Home » De meest nutteloze pakjes en zakjes uit de supermarkt #20
De meest nutteloze pakjes en zakjes

De meest nutteloze pakjes en zakjes uit de supermarkt #20

De laatste aflevering over nutteloze pakjes en zakjes uit de supermarkt is alweer meer dan een jaar oud. Gelukkig heb ik weer wat leuke vondsten kunnen doen. De mening over de nutteloosheid ervan is volledig de mijne, voel je vrij de producten te kopen en er volop van te genieten!

De meest nutteloze pakjes en zakje uit de supermarkt

De meest nutteloze pakjes en zakjes

Knorr foodtrips nacho ovenschotel

Lekker hoor, zo’n nacho ovenschotel. Wat lekkere groente als paprika, ui en tomaat, gehakt roerbakken, nacho’s erover strooien en met geraspte kaas even onder de grill. In dit oh zo handige pak van Knorr vind je een zakje nachochips van 150 gram, een zakje kruidenmix en een zakje dressing voor de salade. Voor € 3,39. De rest moet je nog wel even zelf toevoegen.

Voor € 1,45 koop je een zak van 200 gram nachos, die kruiden heb je ook wel in je eigen kruidenla en ook een dressing is zo gemaakt. Veel geld voor een recept dus, wat je ook 10.000x op Google terug kunt vinden!

De meest nutteloze pakjes en zakjes

Pannenkoek vla speciaal

Dit is typisch zo’n gevalletje ‘love or it hate it’. Vla met pannenkoekjesstukjes en karamelsmaak. Jumbo geeft op de website nog advies: ‘Wil je deze vla nog specialer maken? Versier hem dan als een echte pannenkoek met stukjes fruit, strooisels en slagroom……. Ik sla even over!

Shakie pancakie

Nog meer pannenkoeken noviteiten. Van de naam alleen al ga ik gillen: strawberry shakie pancakie. Maar het is blijkbaar hoe je een jonger publiek aanspreekt. Uit de hoed van Nicolette van Dam, die eerder ook al gezond snoep maakte, komen deze ‘gezonde’ pannenkoeken. Met 9% gevriesdroogde aardbeien (die volgens de site wel 90 gram aardbei per 100 gram mix zijn) zijn het vooral hele dure pannenkoeken. Met een shaker van € 2,29 bak je 3-5 pannenkoeken. Ik zou zeggen: maak zelf lekker pannenkoekenbeslag, en leg er plakjes verse aardbei op!

Unox Chipolata Worstjes Paprika & Kidneyboon

Je ziet het steeds vaker in de schappen liggen: hybride vleesproducten. Mij is echter niet duidelijk welke doelgroep ze ermee willen bereiken. De vegetariër eet het niet, de echte vleeseter wil het niet en de flexitarier eet af en toe geen vlees maar of dat dan half vlees half groente moet zijn? De worstjes van Unox (er zijn nog twee varianten) bestaan voor 60% uit vlees en voor 40% uit andere ingrediënten als groenten en kaas. Ik neem dan liever in plaats van twee echte chipolata worstjes één enkel worstje, dan eet ik toch ook 50% minder vlees? Ik heb ze overigens niet geprobeerd, wellicht is het lekker? Ik ben sceptisch. En ze zijn ook nog eens duurder dan ‘echt’ vlees.

De meest nutteloze pakjes en zakjes

Knorr foodtrips poke bowl

Nog een keer Knorr in dit rijtje nutteloze pakjes en zakjes, want ze maken het weer erg bont. Heus, ik snap dat mensen voor gemak en inspiratie gaan. Maar hoe makkelijk is het even een recept op internet op te zoeken? De meeste ingrediënten moet je namelijk alsnog gaan kopen! Wat mij het meest stoort? De kreet ‘met lekker veel groente’ (285 gram per persoon). Nou geloof me, die zitten niet in dat pak! Voor € 3,49 koop je gewoon hele dure rijst en wat saus en toppingmix.

De meest nutteloze pakjes en zakjes

Poké bowl rijst van Lassie

 Ook Lassie springt in op de trend (?) van poke bowls. Met een speciale rijst voor poké bowls. Een pak van 375 gram kost € 1,99, wat op zich netjes is ten opzichte van andere rondkorrelige rijst zoals sushi rijst.

Voor wie echter voor gemak wil gaan is er van Lassie ook een voorgestoomde en op smaak gebrachte kant-en-klare poké bowl rijst te koop. Voor 250 gram betaal je € 2,39. Dat is minder dan 100 gram ongekookte rijst, dus betaal je voor deze rijst zo’n 25 euro de kilo! Gemak mag wat kosten!

De meest nutteloze pakjes en zakjes

Frikandelsalade

Is dit nutteloos omdat ik persoonlijk niet van frikandel houd? Of dat ik het idee heb dat producenten tegenwoordig van gekkigheid niet meer weten wat ze in een salade moeten proppen? In ieder geval viel ik hier vooral over de term ‘bruin fruit’. Getverdemme! Maar de liefhebbers rennen vast naar de Lidl. 

Signaleer jij ook een nutteloos pakje of zakje in de supermarkt? Stuur me vooral een mailtje of berichtje op social media! Meer nutteloze pakjes en zakjes lezen?

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*