dat ik laatst die kinder thee in de appel smaak heb gekocht. Puur omdat het natuurlijk en decaf is. Heb hem overigens nog niet geprobeerd.

  6. Mojito kruiden?!?! Whoahahaha, nu kun je me echt bij elkaar vegen. Die had ik nog niet eerder gezien. Alles om te verkopen. Eigenlijk wel slim bedacht, want er zullen er genoeg op deze manier intrappen. Kinderthee… want zonder cafeïne. Wat een uitvinding, als er niet al zoveel cafeïne-vrije theesoorten zouden bestaan. Heerlijk artikel, Anne-Marie!

  7. Wat een heerlijk lijstje weer. Lijkt mij dat al die producten ook weer snel uit de schappen verdwijnen. Ik denk altijd… Wie trapt daarin, maar blijkbaar zijn er toch nog mensen die voor de marketing trucjes gaan 😉

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*