Home » Nutteloze pakjes en zakjes uit de supermarkt #21

Nutteloze pakjes en zakjes uit de supermarkt #21

Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat ik zo kort na het vorige ‘Nutteloze pakjes en zakjes‘ artikel (6 september jl.) alweer voldoende input zou hebben voor een nieuwe editie! Maar er zitten weer pareltjes tussen hoor, die ik jullie niet wil onthouden. En deze rubriek blijft onverminderd populair op mijn blog. Zoals gewoonlijk mijn disclaimer: de mening over de nutteloosheid ervan is volledig de mijne, voel je vrij de producten te kopen en er volop van te genieten!

Nutteloze pakjes en zakjes

Nutteloze pakjes en zakjes

Paddenstoelen voor saus

Ligt het aan mij (beetje recalcitrant) maar krijg jij ook de neiging deze paddenstoelen dan bijvoorbeeld in de soep te doen? Paddenstoelen voor saus? Zijn die dan anders? Oh, en voor wie dit wel geniaal vind: er zijn ook verpakkingen met paddenstoelen voor risotto en voor curry! Voor het gemak hebben ze daar nog respectievelijk een verdwaald takje rozemarijn en een bosuitje in gestopt.

Nutteloze pakjes en zakjes

Groenten voor soep

Spot ik hier nu een trend? Dit zakje is niet persé nutteloos maar ik vraag me wel af waarom mensen niet gewoon zelf de combi voor hun soep kunnen samenstellen? Wat wortelen, eventueel een zak pompoenstukjes. Ik heb het niet uitgerekend maar weet wel zeker dat je goedkoper uit bent. Wellicht handig als je een gemakkelijke voorraad groenten voor soep in je vriezer wil aanleggen. Er zijn nog twee andere varianten verkrijgbaar.

Nutteloze pakjes

Botercrème

Kijk, dit is nu wel weer zo’n good old nutteloos zakje. Want een zakje botercrème waar je zelf boter en melk aan moet toevoegen, is gewoon een heel duur zakje suiker (105 gram voor € 1,99). Plus nog wat palmvet, geleermiddel en verdikkingsmiddel als bonusaankoop. Niet kopen dus. Gewoon lekker zelf maken. Laura’s Bakery heeft een mooi basisrecept.

Nutteloze pakjes en zakjes

Smoothiefruit

Sinds deze zomer hebben wij thuis een Nutribullet en dus gaat er heel wat fruit doorheen in heerlijke smoothies. We gebruiken hiervoor voornamelijk diepvriesfruit. Goedkoop en geeft een lekker smeuïg resultaat. Ik snap deze potjes smoothiefruit dan ook niet zo goed. In eerste instantie lijkt het prijsverschil misschien niet groot. Voor een potje van 180 gram betaal je € 1,49. Voor 250 gram diepvries frambozen betaal ik € 1,99. Maar als je goed op de verpakking kijkt van het potje dan lees je dat het voor 21% water bevat. Omgerekend (ik ben geen rekenwonder) ben je dus wel een stuk duurder uit. En wat dan nou echt het gemak van zo’n potje is?

Confetti

Aardappel confetti met saté smaak

Zoveel vragen roept dit op. Waarom aardappel confetti? Het is toch gewoon patat (of friet, voor de liefhebber). En met saté smaak?? Mayo erbij en je hebt een patatje oorlog. Gek genoeg wil ik het toch wel een keer proberen!

Signaleer jij ook een nutteloos pakje of zakje in de supermarkt? Stuur me vooral een mailtje of berichtje op social media! Meer nutteloze pakjes en zakjes lezen?

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

4 Comments

  1. O wat is dit artikel uit mijn hart gegrepen! Ik volg je nog niet zo lang, ben nog aan het teruglezen, maar hier ben ik het zó mee eens. Vooral AH kan er wat van: salade-uitjes, als het overduidelijk bosui is (of lente-ui). Od inderdaad pastapaddenstoelen. Ga toch weg!
    Heerlijk, ik blijf je volgen.

  2. Odette Krijthe

    Ik vind ‘paddestoelen voor saus’ best wel grappig eigenlijk, hoe komen ze er bij! En het verkoopt vast ook nog..

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*