Ik heb inmiddels al heel wat artikelen geschreven over nutteloze pakjes en zakjes in de supermarkt. Het leek me nu wel eens leuk om van veel voorkomende en populaire pakjes en zakjes de recepten op te schrijven. Zodat ook jij lekker kan koken en eten zonder teveel te betalen of een teveel aan suiker, zout of andere nutteloze ingrediënten binnen te krijgen. In dit deel van de rubriek Zonder pakjes en zakjes: honing-mosterd dressing.
Honing-mosterd dressing: wat zit er eigenlijk allemaal in?
Nu het bijna zomer is staat er bij ons regelmatig een grote bak salade op tafel. Klassiek met ei, pijnboompitjes, croutons en spekjes. Aangemaakt met een heerlijke dressing. Zoals een honing-mosterd dressing. Zelfgemaakt natuurlijk!
In deze Calvé honing mosterd dressing vind je de volgende ingrediënten:
Water, zonnebloemolie, mosterd 11% (water, mosterdzaad, azijn, zout, aroma’s, specerijen), honing 7%, azijn, suiker, gemodificeerd maïszetmeel, zout, eigeel, moutazijn (gerst), voedingszuur: citroenzuur, glucose-fructosestroop, geconcentreerd sap (wortel, citroen), saffloer, antioxidant E385.
Als je mijn handleiding voor het lezen van etiketten hebt gelezen dan weet je dat het meest belangrijke ingrediënt (qua hoeveelheid althans) als eerste vermeld staat. Je weet dus nu: ik koop vooral water. En hoewel er in honing al voldoende suiker zit, meent Calvé dat er ook nog suiker en glucose-fructosestroop moet worden toegevoegd.
Zelf maken natuurlijk!
Een dressing maken is zo eenvoudig, dat doe je toch lekker zelf? Het grote voordeel? Je kunt deze dressing helemaal naar eigen smaak klaarmaken. Met meer honing voor de zoetekauw of meer mosterd als je houdt van pittig. Voor het frisse kun je nog wat citroensap toevoegen. Roer goed om of gebruik zo’n leuke dressingshaker (ook handig om de dressing in te bewaren)
Honing-mosterd dressing
Wat heb je nodig (1 ruime portie)
• 1 eetlepel honing
• 1 eetlepels mosterd
• 4 eetlepels olijfolie of mayonaise
• citroensap (naar wens)
• zout en zwarte peper
Klop de mosterd, honing en olijfolie of mayonaise door elkaar heen met een vork. Proef of je meer mosterd of meer honing wilt toevoegen. Roer er eventueel nog wat citroensap door en breng tot slot op smaak met een beetje zout en zwarte peper.
Hi Anne-Marie hoe lang kan ik de dressing bewaren? En in de koelkast?
Hoi Diana. Ik zal ‘m zeker in de koelkast bewaren, ik zou zeggen ongeveer een week.