Home » Nutteloze pakjes en zakjes uit de supermarkt #19
Nutteloze pakjes en zakjes

Nutteloze pakjes en zakjes uit de supermarkt #19

Het blijft één van jullie favoriete rubrieken en ook zelf vind ik het leuk om keer op keer weer bijzondere vondsten te doen. En steeds meer mensen attenderen mij ook op rariteiten in de supermarkt. Waarvoor dank. Ik verzamelde weer een mooie selectie bijzondere nutteloze pakjes en zakjes. De mening over de nutteloosheid ervan is volledig de mijne, voel je vrij de producten te kopen en er volop van te genieten

Nutteloze pakjes en zakjes

Nutteloze pakjes en zakjes

Grand’Italia Salade Pasta

Serieus, hoe hebben we ooit zonder gekund? Al dat gedoe met gewone pasta in je salade. Maar Grand’Italia komt ons redden, met twee soorten pasta voor de pastasalade. Serieus. De penne en de casarecce pasta ziet er – zo zegt Grand’Italia – door de drie kleuren (van tomaat en spinazie) aantrekkelijk uit in de salade en door de geribbelde structuur hecht de dressing zich goed aan de pasta. Tricolore kennen we al heel wat jaren en die ribbeltjes, tja, het schijnt te werken, maar mijn pastasalade doet het al jaren goed zonder deze speciale pasta! En let wel: een zak gewone penne kost € 1,19, voor de salade pasta betaal je € 1,99. Tips voor lekkere pastasalades nodig?

Nutteloze pakjes en zakjes

Stukjes ei

Ik snap dat er – in de korte periode dat er asperges zijn – mensen graag en vaak asperges willen eten. Het liefst traditioneel – met ham, ei en hollandaise saus. Maar als je toch de asperges moet koken, dan kook je toch net zo gemakkelijk zelf even een eitje? Bij Hoogvliet denken ze van niet, want daar koop je ei, gesneden en per schaal. Er zal vast wel een markt voor zijn, maar ik snap de logica niet.

Plakjes mayonaise

Gelukkig alleen maar verkrijgbaar in Japan (where else) maar ik heb serieus nog niet kunnen bedenken waarvoor het handig zou kunnen zijn: plakjes mayonaise. En al helemaal niet – zoals op de foto – voor op de pasta. Yuk!

Cocktailpakket Sangria

Een heerlijk glas sangria in de zon! Nu we wellicht niet naar Spanje kunnen afreizen drinken we de sangria toch gewoon op balkon of in de tuin? Bij dit pakket moet je zelf nog even een halve liter wijn en sinas toevoegen. Je betaalt dus € 3,00 voor 1 appel, 1 sinaasappel, 1 citroen, een paar blaadjes munt en een stokje kaneel. En vooruit, de inspiratie voor een zomers drankje…Het recept lijkt overigens veel op mijn ‘tinto de verano‘, die krijg je gewoon gratis (zelf even wijn toevoegen)!

Knorr foodtrips Shakshuka

‘Hoe maken we de wereldgerechten wat hipper, wat meer voor de jongere markt’, moeten ze gedacht hebben bij Knorr. Enter Knorr foodtrips Shakshuka. “Met lekker veel groente!” staat er op de verpakking te lezen. Maar liefst 422 gram per persoon. Oja, die moet je wel zelf toevoegen. Knorr levert dan wel de couscous en wat kruiden. Best duur dus, die € 3,49. En dat terwijl shakshuka traditioneel geeneens met couscous gegeten wordt. In de serie ‘foodtrips’ is ook nog een miso ramen verkrijgbaar (een klein zakje noedels en bouillonmix). Ook voor € 3,49. Best duur. Wel hip. Een lekker recept voor shakshuka zonder pakjes en zakjes vind je hier.

Signaleer jij ook een nutteloos pakje of zakje in de supermarkt? Stuur me vooral een mailtje of berichtje op social media! Meer nutteloze pakjes en zakjes lezen?

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

6 Comments

 1. Griet Adams

  Hallo, dank voor de receptjes bij de nutteloze pakjes.
  Maar toch een vraagje: waar koop je ” plakjes mayonaise”? In een Toko? En onder welke naam?
  Lijkt mij leuk om er is een geintje mee uit te halen.

 2. Odette Krijthe

  Hahaha gesneden ei en plakjes mayo.. niet lekker en veel te duur!

 3. Ik vind het wel weer leuk dat Knorr zijn eigen draai geeft aan wereldgerechten. Hoezo hebben we geen Nederlandse eetcultuur? We mikken Gewoon alles bij en door elkaar, als het maar lekker is ?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*