Home » Nutteloze pakjes en zakjes uit de supermarkt #16
Nutteloze pakjes en zakjes - aardappelen met margarine

Nutteloze pakjes en zakjes uit de supermarkt #16

Het was al alweer een poosje geleden, dat ik de laatste aflevering van ‘Nutteloze pakjes en zakjes uit de supermarkt’ met jullie deelde. Maar ik heb weer nieuwe – verbazingwekkende – producten verzameld. Met dank ook aan oplettende lezers die mij van alles toesturen!

Nutteloze pakjes en zakjes

aardbeien ontkroond

Aardbeien zonder kroontjes

Gekker kan het niet worden toch? Na de partjes mandarijn en de voorgepelde teentjes knoflook zijn deze ‘ontkroonde aardbeien’ toch wel een nieuw toppunt dieptepunt in de (vermeende?) gemakzucht van de klant. Om over de houdbaarheid van deze aardbeitjes maar niet te spreken….

Nutteloze pakjes en zakjes: citroenschijfjes

Citroenschijfjes

Hoewel ik een plakje citroen in de cola heerlijk vind gaat dit mij echt een stap te ver: een (diepvries) zak vol plakjes citroen.  Maar ik kan me voorstellen dat als je grootgebruiker bent je graag zo’n zak in de vriezer hebt liggen. Ik houd het op een citroentje op de fruitschaal.

nutteloze pakjes en zakjes: ah groentebroodjes

Groentebroodjes

Je ziet het steeds vaker voorbijkomen. Wraps gemaakt van groente, pizzabodems van groente en nu ook groentebroodjes. Nadere bestudering leert mij echter dat de bieten-, spinazie-, bloemkool- en paprikabroodjes weliswaar 35 % groente bevatten, maar qua voedingswaarde niet meer bieden dan een gewoon bruin pistoletje. Sterker nog, die laatste bevat zelfs minder calorieën en meer vezels en eiwitten. Dat je meer groente eet is misschien mooi meegenomen, maar van die extra’s die gewone groente je bieden (zoals vezels en vitamines), blijven in dit brood niet veel over. Ik houd het dus gewoon bij een lekkere (volkoren) boterham. Met wat reepjes paprika desnoods. Een stuk goedkoper ook!

huttdnkwark

Hüttekwark

Ik noem dit altijd hybride producten. Zoals bijvoorbeeld aardbeien die naar frambozen smaken. Waarom zou je die kopen als je ook gewoon frambozen kunt kopen? Ik snap kwark. En ik snap hüttekäse. Maar waarom zou iemand die twee producten samen willen voegen/kopen? Als er liefhebbers zijn, dan hoor ik dat graag!

Nutteloze pakjes en zakjes - aardappelen met margarine

Gestoomde aardappelen met margarine

Deze kwam ik tegen op Twitter. Nog even afgezien van de mega irritante spelfout (verfijnD) is het aanprijzen van gestoomde aardappels die ‘lekkerder’ zijn gemaakt met margarine natuurlijk al een contradictio in terminis. Dit pareltje ligt dus in de schappen bij Lidl. Ik vraag me echt af wat voor soort klant zich hierdoor laat verleiden? Ik droom even verder van Opperdoezers met roomboter….

Kom je nu ook een nutteloos pakje of zakje tegen, dan hoor ik dat graag! Meer nutteloze pakjes en zakjes lezen?

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

13 Comments

 1. Altijd leuk om te lezen dat anderen zich net zo verbazen over alle flauwekul die er te koop is! Gelukkig verdwijnen veel producten ook weer na korte (soms wat langere) tijd, om plaats te maken voor nieuwe rariteiten… zo blijven we ons verbazen! Groet Nicolet

 2. Margarine, bahhhh! Leuke blog weer, blijft een leuke reeks 🙂

 3. Haha, wat heb je weer verschrikkelijke producten gevonden! Toppunt zijn de gestoomde aardappels, vind ik. Hoe moeilijk is aardappels koken en er daarna een lekker klontje roomboter aan toevoegen? 😛
  De aardbeien zou ik links laten liggen, want inderdaad, hoe blijven die goed?
  Als ik voortaan gekke dingen in de supermarkt zie, zal ik ook een foto voor je maken!

 4. Ik houd van kwark en van huttekase maar dit lijkt me echt niet lekker. Stukjes in je kwark ofzo… ?

 5. hahaha wat blijft dit een heerlijke rubriek. Inderdaad die groentebroodjes zijn weer dikke vette onzin qua voedingswaarden en iedereen trapt er weer in. En hoe moeilijk is het om zelf iets klaar te maken, een citroen in plakjes te snijden of aardbeien te ontkronen. Erg grappig dit.

 6. Oh ik vind die citroenschijfjes best een goed idee eigenlijk. Meestal snij ik dan een plakje citroen af en dan beland de rest op de fruitschaal en blijft het daar wat liggen. Maar heel eerlijk? Ik gok dat dat ook gebeurd met de rest van de citroenschijfjes in die zak ?

  Trouwens ik kwam op de blog van boonappetit een recensie tegen van een nieuw uitgebracht kookboek. En ik ken je blog via je reacties bij myinnervictorian, maar kwam je ook tegen toen ik afgelopen zaterdag zocht naar Duitse kookboeken in het Nederlands. Omdat je daar schreef dat er zo weinig kookboeken uitkomen uit Duitsland moest ik even aan je denken. Misschien weet je het al wel, dan kun je dit vergeten. Groetjes

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*