Home » De meest nutteloze pakjes en zakjes uit de supermarkt #13
knoflookteentjes

De meest nutteloze pakjes en zakjes uit de supermarkt #13

Het is weer tijd voor een nieuw overzicht van de meest nutteloze pakjes en zakjes uit de supermarkt. Kleine disclaimer: het is allemaal mijn persoonlijke mening hè, ik wil geen oordeel vellen over mensen die graag gaan voor gemak of geïnspireerd willen worden door nieuwe producten. Laat iedereen vooral lekker zelf kopen en eten wat hij of zij wil. Dit zijn in ieder geval mijn ontdekkingen van de maand!

Jumbo toetje

Jumbo toetje met verborgen alcohol

Dat het soms ook echt noodzakelijk is de etiketten goed te lezen bewijst dit toetje van Jumbo. Deze mousse met chocolade en banaan ziet er toch buitengewoon aantrekkelijk uit voor jouw 3-jarige peuter? Toch maar even de kleine lettertjes lezen! Het choco-banana toetje blijkt maar liefst 1,6 % alcohol te bevatten. Maar dat weet je pas als je het uitvouwbare papieren etiket onderop de verpakking opent en leest. Op de voorkant staat wel een waarschuwing voor allergenen maar over alcohol wordt met geen woord gerept. Na een heuse Facebookrel gaat Jumbo nu toch maar de verpakking aanpassen.

Knorr quesadillas

Knorr Quesadillas

Dit is weer zo’n leuke in de categorie: voeg er nog even zelf alles aan toe, behalve de kleur-, geur- en smaakstoffen. Die hebben wij al voor je in een zakje gedaan. Aan deze overheerlijke Knorr quesadillas met kaas, groenten en kip voeg je zelf nog toe: kaas, groente en kip. Wat er wel in zit: 6 tortilla’s, kruidenmix en sausmix. Voor die € 2,65 kun je beter zelf een pakje tortilla’s kopen (gebruik je de helft van een AH voordeelpak van 12 stuks dan ben je maar € 0,97 cent kwijt). En breng de kip en de guacamole gewoon op smaak met kruiden uit je kruidenkastje

En nog een leuke voor de echt oplettende lezer: geen groenten maar groeten in deze quesadillas. Wel vriendelijk!

tyrell

Tyrell groentechips

Over groente gesproken: groentechip van Tyrell (of hipper: mixed root vegetables) lijken een gezonde keuze. Want groente, dus relatief gezond toch? Let dan toch wel even op het etiket en dan met name op het vet- en zoutgehalte van deze chips. Met maar liefst 35,7 gram vet en 1,4 gram zout een niet zo’n beste keuze. Maar het is niet allemaal kommer en kwel in het ‘gezonde chips-schap’. De biologische groentechips van AH doet het al stukken beter met 26 gram vet en 0,8 gram zout.
nutteloze pakjes en zakjes: teentjes knoflook

Teentjes knoflook

Zoals Jody van Ongewoonlekker al terecht opmerkt: is teentjes knoflook van een bol afhalen nu ook al teveel werk? Blijkbaar wel, want voor 0,99 cent liggen deze netjes nog steeds bij AH in de schappen.

zin en onzin in de supermarkt

Zin en onzin in de supermarkt – Loethe Olthuis

Ook een kritische consument? Dan word je – net als ik – vast blij van dit boek van culinair journalist Loethe Olthuis. In ‘Zin en onzin in de supermarkt’ legt zij helder uit hoe het nu zit met alle producten die je koopt in de supermarkt. Zijn voorgesneden groente okay? Kies is beter voor sojamelk? Met de heldere en nuchtere informatie kom je beslagen ten ijs op je volgende tocht door de supermarkt. En kun je zelf bewust kiezen wat je wel of niet in je winkelwagentje legt

Aflevering 1 t/m 12 lezen van de nutteloze pakjes en zakjes uit de supermarkt? Je vindt ze op deze indexpagina!

 

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

17 Comments

 1. Leuke aflevering van deze net zo leuke rubriek. Ik vind trouwens het toetje van de Jumbo wel heftig hoor. Hallo Jumbo, dat kunnen jullie toch wel eventjes vermelden.

 2. Ontzettend leuk om te lezen – ik heb nog 12 edities in te halen! Echt vreemd van Jumbo om de alcohol niet duidelijk op de verpakking te zetten. En zijn mensen tegenwoordig echt te lui om een knoflookbol open te breken? Huh? Ik durf te wedden dat het ook nog minder lang houdbaar is.

  Zelf vind ik zakken met ijsblokjes altijd zo’n vreemd product. Ik bedoel: je hebt thuis een kraan en een vriezer…waarom dan kant-en-klaar-blokjes kopen? Of mis ik iets?

 3. Leuk artikel! Het is de eerste keer dat ik je artikel voorbij zag komen op Facebook! 🙂 Ik weet dus niet of je het er al over gehad hebt, maar ik heb dus onlangs echt een ‘gekookt en gepeld eitje’ gezien dat je los kon kopen :p

 4. Ik ben echt fan van deze rubriek, weer een leuk overzicht deze keer!

 5. Over die tenen knoflook. Die blijven toch langer goed als ze aan de bol blijven zitten, of is dat een misvatting van me?

 6. Intressant artikel! Van dis Jumbo vla had ik al gehoord, echt Bizar. In de sojasaus bij de sushi van de appie zit 1% alcohol, ook nooit geweten.

 7. Huh?! Uit elkaar gehaalde knoflook teentjes? Nooit gezien nog. Gelukkig haal ik nooit toetjes, dan hoef ik ook niet ongemerkt alcohol te drinken. Leuk artikel Anne-Marie.

 8. Waarom bij AH die zijn véél te duur, gewoon bij de ALDI of de Lidl!!!

 9. p.s. Anne-Marie,
  Wat ben ik altijd blij met je nieuwsbrief, vooral over die overbodige verpakkingen, geweldig!!!

  Groetjes hobbykok
  Donald

 10. Sorry, nog iets vergeten, ik koop vrijwel niets uit een pakje!!!!
  Maak ook zelf m’n eigen wijn, bier en likeur en dat al 45 jaar.
  Heb daarmee vele prijzen gewonnen één keer kampioen van Nederland.:-)

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*